Olet suurin idolini.

Tässä maailmassa on yksi ihminen, jonka eteen voin mennä täysin epäonnistuneena ja rikkinäisenä. Minun elämässäni on aina ollut yksi ihminen, joka hyväksyy minut sellaisenaan kuin olen ja jonka silmissä olen aina ollut tähti. Tiedän, että elämässäni on ainakin yksi ihminen, jonka vieressä minun ei tarvitse olla mitään muutakuin se joka juuri sillä hetkellä olen.

Yksi elämäni tärkeimmistä ihmisistä on sanonut minua aina vauvasta asti Tähtisilmäksi, Tähdeksi tai Tähtäriksi. Olen siis ollut aina tähti ainakin yhden ihmisen silmissä ja ainakin yhden ihmisen mielestä silmäni ovat kuin tähdet. Olen miettinyt paljon, että mistä itsevarmuuteni on oikein tullut ja miksi minulla ei ole oikeastaan koskaan ollut ulkonäköpaineita ja nyt sen ymmärrän. Minä en ole juuri koskaan (murrosikä asia erikseen) kyseenalaistanut sitä, että olenko minä kaunis vai en tai kelpaanko tälläisenään kuin olen varmasti juurikin siksi, että yksi ihminen on ainakin muistanut kertoa kuinka loistava olen. Kiitos Isi.

Ymmärrän nyt myös sen miten suuri vastuu minulla on äitinä muistaa kertoa pojalleni kuinka loistava hän juuri sellaisenaan.

Olet tehnyt minusta itsenäisen selviytyjän, joka ei epäröi omia taitojaan. Olet laittanut minut lujille, mutta kaikki se on tehnyt minusta aina vahvemman. En ole koskaan saanut sinulta mitään materiaa, rahaa tai palveluksia ja hyvä niin. Muistan kuinka olin kateellinen kaikille niille kavereille, joiden vanhemmat ostivat kaiken ja tekivät kaiken valmiiksi, mutta nyt ymmärrän miksi teit sen. Nyt näen, että ketkä meistä pärjää tässä elämässä ja ketkä ei. Olen kiitollinen siitä, että olen joutunut oppimaan ja pärjäämään. Olen kiitollinen siitä, että juuri sinä olet isäni.

Olet suurin idolini.

Olet yksi suurimmista idoleistani aina. En ole vielä tavannut koskaan ketään, joka olisi elänyt elämässään niin täysillä kuin sinä. Olet yksi rohkeimmista ihmisistä ketä tiedän päällä maan. Olet myös uskomattoman itsepäinen (ei ole tainnut omena kauas puusta pudota), mutta jätetään se toiseen kirjoitukseen se. Olet tehnyt monesta omasta unelmastasi totta ja näyttänyt sillä esimerkkiä minulle, että voin saavuttaa elämässäni ihan mitä ikinä tahdon, jos vain itse uskon siihen.

Olen lukemattomia kertoja tullut takaisin kotiin rikkinäisenä, rahattomana ja epäonnistuneena. Olen aina saanut tulla kotiin. Olen aina saanut soittaa vaikka keskellä yötä, jos on ollut paha olla. Olen huutanut sinulle pahaa oloani ja  itkenyt edessäsi epäonnistumisiani, vastoinkäymisiäniä ja pelkojani.  En muista yhtään kertaa, että olisit sanonut, että en voi nyt puhua tai nyt ei ole aikaa. Olet aina löytänyt aikaa minulle, koska mikään ei ole ollut sillä hetkellä niin tärkeää kuin oman lapsen paha olo.

Et ole koskaan tarjonnut valmiita ratkaisuja vaan ollut läsnä. Olet kuunnellut ja keskustellut. Olet aina pistänyt menemään kohti uusia pettymyksiä ja kertonut mitä elämä on. Sitä elämä on. Täynnä pettymyksiä, vastoinkäymisiä, mutta ihan yhtä paljon helvetin hienoja asioita, onnistumisia ja onnen hetkiä.

Tiedän, että tiedät.

Isä olet suurin tukipilarini, turvani ja eteenpäin potkija. Olet yksi elämäni tärkeimmistä ihmisistä. Olet paras Vaari pojalleni. Toivon, että opetat hänelle kaiken sen mitä olet opettanut minulle.  Toivon, että kerrot hänelle kaiken sen mitä olet minulle kertonut.

Et ole ikinä jarruttanut tekemisiäni tai epäillyt taitojani. Olet aina rohkaissut menemään eteenpäin, tutkimaan, oppimaan ja ottamaan selvää. Nyt kun mietin kaikkia seikkailujani niin en ymmärrä miten olet uskaltanut antaa minun mennä ja tehdä, mutta onneksi uskalsit, koska ilman kaikkea sitä en olisi se kuka olen. Olen onnekas lapsi siinä mielessä, että et ole koskaan lietsonut uhkia tai pelkoja elämääni vaan kertonut mikä on mahdollista ja mitä voi saavuttaa jos menen ja teen.

Me emme puhu näistä asioista, mutta tiedän, että tiedät.

Isänä olo ansaitaan

Isänä olo ansaitaan. Isäksi ei tulla vain biologialla vaan sillä, että ollaan läsnä. Kuunnellaan, kun on kuunneltava. Ollaan turva, kun turvaa tarvitaan. Tuetaan, kannustetaan ja potkitaan menemään eteenpäin vaikka kuinka elämä olisi perseestä. Halataan, kun pitää halata. Pyyhitään kyyneleet, kun itkettää. Isä ei koskaan jätä vaikka kuinka olisit epäonnistunut tai rikki, koska juuri silloin se mitä eniten tarvitset on isän halaus, joka ei päästä käsiään irti ennenkuin olet rauhoittunut.

 

Aina kun meinaan karata pois elämän polulta saat minut uskomaan, että kyllä elämä kantaa.

Jostain syystä liikutun, kun kirjoitan tätä tekstiä. Olet minulle tärkeä.

Hyvää Isänpäivää maailman parhaimmalle Isälle <3