Lannistajat pitää poistaa omasta elämästä!

Tulin juuri kotiin Oulusta, jossa olin kouluttautumassa, vetämässä treenejä, puhumassa koululla ja tietysti puhumassa meidän It’s My Life-seminaarissa. Jokainen päivä vei minusta kaikki mehut, mutta samaan aikaan, kun päivät ihmisten edessä vie kaikki voimat niin saan siitä aivan käsittämättömän määrän energiaa, uskoa ja toivoa omaan tekemiseen.

Kun on ihmisten kanssa, jotka jakavat saman intohimon kohteen ja saman arvomaailman niin ei tarvitse todistella mitään eikä tarvitse uskotella kenelläkkään yhtään mitään, joten se on valtavan voimaannuttavaa. Matkalla kotiin pohdin paljon tätä aihetta ja nimenomaan sitä, että kuinka kuluttavaa on oikeasti, jos ympärillä on vain niitä epäilijöitä, lannistajia ja lyttääjiä.

Minun toimintaani, työhöni ja oikeastaan kaikkeen siihen mitä teen kohdistuu aina todella paljon epäilyksiä. Aina löytyy ihmisiä, jotka mielummin lyttäävät, epäilevät, puhuvat pahaa ja pahimmassa tapauksessa jopa sabotoivat työtäni ja kaikkea tekemistäni. Jossain vaiheessa mietin, että mikä ajaa ihmisen toimimaan niin? Miksi joku haluaa lannistaa ja lytätä toisen unelmia ja toisen tekemisiä varsinkin, kun teot tuottavat hyvää ja hyviä asioita ympärillä oleville ihmisille?

Huomasin jossain kohtaa, että aloin tietoisesti hakeutumaan paikkoihin, joissa on saman henkisiä ihmisiä ja joilla on sama missio elämässä, työssä ja ylipäänsä tekemisessä, koska silloin saa todella paljon uskoa siihen, että jokin asia on mahdollista ja että ei olekkaan mikään idiootti vaan itseasiassa ihan huikea tyyppi, joka uskaltaa tehdä niitä itselle tärkeitä asioita epäilijöistä huolimatta.

Ja itseasiassa huomasin, että minähän olen todella tunnettu tyyppi ja itseasiassa tällä alalla olen oikeasti aika arvostettu tyyppi, josta ihmiset ottavat oppia ja jonka mielipidettä arvostetaan. Kuitenkin vaikka kuinka uskoisi itseensä ja olisi kuinka arvostettu tyyppi niin jos se ympäristö missä toimitaan päivittäin saa sinut uskomaan, että et ole mitään, et ole kukaan ja teoillasi ei ole mitään arvoa niin alat itsekkin uskomaan siihen vaikka olisit kuinka vahva, itsevarma ja sisukas.

Olemme viiden lähimmän ihmisen summa

Ympärillä olevat ihmiset vaikuttavat valtavasti elämääsi niin hyvässä kuin pahassa. Ympärillä olevat ihmiset saavat sinut uskomaan itseesi tai sitten he saavat sinut tuntemaan itsesi täysin nollaksi. Sanotaan, että olemme viiden lähimmän ihmisen summa ja tuo pitää todella paikkansa, joten on tärkeää valita ne oikeat ihmiset lähelle. Kaikista lähimmät ihmiset eivät voi olla niitä epäilijöitä eikä lannistajia vaan heidän täytyy olle niitä jotka uskovat sinuun ja kannustavat sinua.

On tärkeää havahtua siihen minkälaisia ihmisiä elämässäsi on ja etenkin, että minkälaisia lähimmäiset ihmiset ovat. Tein itse muutamia vuosia sitten oman elämäni yt:t ja tietoisesti blokkasin läheltä sellaiset ihmiset pois, jotka eivät pystyneet iloitsemaan puolestani tai epäilivät. Nuo päätökset ovat olleet todella vaikeita ja raskaita ja osa niistä läheisistä on ollut jopa perheenjäseniä, mutta halusin mielummin tehdä vaikeita päätöksiä kuin elää vaikeaa elämää.

 

It’s My Life-seminaari näiden huikeiden tyyppien kanssa! Kuva: Kari Heljasvaara

Muutos ei voi onnistua jos kotona asuu lannistaja

Jos mietimme asiaa vaikkapa terveyden ja liikunnan suhteen niin muutos ei voi onnistua jos puoliso lannistaa tai epäilee toisen onnistumista. Ei kukaan jaksa taistella loputtomiin tuulimyllyjä vastaan, joten ennemmin tai myöhemmin luovuttaa, joten siksi on todella tärkeää ympäröidä itsensä ihmisillä jotka uskovat sinuun ja haluavat sinun onnistuvan. Mikä tärkeintä.. pystyvät iloitsemaan puolestasi.

Minulla on elämässä ne kaikista lähimmät ihmiset sellaisia, jotka tiedän, että tukevat, kannustavat ja tarvittaessa paikkaa matkalla tulleet haavat, mutta ei ikinä lannista, epäile tai lyttää minua, joten siksi jaksan taistella tuulimyllyjä vastaan. Lannistaminen on helppoa, mutta kannustaminen vaatii rohkeutta.

Joskus me pidetään liian kauan kiinni ihmisistä jotka ovat meille myrkyllisiä, joten jos huomaat, että lähelläsi on ihmisiä, jotka lannistaa eikä kannusta niin on aika aloittaa oman elämäsi yt-neuvottelut.