Vastaan tulee elämä.

Pääsetkö koskaan sellaiseen treenirytmiin kuin haluaisit? Pystytkö elämään loppuelämäsi treenisuunitelmiesi mukaan? Voitko noudattaa orjallisesti viikottain sinulle laadittua kuntosaliohjelmaa? Voitko syödä jatkuvasti täydellisen optimaalisen ruokavalion mukaan? Pääsetkö koskaan sellaiseen elämäntilanteeseen, että kaikki tekemisesi olisi optimaalista ja sellaista, kun kirjoissa sanotaan, että treenaamisen ja hyvinvoinnin tulisi olla? Pääsetkö koskaan sellaiseen tilanteeseen, että nukkuisit sinulle juuri sopivan määrän joka yö? Onko mahdollista, että tekisit kaiken juuri niinkuin pitäisi? Vastaus on, että et.

Keskustelin eilen asiakkaan kanssa, joka oli harmissaan siitä, että aina tulee joku, kun pääsee hyvään rytmiin treenatessa. Koska tulee flunssa tai vamma ja  koska unettomia öitä. Hän kysyi minulta, että tuleeko koskaan sellaista tilannetta, että pysyisi säännöllisessä treenirytmissä, nukkuisi hyvin, palautuisi hyvin ja söisi hyvin ja minä vastasin hänelle, että ei tule, koska vastaan tulee elämä.  Ja tämä on totta vaikka se kuulostaakin monesta todella masentavalta, mutta näin se on. Kaikessa välissä tapahtuu elämä ja ei elämä aina ole optimaalista eikä suunitelmallista, joten on turha potea huonoa omatuntoa siitä, että joskus syöminen ei ole optimaalista tai treenejä jää välistä.

Me treenaamme ja pidämme huolta omasta kunnostamme sekä terveydestä, jotta meillä olisi voimavaroja käsitellä, kannatella ja selvitä läpi elämän haasteista. Me syömme hyvin ja nukumme hyvin, että jaksamme ne unettomat yöt ja elämän vastoinkäymiset.

Jos kääntäisimmekin ajatusmaailman toisinpäin.. Sen sijaan, että potisimme huonoa omatuntoa siitä, että treenit jää välistä sairastumisen vuoksi niin ajattelisitkin asian niin, että tätä varten olen treenannut, että paranen ja palaudun tästä helpommin? Tai jos läheisesi sairastuu ja joudut viettämään aikaa sairaalassa hänen vierellään ja syömiset on silloin vähän niin ja näin niin mietit, että tätä varten olen pitänyt huolta itsestäni, että minulla on voimavaroja olla läheiseni tukena juuri nyt? Tai jos töissä on kova stressi tai jokin projekti joka pitää puskea maaliin niin ajattelet, että tätä varten olen treenannut, että pystyn puskemaan läpi tämän ja saan homman hoidettua?

Elämää varten täällä treenataan

Ennen minä treenasin, että olisin hyvässä kunnossa ja näyttäisin hyvältä, mutta nykyään treenaanaan ja pidän itsestäni huolta, että jaksan omassa arjessa. Haluan olla hyvässä kunnossa, että jaksan ottaa juoksukisan poikani kanssa. Syön pääsääntöisesti todella hyvin ja vaalin unta, että pystyn hoitamaan työni mahdollisimman hyvin vaikka joskus olisikin unettomia öitä. Pidän itsestäni huolta, että minulla olisi hyvä olla omassa kehossani ja itseni kanssa ja kun minulla on hyvä olla itseni kanssa niin voin olla paras mahdollinen äiti pojalleni.

Loppujen lopuksi, kun mietimme niin elämää vartenhan täällä treenataan ja pidetään itsestämme huolta. Aina elämä ei ole suunitelmallista eikä optimaalista, joten eihän silloin treenaaminenkaan voi olla.