käsilläseisonta

Opi käsilläseisonta – 5 superliikettä

Käsilläseisonta on erittäin monipuolinen ja hauska liike. Se kehittää loistavasti  ylä- ja keskivartalon lihaksia, tasapainoa ja liikkuvuutta. Käsillä seisonnan harjoitteet ovat todella hauskoja ja niitä on helppo harjoitella lähes missä vain. Loistavia treeni paikkoja ovatkin koti ja lähi puisto. Näihin treenipaikoille pääsemiseen ei tuhraannu yhtään extra aikaa. Lisäksi treenin voi tehdä vaikka joka päivä.

Jokainen voi oppia käsilläseisonnan

Käsilläseisonnan voi oppia joka ikinen meistä. Se on taitolaji eikä vaadi niinkään voimaa vaan toistoja. Toki alussa käsien lihakset kipeytyvät ja tuntuvat väsyvän. Tämä on ihan normaalia aina kun opetellaan uusia taitoja.

käsilläseisonta

1. Hartia työntö

Asetu lattialle konttaus asentoon. Vedä syvään henkeä ja työnnä hartioista voimakkaasti kohti lattiaa pyöristäen samalla yläselkää. Pidä asento hetken ja puhalla hitaasti ilmaa ulos päästäen selän notkolle ja vieden lavat yhteen.
Toista liike 3 x 10.

2. Lankku läpsyt

Aloita lankku -asennosta noin käden mitan päästä seinästä.  Pidä keskivartalo tiukkana ja niska hartialinja jämäkkänä. Nosta yksi käsi kerrallaan kohti seinää ja läpsäytä seinään. Tee vuorotellen läpsäyksiä seinään. Palaa aina välissä takaisin  lankku asentoon.
Muista hartiatyöntö! Voit aloittaa liikkeen harjoittelun niin, että nostat kättä vain vähän ilmaan. Lisää liike laajuutta sitä mukaa kun asento tuntuu vakaalta.
Tee liike 3 x 10.

3. Lankkupito seinäävasten

Aloita edellisen liikkeen tapaan lankku-asennosta seinää vasten. Nosta yksi käsi kerrallaan kämmen kiinni seinää vasten. Pidä kädet suorana ja työnnä hartioista voimakkaasti kohti seinää. Keskivartalo on tiukkana. Asento näyttää supermieheltä, joka on lentämässä läpi seinän. Pidä asento hetken ja laskeudu sitten takaisin maahan lankkuasentoon. Muista että voit laittaa maahan pehmusteita jos liike tuntuu alkuun pelottavalta.
Toista pito 3 x 5.

4. Karhu -punnerrus

Asetu maahan karhukävely -asentoon. Lähde koukistamaan käsivarsia kohti lattiia sen verran kun pystyt ja suorista sitten takaisin. Mitä lähempänä kädet ja jalat ovat toisistaan sitä raskaampi liike on.
Tee liike 3 x 10.

5. Korotettu mittarimato

Aloita lankkuasennosta niin, että jalkaterät ovat pienen korokkeen päällä. Lähde kävelemään vuorokäsin kohti jalkoja niin pitkälle kun pystyt ja palaa sitten takasin aloitusasentoon. Tavoitteena on kävellä sen verran lähelle koroketta, että kädet ja jalat muodostavat L-asennon. Pitää asento hetken paikallaan niin että oikein tuntee hartia työnnön ja palata sitten takaisin suoraksi.
Toista liike 3 x 5.

+ Käsilläseisonta potkut

Seiso noin metri seinästä. Jännitä keskivartalo ja vie kädet tikkusuorina korvien molemmille puolille. Ota valitsemallasi jalalla vauhtia ja ponnista kohti käsilläseisontaa. Tee niin monta toistoa kun tuntuu hyvälle.

Heti kun uskallat tehdä itse käsilläseisonnan keskity vain sen harjoitteluun. Sillä opit liikkeen parhaiten tekemällä itse liikettä. Toistoja, toistoja ja vielä keran toistoja. Voit toki tehdä näitä liikkeitä muutenkin kuin tähtäimessä käsilläseisonta. Harjoituksen liikkeet ovat loistavia koko kehon liikkeitä.

Käsilläseisonnan oppiminen voi tuntua erittäin haasteelliselta, mutta älä luovuta. Kehitys ei synny hetkessä, mutta onnistumisen hetket ovat sitäkin rikkaampia. Positiivisella mielellä rohkeasti kohti uusia haasteita!