Kampaaja pilasi hiukseni – päädyin 10 vuoden suhteeseen

(tämä on aito tarina, ei ostettu mainos)

Kun kampaajani pilasi hiukseni ja päädyin vaikeuksien kautta hyvään kestävään kampaaja suhteeseen. Mun on ihan pakko hehkuttaa teille mun tämän hetkisestä huippu kampaajasta, jonka kanssa meidän yhteinen taival alkoi yli kymmenen vuotta sitten. On todella vaikea ajatella että siitä kaikesta on jo niin kauan, koska muistan kaiken tuon kaaoksen kuin eilisen.

 

10-vuotta sitten

Vuosi oli 2009 ja olin valmistautumassa kisoihin ja menin tutulle kampaajalleni ehostamaan väriä. Mulla oli mukana pari kuvaa Heidi Klumista ja Gisele Bündchenista, joiden luonnollisesta vaaleasta blondista tykkäsin. Toiveena oli saada blondia väriäni lähemmäksi tuota luonnollista blondia. Lopputuloksena oli kuitenkin ihmeelliset lähes oranssit paksut palkkiraidat joihin en tietenkään ollut tyytyväinen. ”Ei Hätää” totesi silloinen kampaajani ja alkoi korjaamaan värjäystä laittamalla tummempia raitoja tukkaani. Lopputuloksena kuitenkin entistä kaoottisempi rokkitukka. Olin aivan järkyttynyt ja kauhuissani tulokseen. Tukkani oli kuin rokkitähdellä vaikka toiveena oli mahdollisimman luonnollinen lopputulos. Tähän kampaajani totesi, että ei se niin paha ole ja sitä paitsi se on todella räväkkä ja trendikäs. Myös hänen työpaikan muut kampaaja kolleegat saapuivat paikalle kehumaan lopputulosta. Olin aivan järkyttynyt tilanteesta. En saanut mitään sanotuksi, koska kaikkien muiden mielestä tukkani oli hyvä ja erittäin rock. Maksoin kampaajalaskun ja lähdin kotimatkalle itku kurkussa. Kotiin päästyäni tuijotin vain pilalle mennyttäni tukkaa peilistä ja itkin.

Ms. Fitness MM-kisat olivat sinä vuonna Renossa Jenkeissa. Kisamatkale lähtöön oli aikaa vain vajaa viikko ja tukkani oli aivan pilalla. Muistan kuinka yritin epätoivoisesti keksiä jotakin pipoa tai hattua, jonka voisin laittaa päähän kilpailun ajaksi. Olin aivan epätoivoinen kunnes hyvä ystäväni sanoi tuntevansa kampaajan, joka saataisi voida auttaa minua tässä tilanteessa.

(Olin niin shokissa että en tajunnut ottaa yhtään kuvaa tuosta epäonnistuneesta värjäyksestä. Harmi!)

Pääsin huippu ammattilaisen käsittelyyn, joka yritti ensin värin poistoa. Se ei kuitenkaan enää auttanut, joten päädyimme tummanruskeaan väriin jolla saatiin  peitettyä värivirheet ja  hiuksista kauniin tasaisen väriset.

Kuvia 2009 vuoden fitness-kisoista ja ruskeista hiuksistani.

Ammattilaisen käsissä

Tästä epätoivon hetkestä syntyi minun ja kampaajani Jani Lehdon huikea vuosia kestänyt suhde! Olen niin onnellinen että pääsin tämän ammattitaitoisen käsittelyyn. Hän todellakin tietää mitä tekee ja on lisäski vielä huppu tyyppi. Ikuisesti onnellinen ja kiitollinen kaikista näistä vuosista, joina olen saanut luottavaisin mielin antaa hiukseni käsittelyysi ja lähtenyt aina luotasi hymyssä suin.

On todella tärkeää löytää kampaaja, johon voi luottaa ja jonka käsittelyn jälkeen tuntee olonsa entistä säteilevämmäksi. Kampaaja joka kuuntelee ja jolle voit kertoa jos joku asia ei miellytä sinua.

Laitan tuohon alapuolelle Janin tiedot jos, joku teistä lukijoistani kaipaa apua tai hyvää kampaajaa. Olisi myös kiva kuulla jos jollakin teistä on ollut vastaavia kampaaja kokemuksia.

Mitä teen hiuksilleni

Käyn kampaajalla yleensä noin 2kk välein fiksaamassa väriä.Muuten arjessa laitan hiuksiani todella vähän. Lähinnä vain harjaan päivittäin ja pesen parin kolmen päivän välein. Harvoin edes föönaan hiuksiani kuivaksi pesun jälkeen. Onnekseni hiukseni ovat luonnostaan suorat ja helppohoitoiset näin laiskalle hiustenlaittajalle.

Kampaajani yhteystiedot

Jani Lehto Velvet Töölö 
Mechelininkatu 18 00100 Helsinki
09-445855
Instagram @hairbyjanilehto

KUVAT : JW Atherton / Lauri Kalima /JK creative