Kenen tavoitetta sinä toteutat?

Kenen tavoitteiden eteen sinä teet juuri nyt töitä? Kenen tavoitetta kohti sinä olet juuri nyt menossa? Haluaisitko näyttää joltain muulta kuin itseltäsi? Haluaisitko olla yhtä vahva kuin joku muu?

Mie olen tässä tällä viikolla pohtinut todella paljon sellaista asiaa, että kuinkakohan moni tekee oikeasti tällä hetkellä töitä omien tavoitteidensa ja unelmiensa eteen? Saan lukemattomia viestejä somessa, että inspiroin ihmisiä ja itsekkin inspiroidun monista ihmisistä ja inspiroituminen on upeaa, todella upeaa, mutta mietin kuitenkin jatkuvasti sitä, että inspiroituuko ihmiset siksi, että haluaisi olla kuin joku inspiroiva ihminen?

Joskus on todella pelottavaa ja samaan aikaan surullista saada viestejä ihmisiltä, että olen heidän motivaation lähde. Miksi joku ulkopuolinen ihminen olisi sinun motivaation lähde? Tuntuu jotenkin siltä, että me emme enää ymmärrä mitä eroa on inspiraatiolla ja motivaatiolla. Tuntuu, että emme itsekkään enää tiedä, että mitkä ovat syymme ja motivaatiomme tehdä asioita tässä elämässä ja se on surullista.

Inspiraatio on sitä, että saa ideoita ja ajatuksia, mutta motivaatio on se mikä saa sinut tekemään asioita ja jos haluat, että se on pysyvä muutos niin sen pitää tulla omasta sydämmestä eikä sosiaalisesta mediasta tai naistenlehden sivuilta. Jos joku ulkopuolinen ihminen, jota ihailet somessa on sinun motivaation lähde niin teetkö silloin esim. elämäntapamuutosta oikeista syistä? Tai jos haluat treenata vain siitä syystä, että treenaavat ihmiset näyttävät hyvältä niin treenaatko silloin oikeista syistä?

Kaksi eri asiaa inspiraatio ja motivaatio

On täysin kaksi eri asiaa inspiroitua ja motivoitua. Minä saatan inspiroitua, kun katson vaikkapa jotain talenttiohjelmaa ja hetken aikaa saatan ajatella, että nyt minusta tulee laulaja ennen kuin huomaankin, että en minä oikeastaan edes halua olla laulaja. Se ei ole minulle tärkeä asia vaan joku muu.

Usein uusien asiakkaiden kanssa, kun lähdemme miettimään tavoitteita niin asiakas lähes aina haluaa näyttää joltakulta muulta tai haluaa olla yhtä hyvässä kunnossa kuin joku muu tai haluaa pudottaa jonkun määrän kiloja (melkein aina -10kg) ja kun kysyn, että miksi näin niin ei kuitenkaan tiedetä syytä. Inspiroituminen jostakusta ihmisestä tai lehden artikkelista on upeaa, mutta eikö muutosta pitäisi kuitenkin aina lähtökohtaisesti tehdä niin, että haluaa olla paras versio itsestään, koska kaikki muut on jo varattuja? Miksi haluaisit olla joku muu kuin sinä itse? Miksi haluaisit tehdä töitä, jonkun toisen tavoitteiden eteen?

Niin kauan, kun haluat näyttää joltakulta toiselta et tee asioita oikeista syistä tai näin minä sen itse näen. Tämä on tämän hetkisessä maailmassa aivan valtavan suuri haaste, koska some ja muu media luo ihmeellistä illuusiota siitä, että miltä elämän kuuluisi näyttää tai miltä ihmisen kuuluisi näyttää. Ja kummallista tässä on se, että tiedämme, että some ei ole koko totuus ja silti olemme kateellisia siellä oleville ihmisille tai ihailemme heitä? Mitä ihailemme tiukkoja vatsalihaksia, isoja rautoja ja huikeita elämäntapamuutoksia vaikka tiedämme, että siellä takana on väsymystä, nälkäkiukkuja, vammoja, tuskaa, eroja, surua  ja mitä lie. Tiedämme, että se ei ole koko totuus, mutta silti inspiroidumme siitä?

 

Sinun tulee olla motivaatiosi

Eikö syyt ja motivaatio muutokseen pitäisi lähteä sinusta eikä kenestäkään muusta? Sinun tulee olla motivaatiosi. Niin kauan, kun haluat muuttaa itseäsi jonkun toisen takia tai tehdä jotain muutosta et tule koskaan olemaan tyytyväinen. Löydät aina uuden kohdan kehossasi jonka haluat muuttaa ja jonkun asian elämässäsi minkä haluat vaihtaa.

Aseta itsellesi tavoitteita, jotka ovat sinulle henkilökohtaisesti tärkeitä ja jotka sinä itse haluat saavuttaa. Vaikka joku ihailemani ihminen haluaa olla maailmanmestari painonnostossa niin se ei ole minun tavoite vaan minun tavoite on olla mahdollisimman terve mahdollisimman pitkään, jotta voin olla läsnä poikani elämässä. Joten silloin en myöskään käytä aikaani jonkun toisen tavoitteiden eteen vaan omien tavoitteideni eteen. Minulle ei ole tärkeää, että minulla näkyy vatsalihakset, koska kun mietin, että mikä muuttuu jos ne näkyisi niin vastaus on, että ei mikään. Olisin silti minä ja se riittää.

Minä en halua näyttää keneltäkään muulta kuin itseltäni, koska olen ymmärtänyt, että minä olen todella hyvä, kaunis, arvokas ja riittävä tälläisenä kuin olen ja ainoa mitä haluan tehdä on pitää itsestäni mahdollisimman hyvää huolta. Ja niin olet sinäkin ja sinun tulisi toimia samoin. Ei sinun tarvitse muuttaa itsessäsi mitään muiden takia tai jotta näyttäisit joltakulta toiselta, sinä olet sinä ja olet täydellinen.

Seuraavan kerran, kun lähdet salille niin mieti mikä on sinun syysi lähteä treenaamaan? Onko se, että näyttäisit siltä tyypiltä, jonka näit Instagramissa vai se, että haluat itse olla paras versio itsestäsi? Onko syysi se, että haluat jaksaa arjessa mahdollisimman hyvin vai se, että naisten lehdessä sanottiin, että näin putoaa nopeasti 10 kiloa? Silloin, kun me treenataan oikeista syistä niin meidän ei tarvitse etsiä motivaatiota somesta eikä sängyn alta.

Koska ihan oikeasti loppupeleissä mitä varten me treenataan ja pidetään itsestä huolta? Elämää varten. Sitä varten, että jaksetaan kolata lumet pihasta, kantaa kauppakassit kotiin ja pyöräillä meidän lasten kanssa, koska ne on niitä merkityksellisiä asioita eikä se mitä näet somessa.

Motivaatio lähtee sinusta, ei minusta.