Ihmisten epätoivolla rahastaminen.

Tiedättekö mikä on väärin? Se, että epätoivoisia ihmisiä käytetään hyväksi ja sillä tehdään rahaa. Epätoivoisille ihmisille, jotka kamppailevat painon kanssa myydään jotain helvetin hulavannetta ratkaisuksi ylipainoon. Eihän se ongelma nyt jumankekka ole se ylipaino vaan jokin aivan muu. Kukaan tuskin on päättänyt, että hei nyt haluan voida pahoin ja olla ylipainoinen. Ongelmat ovat jossain aivan muualla ja ylipaino tai huono olo on vain sen seuraus, joten mielestäni on todella väärin, että tuota ihmisten pahaa oloa ja epätoivoa käytetään hyväksi.

Tuntuu niin väärältä, että ihmisille myydään mielikuvaa, että jokin yksittäinen keino olisi pääsylippu hyvään oloon. Ei ole olemassa yhtään pilleriä, lisäravinnetta, treeniä, laitetta tai ruokavaliota joka yksinään olisi tie hyvään oloon ja terveyteen. Surullista on se, että, kun ihminen on epätoivoinen ja hänellä on paha olla niin hän haluaa uskoa ihmeisiin. Ihminen haluaa epätoivon hetkellä uskoa, että yksi pilleri päivässä tai pari pyöräytystä hulavanteella olisi vihdoin se pääsylippu onnelliseen elämään, laihuuteen, terveyteen tai parempaan huomiseen.

Kokonaisuus

Ei se hyvä olo tule millään yksittäisellä asialla vaan kokonaisuudella. Jos oma työ on päivästä toiseen yhtä tuskaa, puoliso hakkaa päivittäin, tilillä on pari euroa rahaa, lapsi sairastaa, autosta on verot maksamatta ja katto vuotaa niin yksinkertaisesti yksikään mustikkapilleri ei voi tuossa tilanteessa tuoda parempaa oloa tai hyvinvointia vaikka me kaikki niin haluaisimme. Yksikään yksittäinen asia ei avaa hyvän olon portteja vaan kokonaisuus ja kokonaisuuden kuntoon laittaminen. Kokonaisuuteen kuuluu ihan yhtä paljon se terveellinen ruoka, liikunta kuin sitten taloudellinen turva, me emme voi valita vain yhtä ja mikä tärkeintä me emme saa myydä mielikuvaa, että kaikki ratkeaisi vain yhdellä asialla.

Välillä tulen niin surulliseksi, että ihmiset ihan oikeasti uskovat, että yksi sitruunamagnesiumjuoma aamuin illoin tai pari rutistusta ihmelaitteessa toisi hyvää oloa ja olisi avaimet omiin unelmiin, koska mikä pettymys se on, kun olet laittanut rahaa, aikaa ja vaivaa siihen ja huomaat, että ei se elämä muuttunutkaan sen juoman tai liikeen myötä yhtään sen kummemmaksi.

Meidän tulisi aina keskittyä kokonaisuuteen. Ihmisen hyvinvointi koostuu niin valtavan monesta osa-alueesta ja siksi meidän olisi niin tärkeää keskittyä kaikkiin osa-alueisiin eikä vain yksittäisiin asioihin. Silloin kun kokonaisuus on kunnossa niin silloin kestämme jos yksittäinen asia romahtaa, mutta jos keskitymme vain yksittäiseen asiaan niin koko kokonaisuus romahtaa sen myötä.

Olisihan se ihan kiva..

Vaikka olisi kuinka kiva uskoa, että se pilleri mitä naapurin Martta myy ja millä Pirkon mies laihtui 30kiloa olisi tie terveyteen ja onneen niin ei se ole. Se yksittäinen sienipilleri ei auta sinua millään tavalla, jos et keskity myös muihin hyvinvoinnin osa-alueisiin. Me emme voi valita vain yhtä osa-aluetta ja odottaa, että se toimii. Meidän on otettava kaikki hyvinvoinnin osa-alueet huomioon.

Lopeta siis rahan haaskaaminen ihmekonsteihin ja ala hahmottamaan, että mistä paha olosi tai ylipainosi johtuu ja ratkaise se ensin. Sitten kun perusjutut on kunnossa ja haluat silti vetää magnesiummustikkapölyä aamuisin nenään ja se tekee sinut onnelliseksi niin anna mennä.

 

Tämä kirjoitus on mielipidekirjoitus ja miten minä näen asiat.