jalkojen venyttely

JALKOJEN VENYTTELY – tee nämä liikkeet joka päivä

Venyttely tekee hyvää. Erilaisilla venyttelyillä ja liikkuvuusharjoitteilla pidämme kehomme elastisena ja toimintakykyisenä. Liikkuminen on helpompaa ja taloudellisempaa kun pääsemme käyttämään lihaksia koko niiden potenttiaalissa.

Tässä jalkojen venyttelyyn pari pikavinkkiä, jotka on helppo tehdä kotona telkkarin ääressä tai lenkin päätteeksi pihalla. Itse tykkään venytellä aamuisin sängyssä ja iltaisin treenien päätteeksi salilla. Venyttely tekee hyvää ja siihen todellakin jää koukkuun.

Jalkojen venyttely

1. Takareiden venytys jalkojen venyttely

2. Pohkeiden venytysjalkojen venyttely

3. Etureiden venytys maassajalkojen venyttely

4. Etureiden ja lonkankoukistajan venytys

jalkojen venyttely
Paita ja trikoot Under Armour / Kengät Nike

Venyttelystä olisi hyvä tehdä osa arkirutiineita. Sen ei tarvitse olla aina pitkäkestoista tai suunniteltua. Pienikin kropan venyttely auttaa. On myös hyvä opetella kuuntelemaan omaa kehoa: tuntuuko venytys siellä missä sen pitääkin tuntua. Tai pitääkö kenties panostaa venyttelyyn enemmän. Omaa kehoa kuuntelemalla oppii ymmärtämään kehon tarpeita. Venyttelyn yhteydessä on myös hyvä kiinnittää huomiota hengittämiseen. Yhdistämällä rauhallinen syvä hengitys venyttelyyn saadaan paras lopputulos aikaiseksi.

FIT Porrastreenikiertue

Viime viikolla pyörähti käyntiin Fit-lehden porrastreenikiertue ja voin kertoa että jalat oli loppuviikosta aika jumissa. Tuli nimittäin vedettyä kolmena päivänä putkeen portaita ylös ja alas. 🙂  Nyt on sitten keskitytty pari viime päivää kehonhuoltoon, jotta ensi viikolla jaksetaan taas vetää täydellä teholla portaita.

10.9 Tampere
11.9 Jyväskylä
12.9 Oulu

Ihania rentouttavia venyttelyhetkiä ja nähdään porrastreenikiertueella!

 

LUE MYÖS:

10 MINUUTIN HIIT-TREENI – Viljapelolla / VIDEO

Yhdistä lenkki ja lihaskuntotreeni – treenivideo

Tulinen Aamupalamunakas

Ihanat treenivaatteet syksyyn 2018

20 MINUUTIN HIIT-treeni – Oman kehon painolla

 

KUVAT: Lauri Kalima / JKCREATIVE
VAATTEET: Under Armour
KENGÄT: Nike

YouTube: Else Lautala
Instagram: Else Lautala
Nettisivut: www.elselautala.com

ELSE 🙂