top 5 raaka-ainetta keittiössä

Top 5 raaka-ainetta, joita tulisi aina löytyä keittiöstä

Löytyykö nämä 5 raaka-ainetta sinun keittiöstä?

Mitkä top 5 raaka-ainetta löytyvät aina sinun keittiöstäsi? Meillä jokaisella on omia tottumuksia, joiden mukaan täytämme keittiön kaapit. Toiset meistä rakastavat täysiä ylipursuavia kaappeja, joista löytyy jos minkäkin laista purkkia ja purnukkaa. Toisille taas ruokaostosten tekeminen päivittäin tuntuu luontevammalta ja päivän päätteeksi kaapissa yleensä loistaa vain valo. Tunnistatko itsesi näistä kahdesta ryhmästä vai kuulutko kenties johonkin siihen välille? Oli niin tai näin muutamia perusraaka-aineita tulisi aina löytyä meidän jokaisen keittiöstä.  Sillä hyvien valintojen tekeminen on helppoa, kun täyttää keittiönkaapit oikeilla raaka-aineilla. Etenkin kiireisessä arjessa valintojen tekeminen helpottuu, kun oikeat raaka-aineet löytyvät aina keittiöstä käden käänteessä.  Ruokarytmi pysyy kunnossa ja aikaa säästyy. Myös turha napostelu ja makeanhimo pysyy paremmin hallinnassa.

KATSO VIDEO TOP 5 RAAKA-AINETTA KEITTIÖSSÄ

Top 5 raaka-ainetta joita tulisi aina löytyä jääkaapista

1.Vihannekset, hedelmät ja marjat

Täytä kaappi vähintään 70% värikkäillä tuotteilla, kuten porkkana, punajuuri, omena, appelsiini, avokaado, salaatti, tomaatti, pinaatti ja niin edelleen. Vaihtoehtoja on paljon riippuen omista mieltymyksistä. Itse tykkään vaihdella tuotteita vuodenajasta riippuen. Näin saan täytettyä kaapit sesongin parhailla vitamiini rikkailla herkuilla.

2.Proteiini eli kana, kala, liha, pavut, tofu…

Proteiinit ovat elimistölle välttämättömiä rakennusaineita.  Proteiinien tarve vaihtelee yksilöllisesti, esimerkiksi iän ja liikuntatottumusten mukaan. Suomalaisten ravitsemussuositusten mukaan proteiinin osuus energiansaannista tulisi olla noin 10–20 %. Omat suosikki proteiinin lähteet ovat: kanan rintafileet, luomu jauheliha ja lohi.

3. Vesi 

Elimistömme tarvitsee vettä toimiakseen. Ilman vettä emme selviä montaa päivää. Vesi on elämämme elin ehto, mutta myös virkeyden ja kirkkaan ihon salaisuus. Meidän onneksi voimme nauttia siitä täällä koti Suomessa suoraan hanasta. Juo päivittäin vettä 1,5-2l.

4. Hiilihydraatteja

Elimistömme tarvitsee toimiakseen hiilihydraatteja. Hiilihydraatteja valitessa on tärkeää kuunnella omaa kehoa ja valitse tuotteet sen mukaan mitä oma maha pystyy käsittelemään. Hyvä nyrkkisääntö on: ei turvotusta, ei ilmavaivoja syönnin jälkeen! Itse tykkään suosia riisiä ja bataattia.

5. Joitan kivaa itselle

Elämästä pitää osata nautti ja ottaa rennosti. On siis todella tärkeää muistaa hemmotella itseä. Ostaa jotain sellaista minkä syömisestä nauttii. Muista kuitenkin erottaa kaksi selkeää asiaa. Ruoasta nauttiminen verrattuna herkkujen ahmimiseen. PIENET ANNOKSET! Herkuilla ei myöskään ole tarkoitus poistaa nälkää vaan ne nautitaan vasta kunnon ruoan päätteeksi.

”Ensin kunnon ruoka ja sitten päälle mahdolliset herkut, mikäli mieli vielä tekee!”

Maitotuotteiden syönti on ok mikäli sinun vatsasi sen sallii.

top 5 raaka-ainetta

Omassa jääkaapissani loistaa mielestäni aivan liian usein vain valo

Rakastan värikkäitä täysiä jääkaappeja, mutta aivan liian harvoin oma kaappini näyttää tuolta herkulliselta unelmalta. Useimmiten kuulun tuohon jälkimmäiseen ryhmään, jonka jääkaapissa pyörii muutama kananmuna ja paketti voita valokeilassa. Onneksi kuitenkin kauppoja löytyy kodin lähettyvillä ja osa niistä on jopa auki ympärivuorokauden. Eli tyhjästä kaapista ei tarvitse nähdä painajaisia vaikka se hetkittäin sellainen olisikin.

top 5 ruoka-ainetta

Lue myös:
Porrastreenillä pyöreät pakarat ja timmit reidet

Tehokas kotitreeni keittiössä

Muistetaan hymyillä  🙂
ELSE