arkiruoka resepti

Nopea ja herkullinen arkiruoka resepti

Arjessa ruoanlaiton nopeus ja helppous on ehdoton valttikortti. Aikaa säästy kun raaka-aineet eivät vaadi pitkää kypsennystä vaan ne voi syödä lähes tuoreena. Itse ainakin nautin kun pitkän työpäivän päätteeksi ruoan valmistus ei vie koko iltapäivää. Vaikka rakastan helppoja nopeita ruokia en halua tinkiä niiden mausta ja terveellisyydestä. Ruoan pitää olla helppoa ja hyvää, mutta myös tuoretta ja terveellistä.

 

Nopea ja herkullinen arkiruoka resepti

Ainekset  (2 annosta)

 • 2 kpl Avocadoja
 • 100-150g Tuoretta sushiin tarkoitettua lohta tai paistettua lohta
 • 1d riisiä (ennen keittämistä)
 • 1 punasipuli
 • 1 kurkku
 • 1prk Härkäpapuja
 • Teriyaki-kastiketta
 • Wasabia
 • Seesaminsiemeniä

 

Valmistus

 • Keitä riisi ja anna sen hetken jäähtyä ennen annokseen lisäystä
 • Kuulosta punasipuli pannulla lisäten joukkoon ripaus sokeria
 • Pilko avokado ja kurkku
 • Sekoita avokado, kurkku, punasipuli ja riisi
 • Levitä päälle
 • Lisää lohi päälle
 • Viimeistele kastikkeella ja wasabilla

arkiruoka resepti arkiruoka resepti

Tarkempi raaka-aine lista

Teryaki-kastike: Santa Maria
Härkäpavut: Bonduelle
Lohi: Froya mid lion

 

Eri merkkiset raakka-aineet maistuvat aina hieman erilaisilta. Tässä lista raaka-aine merkeistä, joita olen käyttänyt annosta valmistaessa. Erityista huomiota kannaattaa olla kalaa valitessa sekä avocaadoja. Kalan tuoreus ja maku antavat annokselle merkittävän maun. Avokadojen on oltava kypsiä, jotta kokonaisuus ja etenkin makuelämys on täydellinen. Mitä kastikkeeseen tulee lisää sitä annoksen päälle oman maun mukaan, samoin myös wasabia. Itse tykkään laittaa wasabin lautasen reunalle josta sitä saat aina halutessa napattua kalapan päälle.

arkiruoka resepti

Ei muuta kuin kokkailemaan ja hyvästä ruoasta nauttimaan. Laittakaa ihmeessä palautetta niin kuulen mitä tykkäsitte tästä mun tämänhetken superherkusta. Loihtikaa myös rohkeasti omia reseptejä  ja jakakaa niitä minulle. Pistetään hyvät reseptit kiertämään ja tehdään arkiruokailusta herkullista ja ihanaa.

Nautitaan arjesta 🙂

KUVAT:  Lauri Kalima /JK creative

 

 

nopea arkiruoka/ nopea arkiruoka resepti /herkullinen resepti arkeen