Ketään ei kiinnosta.

Meillä ihmisillä on tapana käyttää hirveästi aikaa siihen, että mietimme, että mitä muut ovat mieltä meistä. Käytämme todella paljon päästämme kapasiteettia siihen, että mietimme, että mitä muut ajattelevat meidän ulkonäöstä, mielipiteistä, teoista tai mieltymyksistä. Totuushan on kuitenkin se, että ketään ei kiinnosta.

Jopa kaikista itsevarmimmat ihmiset käyttävät aikaa ja energiaa miettiessään, että mitä muut ajattelevat. Ei sille voi mitään ja se on täysin luonnollista, mutta faktahan on se, että ketään ei oikeasti kiinnosta. Ketään ei kiinnosta siksi, että heillä on liian kiire miettiä näitä täysin samoja asioita.

Kuvitellaan vaikka tilanne, että olet menossa ensimmäistä kertaa vanhoille kunnon tärskyille ja mietit jo ennen sinne menoa, että mitäköhän hän ajattelee sinun hiuksista tai tästä asusta? Mietit, että onkohan tämä nyt hyvä? Kun kohtaat hänet niin mietit, että mitäköhän hän nyt ajatteli siitä asiasta minkä juuri sanoit tai teit, eikö vain?  Näin se menee, mutta totuushan on se, että hän miettii näitä täysin samoja asioita kuin sinä, mutta itsestään. Onkohan nyt hiukset hyvin, haiseeko hengitys ja mitäköhän mieltä hän on minusta?

Mitä mie yritän sanoa? Yritän sanoa sitä, että meillä kaikilla on omat soppamme setvittävänä ja meidän tulisi enemmän keskittyä siihen, että meillä on hyvä olla itsemme kanssa sen sijaan, että miettisimme onko muilla ihmisillä hyvä olla meidän kanssa. Ihmiset käyttävät aivan liian paljon aikaa siihen, että miettivät mitä muut ovat heistä mieltä ja se on niin turhaa, koska et voi vaikuttaa kenenkään mielipiteeseen ja parasta mitä voit tehdä on olla oma itsesi juuri sellaisena kuin olet.

 

 

On täysin järjetöntä, että muuttaisimme itseämme vain siksi, että pelkäämme etukäteen jonkun toisen mielipidettä. Jos nyt mietimme ihan järjen kanssa tätä asiaa niin sinun ei loppujen lopuksi tarvitse elää kenenkään muun kuin itsesi kanssa loppuelämäsi, joten uskalla rohkeasti vain olla se kuka olet, koska silloin sinulla on hyvä olla itsesi kanssa. Meidän ei tarvitse miellyttää ketään muutakuin itseämme ja se riittää. Jos sinun pitää muuttaa itseäsi muita varten niin olet aivan väärässä seurassa.

Seuraavan kerran, kun olet epävarma itsestäsi tai ulkonäöstäsi niin muista, että niin meistä jokainen. Saatat ihailla jotakin piirrettä toisessa kun taas se toinen ihailee sinussa jotakin piirrettä. Näin se homma vaan menee. Älä siis mieti mitä muut miettivät sinusta, koska heidän mielipiteellään ei ole mitään merkitystä. Paitsi me ollaan kyllä parhaiden kavereiden kanssa sovittu, että jos naamassa kasvaa keskellä poskea pitkä ja ehkä jopa musta karva, sepalus on auki tai hampaiden välissä on oreganoa niin siitä pitää sanoa ja siitä pitää välittää.

Kirjoitin myös aikaisemmin tekstin siitä, että kadehdimme aina jotain mitä meillä ei ole ja se kannattaa ehdottomasti ottaa myös lukuun.