ruskaretki lappiin

Ruskaretki Lappiin – ulkoilua ja luonnon rauhaa

 

Syksy on yksi parhaimmista ajoista pakata reppu ja suunnata nokka kohti pohjoista. Kaikki ällöttävät sääsket ja mäkäräiset ovat kuolleet ensimmäisissä yöpakkasissa ja luonto on saanut ylleen upean väriloiston. Komeaa kullankeltaista, keltaista ja punaista sekoitettuna ruskeaan ja siniseen taivaaseen. Unohtamatta maaruskaa, joka on ihan oma juttunsa.

Lapin hehkuva väriloisto on ainakin kerran elämässä nähtävä ja koettava. Upeat ruskan värjäämät maisemat ja koko Lapin luonto on jo itsessään näkemisen arvoinen. Vaikka etäisyydet ovat pitkiä voi ajomatkat suunnitella niin, että matkalla ehtii jo nauttia ruskan väreistä. Pysähtyä aina halutessa, johonkin random paikkaan ja jatkaa sitten taas matkaa. Yhdistämällä samaan reissuun useamman kohteen koet enemmän: Sallan tunturimaisemat, Pyhätunturin kiviset kurut  ja Levin sykkeen.

ruskaretki lappiin

On sielua piristävää kulkea tunturissa ja hengitellä raikasta ilmaa. Avata reppu, syödä eväät ja jatkaa matkaa. Ruskaan ei voi mielestäni koskaan kyllästyä. Vuosittainen ruskaretki ei siis kuulosta ollenkaan hullulta.

ruskaretki lappiin ruskaretki ruskaretkiruskaretki lappiin

Matkareitti ruskaretkellä

Oma ruskaretkemme alkoi Rovaniemeltä ja jatkui siitä Sallan kautta Pyhätunturiin. Sieltä jatkoimme matkaa Luoston kautta Leville, josta etenimme aina Muonion pohjoispuolelle asti. Alunperin suunnitelmissa oli jatkaa matkaa vielä Kilpisjärvelle, mutta sateinen sääennuste muutti  matkasuunnitelmaamme ja päädyimme takaisin Rovaniemelle. Matkan aikana teimme paljon pieniä lyhyitä päiväretkiä. Alapuolella muutama helppo vinkki tekemiseen eri kohteissa.

  • Sallatunturin näköalatornilla kannattaa käydä pyörähtämässä. Matka huipulle on ainaostaan 1,8km /suunta ja reitti helppo kulkuista (pitkospuut / portaat).
  • Pyhällä Aittakuru ja Isokuru ovat erittäin helppo kulkuisia retkikohteita. Kivikkoinen kuru kiehtoo maagisuudellaan ja kirkkaat pienet lammet täydentävät kokemusta.
  • Levillä vieraillessa täytyy tottakai käydä ottamassa kuva yhdessä suomen tunnetuimmassa instagram kohteessa eli Joulutarina-elokuvasta tutulla Joulupukin mökillä. Mökki sijaitsee laskettelurinteiden 11 ja 13 välissä, joten sinne on helppo päästä ympäri vuoden.
Näkymä Sallatunturin huipulta
matkalla Sallatunturin huipulle
ruskaretki lappiin
Pyhätunturin maisemia
ruskaretki
Levin hupulla fiilistelemässä
ruskaretki lappiin
Yrjön ja Jussan lintutornilla Muoniossa
ruskaretki lappiin
ihastelemassa maaruskaa matkalla Leville
ruskaretki lappiin
Joulupukin mökki Levillä
ruskaretki lappiin
Santa´s cabin Levillä
ruskaretki lappiin
varpaita viiletemässä päivän kävelyretken päätteeksi

ruskaretki lappiin ruskaretki lappiin ruskaretki lappiin

Lapissa on paljon nähtävää ja koettavaa, joten jos oma aikataulu vain sallii niin kannattaa varata ruskaretkelle reilusti aikaa. Ainakin pari kolme päivää jokaisessa kohteessa,  riippuen tottakai  haaveissa olevien vaellusretkien pituuksista. Toki jo lyhyemmälläkin retkellä pääsee ruskan väriloiston lumoon. Tämän vuoden osalta ruska on jo ohi, mutta nyt on hyvä aika suunnitella ensi vuotta.

LUE MYÖS:

Fiiliksiä porrastreenikiertueelta – Kiitollinen

TEHOKAS SALITREENI ULKONA – Video

PYÖREÄT PAKARAT – Top 5 liikettä pakaroille /VIDEO

UPEA ISLANTI -Seikkailijan unelmakohde / video

JALKOJEN VENYTTELY – tee nämä liikkeet joka päivä

10 MINUUTIN HIIT-TREENI – Viljapelolla / VIDEO

 

KUVAT : Lauri Kalima / JKCREATIVE
VAATTEET: Lorna Jane, RevolutionRace
SADETAKKI: Rukka
KENGÄT: Saucony
AURINKOLASIT: Fendi, Carreera

 

Nautitaan meidän upeasta luonnosta ja sen tarjoamista mahdollisuuksista!

Kiitos ELSE  🙂 ♡

YouTube /  Instagram / Website