Loikkatreeni

Loikkatreenillä nopeutta ja muotoa jalkoihin

Loikkatreeni sopii kaikille, jotka haluavat lisää nopeutta ja kimmoisuutta jalkoihin. Muista aina kuunnella omaa kehoasi ja tehdä liikkeet omien mahdollisuuksiesi mukaan, etenkin jos kärsit nilkka- tai polvivammoista. Itse en esimerkiksi pystynyt tekemään loikkatreenejä pitkään akillesjänneleikkauksen jälkeen tai kun alaselässäni oli paha välilevynpullistuma. Viime syksyn keraamisen välilevyn asennuksen jälkeen jouduin odottamaan useamman kuukauden ennen kuin pystyin palaamaan loikkatreenin pariin. Muista siis aina kuunnella omaa kehoa ja valita treenit siten, että ne edistävät hyvinvointiasi ja kuntoasi.
Loikkatreeneissä on parasta, että sen voi tehdä lähes missä tahansa sisällä tai ulkona ja säällä kuin säällä. Kunhan muistaa ottaa huomioon sään edellyttämät varusteet. Esimerkiksi talvella ulkona loikkiessa on hyvä tarkkailla alustan liukkautta ja valita kengät sen mukaan. Hyvät talvijuoksukengät käyvät hyvin myös loikkatreeneihin.

Katso loikkatreeni videolta kohdasta 3:49

LOIKKATREENI OHJEET

1. LOIKAT 3 X 10

2. PLIE JALAT YHTEEN 3 X 10loikkatreeni lofooteilla

3. KIRPUT 3 X 10loikkatreeni Lofooteilla

KUN HALUAT NOPEUTTA JA MUOTOA

1. Tee jokainen hyppy niin tehokkaasti ja räjähtävästi kuin pystyt.

2. Lepää liikkeiden välissä vähintään 2- 3 minuuttia.

3. Tee hyppyjä vain ohjeellinen määrä ja huilaa riittävän pitkään, jotta saat jokaisesta hyppysarjasta maksimit irti.

4. Tee treeni kerran viikossa. 

TREENAA NÄIN

Lämmittele alkuun esimerkiksi kevyellä 10 minuutin hölkällä.  Tee loikat vauhdikkaasti. Keskity kuitenkin jokaiseen alastuloon, jotta vältyt nyrjähdyksiltä. Pidä polvet ja varpaat samassa linjassa.  Tee jokainen hyppy kymmenen toiston sarjana. Pidä tauko ja anna hengityksen tasaantua. Toista sarja kolme kertaa. Verryttele treenin lopuksi muutamalla sadan metrin juoksuspurtilla. Treeniin et tarvitse erillisiä välineitä, sillä vastuksena käytetään oman kehon painoa. Tarvitset vain tasaisen alustan nurmikentän, hiekkarannan, jalkapallo- tai yleisurheilukentän. Loikkatreeni on loistavaa vaihtelua salitreenille. Loikat antavat uusia ärsykkeitä pakaroille ja reisille, sekä parantavat hapenottokykyä. Loikkatreeni tukee hyvin myös salilla tehtäviä jalkatreenejä. Tee aina ennen treeniä kehon herättely, jotta saat enemmän irti harjoituksesta. Pidä loikkien ja hyppyjen välissä kunnon palautukset, jotta saat joka loikasta räjähtävän. Muista, että polvet ja varpaat osoittavat loikkiessa samaan suuntaan. Kiinnitä myös huomiota hallittuun alastuloon.

Lofootit talvi

Lue myös:

Tehokas kotitreeni keittiössä

Treenaajan matka Kuala Lumpurissa, Malesiassa