Seuraajat eivät merkitse minulle mitään.

Okei tuli aika raflaava otsikko, mutta sainpa sinut tänne. Olin Anni Valliuksen podcastissä vieraana ja sanoin Annille, että seuraajat eivät oikeastaan merkitse minulle mitään ja mietin nyt kuunneltuani jakson, että saankohan mie sanoa noin, koska kuitenkin te seuraajat ja lukijat tuotte minulle osittain leivän pöytään. Tavallaan merkitsette ja tavallaan ette.

Ajauduimme tähän aiheeseen, kun puhuimme negatiivisesta kommentoinnista ja sanoin, että oikeastaan kukaan kommentoija tai seuraaja ei pääse minun ihon alle, koska heillä ei ole minulle merkitystä. Jos isäni tai ystäväni kommentoisi johonkin horinaani jotain niin sillä olisi, koska he ovat minulle tärkeitä ja merkityksellisiä ihmisiä, jotka tietävät todellisuuden, mutta jos @pissaliisa79 laittaa minulle viestiä ja kertoo, että olen huono äiti ja lapsi tulisi ottaa minulta huostaan niin täytyy kyllä ihan rehellisesti sanoa, että se vain naurattaa, koska eihän @pissaliisa79 tiedä yhtään mitään meidän elämästä.

Haluan vielä painottaa erikseen ennen kuin jatkan, että en hyväksy missään tapauksessa tälläistä kommentointia keneltäkään kellekkään vaikka nyt kerronkin, että se ei minulla mene ihon alle. Ihmiset unohtaa, että siellä on aina toinen ihminen lukemassa sen sinun kommentin, joten on säälittävää, jos joku kokee tarpeelliseksi kommentoida halveksuvasti täysin ventovieraiden ihmisten kuvia tai tekemisiä, jos niistä ei ole kenellekkään mitään haittaa tai harmia. Välillä on hurjaa seurata miten ihmiset jotka TUNNEN fyysisesti joutuvat kohtaamaan täysin idioottimaisia kommentteja täysin ventovierailta ihmisiltä. Se, että joku tekee julkisesti jotain ei oikeuta ketään arvostelemaan, haukkumaan tai halveksumaan ketään.

Te merkitsette, mutta teidän mielipide ei.

Olen ollut jo aika kauan ” julkisessa ” työssä ja blogillani on todella paljon lukijoita ja eri sosiaalisenmedian kanavissa yhteensä minulla kymmeniä tuhansia seuraajia sekä katsojia ja se on MAHTAVAA. Olen todella kiitollinen jokaisesta ihmisestä joka jaksaa lukea näitä minun kirjoituksiani ja kuunnella horinoitani. Olen todella kiitollinen kaikista teistä, jotka jaatte ajatuksianne mitä teille herää minun höpinöistä. Minä rakastan lukea teidän tarinoita ja kokemuksia teidän elämästä, mutta merkitsettekö seuraajat minulle jotain? Merkitsette ja ette merkitse.

Te seuraajat merkitsette minulle, mutta teidän mielipide ei merkitse minulle mitään. Jos välittäisin teidän seuraajien mielipiteistä niin en uskaltaisi sanoa mitään, koska ikinä ei tule tilannetta, että kaikki olisivat samaa mieltä asiasta kanssani. En uskaltaisi laittaa yhtäkään kuvaa, kirjoitusta tai videota minnekkään, koska aina jonkun mielestä olisin toiminut väärin. Jos teidän mielipide merkitsisi niin olisi todennäköisesti tällä hetkellä mielisairaalassa, koska yrittäisin jatkuvasti muuttaa itseäni johonkin suuntaan, että te pitäisitte minusta. En voisi olla somessa puhumassa enkä kirjoittamassa, koska muuten pahoittaisin mieleni päivittäin.  Voin muuttua ja muutun koko ajan, mutta muutun itseni vuoksi, en teidän.

 

Keskellä toria

Olen johonkin muistikirjaani kirjoittanut, että kun olen somessa niin kuvittelen, että seison keskellä todella vilkasta toria korokkeella puhumassa. Ympärillä on hirveä hälinä, ihmisiä vilisee ohi ja en tunne heistä ketään, mutta he kaikki näkevät ja kuulevat minut. Torilla nuo ihmiset ovat minulle täysin ventovieraita, joten he eivät merkitse minulle mitään. Osa kävelee ohi ja joku pysähtyy kuuntelemaan, ei se sen kummempaa ole.

Mitä yritän sanoa on se, että ne ihmiset joiden mielipide merkitsee odottavat minua illalla kotona, soittavat minulle kuulumisiani ja syövät minun kanssani perjantaina pizzaa ja kaikki muut ovat vain torilla ohi viliseviä ihmisiä. Jotka tulevat ja menevät. Alkavat seuraamaan ja lopettavat seuraamasta. Se ei ole minun päätös eikä se ole minun käsissäni, joten miksi pahoittaisin siitä mieleni?  Jos joku ei pidä ulkonäöstäni, mielipiteistäni, tavastani puhua tai kirjoittaa niin enhän minä voi itseäni muuttaa heitä varten.

Tämä mielikuvaharjoitus on syy miksi negatiiviset kommentit eivät mene minulla ihon alle. Tuntemattoman ihmisen mielipide ei merkitse minulle mitään.

Negatiiviset kommentoijat

Saan nykyään todella vähän mitään negatiivisia kommentteja tai viestejä, mutta kun saan niin en voi olla miettimättä, että miten paha olla sillä ihmisellä on, joka kokee tarpeelliseksi ja haluaa tietoisesti aiheuttaa jollekulle tuntemattomalle ihmiselle pahaa mieltä. Mietin myös usein, että toivottavasti tämä ihminen ei ole jonkun lapsen äiti tai isä, koska jos haluaa toivoa tuntemattomalle ihmisille kuolemaa, kommentoida heidän ulkonäköään tai jotain muuta niin en halua edes tietää minkälaista heidän kotioloissaan on ja miten siellä puhutaan toisille ja miten paha olo lapsilla on jos vanhempien toimintatapa on toisten lyttääminen.

Joskus viestit naurattaa, mutta joskus ne saa todella surulliseksi ja jotenkin toivoisi, että voisi vain auttaa ihmisiä voimaan paremmin, että ei tarvitsisi oksentaa omaa pahaa oloaan tuntemattomille ihmisille, koska sitä minä teille seuraajille olen.

Ajattelin lyhyesti tulla kertomaan podcastistä ja linkata sen tänne kuunneltavaksi, mutta tästä tulikin nyt näköjään aikamoinen, joten käyhän kuuntelmassa podcast niin tiedät mistä puhun.

-> PODCASTIIN <-

 

Loppuun kolme timanttista vinkkiä miten olla välittämättä muiden mielipiteistä! 

  1. Kuvittele itsesi keskelle toria harjoitus!
  2. Sulje blogista kommentointimahdollisuus, poista jodelit, älä ikinä avaa yhdenkään lehden kommenttiosiota ja blokkaa täysin kylmän viileästi kaikki, jotka halveksuvat sinua. Silloin, kun ihminen saa nimettömänä kirjoittaa hän sanoo sellaisia asioita, joita ei ikinä sanoisi face-to-face! Lupaan, et menetä MITÄÄN!
  3. Muista, että aina löytyy yhtä paljon hyviä tyyppejä ja  ihmisiä, jotka arvostavat sinua juuri mielipiteidesi vuoksi, joten keskity heihin!