Käskyt 2000-luvulle!

Mie en ole millään tavalla uskonnollinen ihminen, mutta minun mielestä raamatun kymmennellä käskyllä ollaan päästy aika pitkälle jo tämän ihmiskunnan kanssa ja niissähän on ihan jopa jotain käyttökelvollista vielä 2000-luvulla. Täysin valideja ja voimassaolevia käskyjä on älä tapa, älä varasta ja älä tee aviorikosta, mutta muuten mie jotenkin haluaisin laittaa tälläiset omat kymmenen käskyä jakoon, joilla nykymaailmassa voisi olla oikeasti jopa hyötyä näiden takavuosien käskyjen rinnalla.

1. Sinä riität

Tässä maailmassa kaiken tämän mediamyllyn keskellä jokainen tuntee jossain kohtaa riittämättömyyden tunnetta, koska media syöttää meille mielikuvia siitä mitä pitäisi olla. Tunnet sitten riittämättömyyttä mistä tahansa asiasta niin haluan sanoa sinulle, että mikäli teet parhaasi juuri nyt niin se riittää. Sinä riität. Kukaan ei voi odottaa sinulta enempää kuin sen, että teet parhaasi.

2. Vaali sinulle tärkeitä asioita

Tässä yltäkylläisyyden maailmassa, jossa elämämme ja jossa materialla yritetään paikata aukkoja elämässä unohdamme ne meille kaikista tärkeimmät asiat. Muista päivittäin vaalia niitä asioita ja ihmisiä, jotka ovat sinulle kaikki kaikessa. Mikään materia ei korvaa niitä asioita, joita rakastamme niin, että se tekee pahaa. Mikään ei ole niin tärkeää kuin ne ihmiset, jotka seisovat vierelläsi, kun et ole mitään ja sinulla ei ole mitään.

3. Ole oma itsesi

Sinua on olemassa vain yksi. Olet täysin uniikki yksilö, joten ole oma itsesi, koska kaikki muut ovat varattuja. Sinun ei tarvitse muuttaa itsessäsi mitään, että olisit hyväksytty, arvostettu tai rakastettu, koska olet hyvä juuri sellaisena kuin olet.

4. Auta

Luen välillä uutisia siitä, että onnettomuuspaikoilla ihmiset kaivavat kännykät taskusta ja alkavat kuvaamaan onnettomuutta sen sijaan, että auttaisivat ja tämä kuvastaa hyvin ihmiskuntaa ja sitä mihin se on menossa. Me kaikki tarvitsemme apua jossain vaiheessa elämää, koska meistä kukaan ei pärjää yksin, joten auta silloin, kun sinä voit auttaa. Auta aina, kun voit.

5. Ympäröi itsesi oikeilla ihmisillä

Ympäröi itsesi ihmisillä, jotka saavat sinusta sinun potentiaalisi esille. Ympäröi itsesi ihmisillä, jotka saavat sinut tekemään asioita, joihin sinun on vaikea uskoa ja näkevät kaiken sen hyvän mitä sinussa on. Ympäröi itsesi ihmisillä, jotka ovat läsnä silloinkin, kun et ole mitään etkä kukaan.

Kuva: All About Lapland

6. Elä tässä ja nyt

Elämä, terveys, ihmiset ja kaikki mitä meillä nyt on ei ole itsestäänselvyys, joten lopeta elämästä niinkuin se olisi. Elämä on tässä ja se on nyt eikä sitten, kun. Koskaan ei tule parempaa aikaa. Koskaan ei tule aikaa, jolloin olisi enemmän aikaa tai rahaa. Elämä tapahtuu koko ajan, joten elä sitä nyt, kun vielä elät. Kun aika koittaa niin meidän tulee muistella kaikkea sitä mitä tuli tehtyä eikä katua kaikkea sitä mitä jäi tekemättä.

7. Älä loukkaa

Ihmiset jotka kiusaavat, lannistavat, loukkaavat tai halveksuvat toisia ihmisiä ovat luusereita. Sinulla ei ole mitään oikeutta loukata ketään. Sinulla ei ole mitään oikeutta kiusata ketään. Tästä ei edes tarvitse keskustella, koska tämä on vain asia, jota ei tehdä.

8. Tee asioita, jotka vaativat vaivannäköä

Nykymaailmassa, jossa elämä on tehty liian helpoksi ja emme joudu ponnistelemaan asioiden eteen samalla tavalla kuin ennen ja kun emme joudu tekemään asioita, jotka vaativat ponnisteluja niin emme saa tunnetta siitä, että onnistuimme tai ylitimme itsemme. Ihmisissä on käsittämätön määrä käyttämätöntä potentiaalia, joista he eivät tiedä mitään. Tee siis asioita, jotka vaativat sinulta vaivaa ja joissa omia voimiasi koetellaan, koska silloin tunnet eläväsi. Kaikki hienot asiat elämässä tapahtuu, kun poistut mukavuusalueeltasi.

9. Onnea ei tarvitse jahdata

Me käytämme hirveästi aikaa ja rahaa jahdatessamme onnea huomaamatta, että onni on tässä ja nyt. Me kuvittelemme, että sitten, kun meillä on tarpeeksi jotain niin olemme onnellisia. Sitä täydellistä onnelaa ei ole olemassa vaan se on tässä ja nyt pienissä hetkissä, mutta sille on avattava silmät. Onni tulee luoksesi, kun pysähdyt ja huomaat sen.

10. Ole läsnä

Vanhoina hyvinä aikoina, kun Mooses kipusi vuorelle hakkaamaan kymmenen käskyä vitsauksina oli sirkat ja vedenpaisumus ja nykyään vitsauksemme on puhelimet, telkkarit, tietokoneet ja pädit. Ne ovat jo niin iso osa elämäämme, että emme edes tajua miten paljon se vie huomiota pois kaikesta siitä mikä tekee elämästä hienoa. Olemme niin koukuttuneita tykkäyksiin, kissavideoihin ja naapurin lapsen trampoliinivideoon, että emme edes huomaa omia kissojamme ja lapsiamme. Silloin, kun olet fyysisesti läsnä niin ole myös läsnä.

 

ps. Jos tykkäsit tästä tekstistä niin tuossa alla on tuollainen sydän, jota saa painaa.