Haluan.

Haluaisin pudottaa painoa.

Haluaisin olla paremmassa kunnossa.

Haluaisin, että minulla olisi enemmän rahaa.

Haluaisin saada yhden leuan vedettyä.

Haluaisin paremman auton.

Haluaisin juosta maratonin.

Haluaisin osata seistä käsillä.

Haluaisin syödä terveellisemmin.

Haluaisin lopettaa röökin polton.

Haluaisin kiivetä Mount Everestille.

 

Joo kaikki meistä haluaa jotain, mutta kysymys kuulukin, että mitä olet valmis tekemään haluamiesi asioiden eteen? Usein asiat jäävät vain puheen tasolle, koska oikeasti ei edes haluta tai ei tiedetä, että miksi halutaan.

Vuosi on vaihtumassa ja sehän tarkoittaa sitä, että luvataan itselle uusia asioita, mietitään sitä mitä halutaan tulevalta vuodelta ja sen pohjalta asetetaan itselle uusia tavoitteita. Hyvin usein emme ole tyytyväisiä itseemme, omaan kuntoomme ja terveyteemme, joten usein vuoden vaihtuessa luvataan itselleen pitää parempaa huolta omasta kehostamme. Mutta miksi emme kuitenkaan saavuta haluamiamme asioita? Miksi emme pysty pitämään itsellemme lupauksia? Miksi emme pääse tavoitteisiimme? Varmasti jotkut pääsee, mutta liian monet ei.

 

Kuva: Lapin Kansa

Ei riitä, että haluaa.

Tässä on nyt se juttu… Ei riitä, että haluaa muuttaa elämässään jotain tai haluaa saavuttaa jotain. Se ei vain riitä, koska haluamisen lisäksi pitää myös tehdä jotain asioiden eteen. Jos ei mitään muuta, niin mikään ei  muutu. Yksikään ihminen ei ole saavuttanut haluamiaan asioita pelkästään haluamalla. Niiden eteen pitää olla valmis tekemään töitä ja jos et ole valmis tekemään niiden eteen töitä niin haluatko silloin oikeasti saavuuttaa ne?

1.Miksi haluat?

Kun haluat jotain asiaa niin ensin pitää selkeyttää ja kirkastaa itselleen se, että miksi haluan jotain asiaa! Jos vaikka haluat olla paremmassa kunnossa niin sinun täytyy ensin tietää itse, että miksi haluat olla paremmassa kunnossa? Mikä muuttuu kun olet paremmassa kunnossa? Mikä on toisin, kun olet paremmassa kunnossa?

2. Mitä minun täytyy tehdä?

Jälleen kerran, ei riitä, että haluaa vaan pitää myös toimia. Jos haluat jonkin asian niin sinun täytyy tietää, että miten saavutat sen, koska jos et itse tiedä miten voit saavuttaa haluamasi asian niin miten se ikinä voi tulla toteen? Sen lisäksi, että navigaattori omaan tavoitteeseen täytyy olla päällä ja oikeat kordinaatit sinne laitettuna niin täytyy tietää, koska haluaa päästä kohteeseen! Mitä minun täytyy tehdä ja milloin haluan päästä kohteeseen on loistavat kysymykset itselle, kun haluaa jotain!

3. Mistä olen valmis luopumaan?

Jos haluan muuttaa elämässäni jotain niin silloin jotain täytyy tehdä toisin. Kun teemme asioita toisin meidän täytyy yleensä myös luopua jostain asiasta, koska kaikkea ei voi haluta. Joskus se tarkoittaa vanhoista tavoista luopumista ja taas joskus sitä, että pitää luopua ihmisistä, jotka ovat jarruna. Jos et ole valmis luopumaan asioista, jotka eivät vie sinua kohti tavoitteitasi niin et tule myöskään saavuttamaan sitä.

4. Mikä tässä on minulle tärkeää?

Miksi haluan jotain? Mikä tässä on minulle tärkeää? Mikä tässä on minulle niin tärkeää, että olen valmis tekemään töitä asian eteen ja mikä tässä on minulle niin tärkeää, että olen valmis luopumaan asioista, jotta saavutan sen? Onko haluamani asia arvojeni mukainen?

5. Toiminta!

Tarvitaan toimintaa. Yksikään ihminen ei ole saavuttanut haluamiaan asioita pelkästään haluamalla.

 

Kysymys kuulukin nyt sinulle, mitä sinä haluat tulevalta vuodelta? Oletko sinä vuoden päästä se, joka selittelee miksi et saavuttanut asioita joita halusit vai oletko sinä se, joka kertoo tarinoita siitä miten saavutti haluamansa asiat? Sinä päätät sen.

Lupaa itsellesi asioita, jotka oikeasti haluat saavuttaa. Lupaa itsellesi asioita, joiden eteen olet valmis tekemään töitä ja jotka ovat sinulle oikeasti tärkeitä, koska miksi tuottaisit itsellesi pettymyksen? Jos joka uusivuosi tinaa valaessa lupaat pudottaa kymmenen kiloa ja et koskaan saavuta sitä niin pitäisikö silloin tehdä jotain toisin? Pitäisikö miettiä asiaa hieman tarkemmin eikä tuottaa itselleen pettymystä? Mitä jos lupaisit itsellesi asioita, jotka oikeasti haluat saavuttaa. Anna uuden vuoden lupauksille merkitys.