valosta ja väreistä energiaa

Valosta ja väreistä energiaa arkeen – Näillä vinkeillä lisää virtaa

Saamme valosta ja väreistä voimaa arjen haasteisiin

Valolla ja väreillä on suuri merkitys energiatasoihimme. Meidän kaikkein tärkein energianlähteemme on valo ja tottakai myös ravinto jota syömme. Myös väreillä on todettu olevan positiivinen vaikutus energiatasoihimme. Valosta saamme paljon voimaa päivittäiseen toimintaa. Suurimman eron huomaan aina keväällä kun valon määrä alkaa lisääntymään. Talven pimeistä hetkistä siirryttäessä kohti kevään valoisempia aikoja. Keväällä elimistö suorastaan herää uuteen eloon pitkän talvihorroksen jälkeen. Tuntuu kun aikaa olisi enemmän ja päivän aikana yksinkertaisesti vain saa enemmän aikaiseksi. Arkirutiinien tekeminen on helppoa kun elimistössä on valon tuomaa lisää virtaa toimia.

Valosta ja väreistä energiaa arkeen

Valon ja värin vaikutusta ihmisten vireyteen on tutkittu paljon ja kaikki tutkimukset päätyvät samaan tulokseen: Valoilla ja väreillä on suuri merkitys vireystasoomme. Kaiken kaikkiaan auringonvalosta johtuvien positiivisten vaikutusten lista on pitkä. Valon tuoma energia lisää liikunnallista aktiivisuutta, valon myötä paino pyrkiikin laskemaan. Lisäksi ruokahalu ja makeanhimo vähenevät, sekä yöunentarve normalisoituu. Melatoniinin, jolla on unettava vaikutus, tuotanto vähenee ja D-vitamiinin tuotanto, saanti ja terveysvaikutukset lisääntyvät.

Mihin valo auttaa

1. Mieliala kohenee

2. Suorituskyky kasvaa

3. Sosiaalisuus lisääntyy

4. Unen tarve ja ruokahalu vähenevät

5. D-vitamiinin tuotanto lisääntyy

valosta ja väreistä energiaa
Kesä on ihanaa aikaa aurinko paistaa ja valoa riittää. Tunnemme itsemme energisiksi ja iloisiksi!

Väreillä virtaa päivään

Jos päivä tuntuu tai näyttää harmaalta voit lisätä energiaa päivään pukeutumalla värikkäisiin vaatteisiin. Positiivinen asenna ja pirteät värit antavat päivään ihan uutta puhti. Miksi kuitenkin pukeudumme usein harmaana päivänä harmaisiin, jos kerta väreillä saisimme uutta puhtia päivään. Pukeutuminen on monen asian yhtälö, jossa isossa roolissa on vanhat tottumukset ja tavat.  Joskus syynä voi jopa olla muutoksen pelko. Oli syy mikä tahansa tärkeintä on että pukeutuu juuri siihen väriin mikä itsestä tuntuu hyvältä. Jos kuitenkin kaipaat lisää virtaa ja muutosta kokeile rohkeasti uusia värejä.

valosta ja väreistä energiaa

Mikä on suosikki värini ja miksi?

Itse tykkää pukeutua todella monipuolisesti ja käyttää pukeutumisessani paljon värejä fiiliksestä riippuen. Toisinaan käytän paljon mustaa ja tummansinistä, koska etenkin mustaan on aina helppo pukeutua. Mielestäni musta näyttää aina tyylikkäältä. Välillä on kuitenkin hetkiä jolloin en voi sietää mustaa vaan haluan pukeutua kirkkaisiin väreihin. Juhliin asua valittaessa punainen on ehdottomasti yksi suosikki värini. Punaisessa-asussa tunne itseni erittäin naiselliseksi. Turkoosin asun valitsen kun en halua olla kaiken huomion keskipiste. Keltaista mekkoa olen yritän pitkään etsiä, koska uskon että keltaisesta mekosta saisin paljon virtaa. Keltainen on itselleni auringon väri.

Tärkein peruste suosikkivärin valintaan on luonnollisesti omat mieltymyksesi. Valitse aina väri mikä tuo sinulle eniten mielihyvää ja voimaa. Uskalla vaihdella värejä rohkeasti fiiliksen mukaan.

valosta ja väreistä energiaa

Mitä värit kertovat

  • Lämpimät värit kohottavat mielialaa ja stimuloivat aisteja
  • Viileät värit rauhoittavat
  • Oranssilla, keltaisella ja punaisella saat itseesi vipinää
  • Vihreällä on parantava ja harmonisoiva vaikutus
  • Sininen väri rauhoittaa levottoman mielen
  • Moniväriyhdistelmät ilahduttavat aina kuten sateenkaaren näkeminen

PUNAINEN

Punainen väri kertoo onnellisuudesta ja vahvasta itsetunnosta. Punainen on voimaväri.  Punaisen valitsevat yleensä ihmiset, jotka ovat avoimia ja elinvoimaa täynnäväreistä energiaa

KELTAINEN

Keltainen väri on ällykyyden väri.  Keltaisesta pitävät iloiset seikkailunhaluiset optimistit.väreistä energiaa

SININEN

Sininen on pehmeä, rauhoittava, lempeä ja välittävä väri. Sinisestä pitävät ovat luonteeltaan pohdiskelijoitaväreistä energiaa

VIHREÄ

Vihreä on harmonian ja tasapainon väri. Se symboloi toivoa, rauhallisuutta ja uudistuksia.väreistä energiaa

VALKOINEN

Valkoinen on puhtauden ja viattomuuden väri. Valkoinen väri keventää ja antaa tilaa uudelle.valosta ja väreistä energiaa

MUSTA

Musta on arvokas ja vaikuttava väri, mutta samalla myös surun väri. Mustaan väriin juuttuu helposti.väreistä energiaa

Maailma on juuri sen värinen, millaiseksi me sen mielessämme maalaamme. On päiviä jolloin aurinko paistaa mielessä, vaikka taivasta verhoasi paksu pilvikerros. Joskus taas mielestä ei löydy kuin harmaata, vaikka ulkosalla paistaisi aurinko kirkkaalta taivaalta. Pukeutumalla kauniisiin väreihin ja valitsemalla niitä kotiimme voimme vaikuttaa mielialaamme.

Olla onnellisempia, energisempiä ja käytetään paljon värejä

ELSE 🙂

Lue myös:
Top 5 raaka-ainetta, joita tulisi aina löytyä keittiöstä

Kesätreeni joka onnistuu mökillä tai kotosalla

KUVAT:Lauri Kalima /JK creative