energiaa työviikkoon

Mistä energiaa työviikkoon

Viikonlopun jälkeen maanantai voi joskus tuntua kaoottiselta. Edellisen viikon keskeneräiset työt odottavat työpöydällä ja uudet jonottavat jo vuoroaan. Mistä siis apua työkaaoksen keskelle?

Tässä viisi helppoa keinoa, joilla hallitset työkaaosta ja saat lisää virtaa itse työntekoon.

energiaa työviikkoon

Energiaa työviikkoon, top 5 vinkkiä

1. Arvioi tärkeysjärjestys

  • Mitkä ovat tämän viikon tärkeimmät tehtävät, jotka pitää saada tehdyksi ja mitkä voi tarvittaessa siirtää ensi viikolle?

2. Tee työsuunnitelma

  • Aloita purkaminen yksi asia kerrallaan.

3. Järjestä työviikon keskelle jotain mukavaa

  • Tapaa ystäviä tai mene leffaan rakkaan kanssa. Keskelle viikkoa on hyvä järjestää jotakin mukavaa, jota odottaa. Näin viikko ei tunnu niin pitkältä kun sen keskellä on jotakin ihanaa, josta saa positiivista energiaa.

4. Pidä huoli yöunista ja liikunnasta

  • Jokainen meistä tarvitsee eri määrän unta jaksaakseen. Siksi on todella tärkeää kuunnella omaa kehoa ja tiedostaa oma unen tarve. Olemme todella paljon tehokkaampia ja energisempiä hyvien yöunien jälkeen. Liikunta puolestaan tuo arkeen virtaa. Olimme kuinka väsyneitä tahansa, liikkunan jälkeen olo on aina energisempi. Pakota itsesi siis liikkeelle. Lyhytkin kävelylenkki tai jooga-tuokio kotosalla auttaa.

5. Ajattele positiivisesti ja rauhoita mieli

  • Sisäisen rauhan avulla hallitset helpommin ympäristön tuomaa kaaosta. Näet selkeämmin tilanteen ja pystyt toimimaan paremmin ja tehokkaammin. Usko itseesi ja siihen, että ehdit saamaan valmiiksi kaiken, mitä tarvitseekin.

 

Muutoksen aikaan saaminen vaatii aina hieman työtä, mutta se kannattaa. Ota siis nyt hetki aikaa itsellesi ja järjestä asiat niin, että ensi viikonloppuna voit kiittää itseäsi.

 

Oma kokemus

Karmea kaaos yllättää jokaisen aika ajoin. Toisilla tuntuu kaaos olevan jatkuvaa, toiset meistä  hallitsevat arjen niin, että kaaosta ei edes huomaa. Löydän itseni ajoittain kaaoksesta, jonka olen onnistunut ympärilleni keräämään. Vaikka kuinka hyvin tiedän miten tulisi elämääni hallita,  löydän itseni aika ajoin tästä samaisesta tilanteesta. Siksi on todella tärkeää pysähtyä välillä ja priorisoida tulevaa viikkoa ja sen ajankäyttöä. Kaaoksen purkaminen tuntuu työläältä ja epämukavalta, mutta se on ainut keino saada asiat järjestykseen.

Halusin kirjoittaa tänään tästä aiheesta, koska pari viimeistä viikkoa on mennyt taas kaaoksen keskellä. Uskon että tämä asia on monelle tuttua. Lupaamme, haluamme ja teemme  asioita joihin meille ei oikeasti ole aikaa.  Tiedän varsin hyvin, että aika on rajallista ja välillä pitää myös levätä. Siksi minäkin kaivan nämä viisi vinkkiä esiin ja mietin seuraavan viikon uusiksi. Kummasti elämä vain rauhoittuu, kun malttaa itse rauhoittua.

Sisäinen rentous ja mielen hallinta kunniaan <3

Tärkeää on myös muistaa, että ei ole olemassa oikeaa tai värää tapaa toimia. Älä siis soimaa itseäsi turhaan jo tehdyistä ratkaisuista, vaan mieti keinot ja tavat, millä haluat vastedes toimia. Näin vältät jatkossa energiasyöpöt kaaokset tai ainakin vähennät niitä. Valitse tavat, jotka tuntuvat parhaimmalta sinulle itsellesi.

energiaa työviikkoon

KUVAT: Lauri Kalima /JK creative

 

Energistä viikkoa 🙂

ELSE  🙂 ♡

YouTube /  Instagram / Website

 

LUE MYÖS:

Lämpimästä kylmään – Näin estät flunssan

LUX Helsinki 2019 – Energiaa valotaiteesta

Talvimuotia 2019 – joka tuo pilkettä silmäkulmaan

Ihana joulu – Mun top 10 joulujuttua

Ystävyys – yhteisiä surun ja ilon hetkiä

JUMPS – upeita hyppykuvia maailmalta

Hyvinvointia iholle: testissä Oslo Skin Lab -kollageenijauhe

KEHONHUOLTO – sisäistä ja ulkoista hyvinvointia

I LOVE JUMPS