Liikunta osaksi elämää!

Miten saada liikunta pysyvästi osaksi omaa elämää? Mitä kaikkea matkan varrella tapahtuu? Kannattaako heittää hanskat tiskiin ensimmäisen vastoinkäymisen edessä?

Monesti, kun päätämme aloittaa liikunnan tai ottaa sen osaksi elämää niin näemme vain suoran tien jossa on lähtö ja maali! Lähdössä emme näe yhtään vastoinkäymistä emmekä mutkia matkalla. Kaikki siinä matkan varrella on yhtä onnistumisen ja ilon tunnetta. Kaikki on kivaa eikä matkalla ole suinkaan epäonnistumisia, takapakkeja taikka hidasteita, mutta eihän se mene niin.

Mikäli haluat ottaa säännöllisen liikunnan osaksi elämää ja haluat, että liikkuminen on tapa niin tiedosta tulevat askelmerkit niin ne ei tule yllätyksenä ja et luovuta heti ensimmäisen takapakin edessä, koska jos joku asia on varma niin se on se, että takapakkeja tulee välttämättä, koska väliin tulee elämä. Tästä aiheesta olen kirjoittanut tekstinkin, joka kannattaa myös lukaista – Vastaan tulee elämä

 

Jos haluat oppia liikkumaan pysyvästi niin sinun täytyy oppia uusia tapoja ja hyväksyä myös se, että matkalla tulee epäonnistumisia. Tässä mielestäni se miten oppimisprosessi menee, kun opetellaan sitä, että liikunta on osa elämää ja tapa.

Liikunta osaksi elämää askelmerkit tai oppimisprosessi:

  1. Liikunta on mahtavaa ja parasta ikinä. Olet voittamaton ja kaikki on mahdollista. Ilmoittaudut kaikkiin mahdollisiin jumppiin ja aloitat seitsemän uutta harrastusta.
  2. Vähän väsyttää ja sohva on huomattavasti kutsuvampi kuin sali taikka lenkkipolku. Ja oikeastaan liikunta tapana on aika rankkaa, koska pyykin määrä on tuplaantunut ja ruokakauppaan menee paljon enemmän rahaa. Skippaat ehkä yhdet tai kahdet treenit.
  3. Liikunta on paskaa, minä olen paska, parsakaali on paskaa ja hiki on paskaakin paskempaa. En saa siitä mitään, se vie viimeisetkin voimat ja lihakset on jatkuvasti kipeänä.
  4. Annan vielä yhden mahdollisuuden liikkumiselle, koska huomasit, että itseasiassa, kun liikuit niin nukuit yöt todella hyvin, mahaa ei turvottanut, päätä ei särkenyt ja oikeastaan selkäkin oli aika hyvässä kunnossa. Liikut, mutta hieman maltillisemmin.
  5. Liikunta on mahtavaa ja parasta ikinä. Miksi en ole aina liikkunut? Miten olen voinut elää ilman liikuntaa? Miksi olen kaikki nämä vuodet laiminlyönyt terveyttäni. Liikunnasta on tullut tapa ja osa elämää.

Sinä päätät aloittaa.
Sinä päätät lopettaa.
Sinä päätät jatkaa.