itsensä hyväksyminen

Hyvä olo kuuluu kaikille – Itsensä hyväksyminen

Vaikka Mediassa puhutaan jatkuvasti itsensä hyväksymisestä ja siitä kuinka hienoa on, kun joku uskaltaa olla rohkeasti oma itsensä pukeutumalla muista erottuvalla tyylillä. Ja hienoa niin, mutta itse en aina lähtisi yhditämään erottuvaa hiustyyliä tai pukeutumista itsensä hyväksymisen kanssa. Itsensä hyväksyminen, kun on paljon muutakin kuin pelkkä ulkokuori. Itsensä hyväksymien tarkoittaa sisäistä tasapaino itsemme kanssa. Tyytyväisyyttä siitä kuka olemme ja missä olemme tällähetkellä.

Kaikkia ei voi koskaan miellyttää ja se on hyvä muistaa. Samalla on myös hyvä muistaa että kaikkea ei myöskään tarvitse sulattaa. Se mikä tekee meistä meidät on usko itseemme ja siihen, että olemme riittäviä juuri sellaisina kun olemme.

Hyvä olo kuuluu kaikille. Isona osana hyvää oloa kuuluu myös itsensä hyväksyminen juuri sellaisena kuin olet. Siitä lähtee kaikki  olipa kyseessä esimerkiksi muutos kohti parempaa kuntoa tai  laihduttaminen. Ensin pitää hyväksyä itsensä!
Itsensä hyväksyminen on välillä haasteellista, koska siihen vaikuttaa niin monet asiat, kuten hormoonitoiminta sekä raskaus.
Kun hyväksyt itsesi, elämääsi löytyy lisää iloa. Kun olet sinut itsesi kanssa, myös toisten ihmisten on mutkattomampaa suhtautua sinuun.
Toki itseä pitää haastaa ja tavoitteita asettaa, mutta ne on tehtävä omasta halusta. Halusta olla parempi jossakin tai halusta olla jonkun muun näköinen kun mitä on nyt. Ensin on kuitenkin oltava sinut itsensä kanssa siitä missä on nyt. Sen jälkeen on tärkeää miettiä mitä uusien tavoitteiden saavuttaminen vaatii ja miksi halua ne oikeasti saavuttaa? Voit lukea lisää tästä aiheesta aikaisemmasta kirjoituksestani. Linkki löytyy tekstin loppusta.
itsensä hyväksymien

”Itsensä hyväksymien vaatii jatkuvaa työtä”

Olenko tyytyväinen itseeni

Totuus on, että en itsekkään aina koe olevani tyytyväinen itseeni tai omaan kehooni. Haaveilen välillä olevani takaisin kunnossa, jossa olin kun tein urheilua ammatiksi, mutta se ei ole realistista koska teen työkseni nyt muuta. En kuitenkaan koe, että voin sen takia että en ole tyytyväinen omaan kehooni niin arvostella muita. Meillä kaikilla on omat haasteet ja vaikeudet tässä elämässä.
Sen sijaan että haukkuisimme toisia pönkittääksemme omaa pahaa oloa. Suosittelen keskittämään kaiken mahdollisen energian eteenpäin vievään voimaan. Energiaan joka oikeasti tuottaa tulosta ja auttaa pääsemään eroon niitä omaa mieltä painavista asioista. Meillä on  helposti tapana purkaa omaa pahaa oloa muihin ja saada sitä kautta helpostusta. ”Jos mulla on huonosti asiat niin toivottavasti kaikilla muillakin on” Tämä ajattelu on mielestäni aivan käsittämätön tapa ajatella. Mutta niin usein kuitenkin arkipäivää. Itse en pysty ymmärtämään sitä, miten oma olotila paranisi siitä jos muillakin olisi asiat huonosti. Päinvastoin uskon siihen, että positiivisessa ympäristössä kaikki saavuttavat ja ylittävät itsensä. Kannustetaan ja tuetaan siis toisiamme.

Tehtäviä ja lisää aiheesta Itsensä hyväksyminen