Lux Helsinki

LUX Helsinki 2019 – energiaa valotaiteesta

Pari viikkoa sitten päästiin Helsingin kaduilla nauttimaan Lux Helsingin valotaideteoksista. Kaupungin kadut täyttyivät muutaman päivän ajan upeista teoksista ja niitä ihailevista yleisöstä. Tapahtuma esitteli jälleen kerran valotaiteen laajaa kirjoa johon kuului kansainvälisiä menestysteoksia ja uniikkeja tilaustöitä. Lisäksi Suomen ikonisimpia monumentteja oli valaistu uudella tavalla. Näyttely ylsi tänä vuonna todella laajalle alueelle aina Kansalaistorilta Finlandia-talon ja Taidehallin kautta Kansallismuseolle asti. Reitin varrella päästiin ihastelemaan kaiken kaikkiaan 12 teoksesta.

Kiersin näyttelyn heti aloitus viikonloppuna läpi ja palasin uudemman kerran vielä ihastelemaan osaa taideteoksia seuraavan viikon aikana. Mielestäni näyttely levisi tänä vuonna liian laajalle alueelle ja siitä johtuen tunnelma pääsi kohdittain hieman häviämään.  Myös muutamat teokset, kuten Finlandiatalon seinä jäi mielestäni vaisuksi. Se näytti enemmänkin teokselta, joka voisi olla jatkuvasti talon seinällä talviaikaan. ”Odotin jotenkin enemmän.”

Yksi oma suosikkini oli Marco Brianzan Moonlight teos musiikkitalon seinällä. Taideteoksen valmiita kuun eri vaiheita olisi voinut ihastella paljon pidemmänkin aikaa. Muita omia suosikkejani oli tottakai lyhtypuisto sekä Mimmi Peinttaan, Maikki Pekkalan ja Lari Suomisen tuottama Ultraviolet Gallery.

Lux Helsinki Lux Helsinki Lux Helsinki Lux Helsinki

Katso myös video, joka on kuvattu Lux Helsingin lyhtypuistossa.

 

Energiaa valosta

Rakastan valoa ja sen tuomia monipuolisia mahdollisuuksia.  Valon ja varjojen leikittelyllä saadaan luotua tilaan kuin tilaan tunnelmaa. Etenkin näin talvella valolla on suuri merkitys energiatasoihin. Ainakin itselläni pitkään jatkunut pimeä talvi väsyttää ja saa olon tuntumaan väsyneeksi, vaikka takana olisi kuinka pitkät yöunet.

Suosittelen satsaamaan kodin valaistukseen. Itse vaihdoin juuri kaikki kodin lamput kirkkaimpiin mahdollisiin ja ostin vielä lisäksi pari uutta lamppua lisää luomaan tunnelmaa. Kirkkaat valot todellakin piristävät. Kun ulkoa ei tule omaa luonnonvaloa on sitä  muilla keinoilla hankittava. Lisäämällä valoa kotiin saat enemmän aikaiseksi. Ainakin itselleni tämä on toiminut.

 

KUVAT: Lauri Kalima /JK creative

 

Valoa ja energiaa viikkoon 🙂

ELSE  🙂 ♡

YouTube /  Instagram / Website

 

LUE MYÖS:

Talvimuotia 2019 – joka tuo pilkettä silmäkulmaan

Ihana joulu – Mun top 10 joulujuttua

Ystävyys – yhteisiä surun ja ilon hetkiä

JUMPS – upeita hyppykuvia maailmalta

Hyvinvointia iholle: testissä Oslo Skin Lab -kollageenijauhe

KEHONHUOLTO – sisäistä ja ulkoista hyvinvointia

I LOVE JUMPS 

 

Lux Helsinki