happy place

Top 10 vinkkiä miten onnellisuus löytyy – Happy place

Olemme kaikki erilaisia, mutta jokaisella meillä on mahdollisuus onneen ja löytää se oma happy place. Paikka jossa sisältä pulppuava lämpö pakottaa hymyn huulille. Paikka jossa aika pysähtyy ja jalat eivät pysy maassa.

Onni voi syntyä monesta asiasta tai asiayhtälöstä.  Ei ole olemassa yhtä paikkaa tai aikaa joka tekee onnelliseksi. Vaan hetkiä jolloin annamme itsellemme aikaa olla onnellisia. Onnellisuus vaatii rauhoittumista ja itsensä kuuntelua. Myös heittäytymistä, koska onni ei aina tarkoita sitä että elämä on mennyt juuri niin kuin sen on suunnitellut vaan ennemminkin olemme antaneet itsellemme mahdollisuuden hyväksyä muutokset. Olemme itse suurin este onnellemme. Pettymykset syntyvät oletuksista, haaveista ja unelmista jotka eivät toteutuneet suunnitelmien mukaan. Elämä muuttaa meitä ja jos olemme valmiita olemaan avoimia sen muutoksille. Tällöin olemme myös avoimia löytämään onnen.  Kaikki olisi helppoa, jos elämä olisi elokuva jonka käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastaisit yksin sinä. Vai olisiko? Elämä on kuitenkin paljon monimutkaisempaa. Se on näytelmä, jossa jokainen näyttelijä vastaa omasta käsikirjoituksestaan. Sen takia onnistumiseen ja onnen löytämiseen vaaditaan avointa mieltä ja positiivista asennetta.
Pysähdy hetkeksi miettimään, ”Miltä sinun elämäsi käsikirjoitus näyttää? Mitä jos se ei menekään niin kuin sen haaveilet menevän?  Voisitko olla onnellinen vaikka pankkitilisi ammottaisi tyhjyyttä tai kun puolisosi ei muistanut merkkipäiväänne? ”

Löydä oma Happy place

”Onni voi olla hetken huuma. Uusi ihana pari korkokenkiä tai juuri kampaajan jälkeiset tuulessa hulmuavat hiukset.”

Kukapa meistä ei nauttisi uusista kengistä tai juuri kampaajan jälkeisistä tuulessa hulmuavista puhtaista hiuksista. Tämänlainen onni ei kuitenkaan ole pysyvää vaan se on hetken huumaa. Se tulee ja menee kuten aurinkoinen kesäpäivä. On hyvä muistaa että tämän päivän uudet kengät ovat pian huomisen vanha muisto. Vanha hyvä sanonta kuuluukin että rahalla ei voi ostaa onnea, mutta hyvän kopion sillä saa. Pysyvämpää onnellisuuden tunnetta etsiessä kannattaa  paneutua hieman pintaa syvemmälle ja unohtaa kaupan hyllyt. Onnellisuus syntyy arjen perusasioista ja itsensä hyväksymisestä.  Rakkaus, terveys ja läheiset ihmiset muodostavat tukevan jalustan hyvälle ja onnelliselle elämälle. Lisäksi onnellisuuteen vaikuttaa meidän jokaisen omat unelmat, ympäristö ja perimä. Kaiken kaikkiaan onnellisuudelle ei ole olemassa yksiselitteistä määritelmää. Se on yhtälö henkilökohtaisista kokemuksesta ja  siitä, onko oma elämä tyydyttävää ja antoisaa.

On sanomattakin selvää, että jokainen meistä haluaa olla onnellinen ja tuntea sen lämmön ja hyvän olon mitä onnellisuus tuo mukanaan.  Etsimme koko elämämme täydellisyyttä ja sen tuomaa hyvänolontunnetta kaikilla elämänalueilla.  Se kykenemmekö koskaan löytämään ja pysymään onnellisina riippuu meistä itsestämme ja siitä kuinka nopeasti unohdamme kaiken hyvän ja ne arjen perushetket, jotka tekevät meidät onnelliseksi. Tai olemmeko edes tajunneet  miten hyvin meillä kaikki oikeastaan on. Pidämme niin usein monia asioita itsestäänselvyytenä, että emme edes tajua niiden tärkeyttä kunnes menetämme ne.

 

 Top 10 vinkkiä miten onnellisuus ja oma Happy Place löytyy

1. Keskity positiiviseen

-Mieti ensin asian hyvät puolet ja sitten vasta mitä parannettavat vielä olisi.happy place

 

2. Elä ja nauti hetkestähappy place

3. Anna hyvän kiertäähappy place

 

4. Hymyilehappy place

5.Rentoudu

-rentoutuminen antaa tilaa ajatuksille. Näet selkeämmin onnistumisen mahdollisuudet. Stressaantunut mieli on kuin hiiri laatikossa. Ajatukset pyörii mutta ratkaisua ei näy.happy place

 

6. Usko onnellisuuteenhappy place

7. Tee asoita joista sinulla tulee hyvä olohappy place

8. Vietä aikaa ja hanki kokemuksia ystävien ja perheen kanssahappy place

 

9. Älä etsi onnea. Ole oma itsesi, toteuta unelmaasi ja anna elämän viedäOma aika on tärkeää - top 10 syytä miksi

10. Älä takerru turhiin asiohin

-Unohda asiat joilla ei ole merkitystä. Kuten miten päin wc-paperirulla on telineessä.

-Älä kilpaile muiden kanssa vaan pelaa samassa joukkueessa. Yhdessä ollaan vahvempia.

-Mikäli olet sinkku niin tapaa rohkeasti erilaisia ihmisiä, kunnes tapaat sen oikean.

-Lopeta turhat kissa ja hiiri leikit, mikäli et kumppanisi kanssa molemmat nauti siitähappy place

11.Unohda oletukset

-Jos joku asia mietityttää kysy ja varmista aina mitä toinen sillä tarkoitti.happy place

 

 

Happy place on tunne tila jossa olemme sinut itsemme kanssa. Sallimme negatiiviset tunteet, mutta emme anna niiden vallata mieltä, vaan suuntaamme päättäväisenä kohti unelmia. Sillä ONNELLISUUS saapuu tekemällä juuri niitä asoita mitkä ovat sinulle tärkeitä. Se hiipii ajatuksiin ja täyttää sydämen.

Uskalletaan olla onnellisia ja nauttia arjen pienistä hetkistä
ELSE 🙂

 

Lue myös:

SixPack kuntoon osa 2 – helppo vatsalihastreeni video

Oma aika on tärkeää – top 10 syytä miksi?

 

KUVAT: Lauri Kalima / JK Creative