Kauneus.

Mikä se kauneus on ja kuka sen määrittää? Kuka on kaunis ? Mikä on kauneuden määritelmä? Tässä ulkonäkökeskeisessä maailmassa sekoitamme kaksi asiaa; hyvännäköisyyden ja ihmisen todellisen kauneuden. Kaikessa kehopositivisuudessa on varmasti hyvä tarkoitus, mutta jatkuvasti keskitymme kuitenkin kaikella sillä vain ihmisen ulkokuoreen, jolla ei todellisuudessa ole mitään tekemistä kauneuden kanssa.

Mie höpötin Instagramin puolelle hetki sitten pitkät pätkät omia ajatuksia kauneudesta ja sain uskomattoman paljon asiaan liittyen viestejä, joten se on aina hyvä merkki siitä, että myös tästä asiasta pitää kirjoittaa ja näistä asioista pitää puhua. Paljon.

Elämme todella ulkonäkökeskeistä maailmaa, jossa kaikella medialla annamme mielikuvaa siitä, että miltä ihmisen tulisi näyttää. Tottakai näin on aina ollut, mutta ennen se oli naisten lehdissä, joka luettiin kerran tai kaksi ja nykyään se on jatkuvasti jokaisena minuuttina silmiemme edessä sosiaalisessamediassa. Ihmiset ovat todella epävarmoja omasta ulkonäöstään. Kaikki kehopositiivisuus rummutus niin sitten puolesta ja vastaan alkaa menemään todella metsään, koska yhä edelleen keskitymme vain siihen minkä muotoinen tai kokoinen ihminen on ja unohdamme mitä se ihmisen todellinen kauneus on. Me yritämme keskittyä hyväksymään kaiken kokoiset, mutoiset ja näköiset ihmiset näkemättä yhdenkään todellista kauneutta.

Kauneus on jotain suurta!

Kauneus on jotain todella paljon suurempaa kuin hyvännäköisyys, ihmisen muoto, koko, väri tai ylipäänsä ulkokuori. Ihmisen todellista kauneutta et voi nähdä katsomalla vaan sinun täytyy nähdä ihminen. On täysin kaksi eri asiaa nähdä ihminen kuin katsoa ihmistä.

 

Kauneus on nähdyksi tulemista katsotuksi tulemisen sijaan. – Janne Ruokonen

 

Kun puhumme kauneudesta meidän olisi hyvä unohtaa hetkeksi se miltä ihminen näyttää ja katsoa ihmistä silmiin ja nähdä kaikki se syvyys silmistä. Jos haluamme nähdä ihmisen todellisen kauneuden niin meidän tulee nähdä hänet arvostaen ja hyväksyen kaikkineen epäkohtineen ja arpineen. Meissä kaikissa on asioita joihin emme ole tyytyväisiä, mutta meidän tulee myös itse hyväksyä itsemme sellaisenaan arvostaen kuin olemme, jotta voimme nähdä itsemme kauniina.

 

 

Kun puhumme kehopositiivisuudesta niin unohdamme sen, että meistä jokaisella on epävarmuuden tunteita omasta kehostamme. Tämän hetken keskustelussa siitä on tullut ikäänkuin vain muodokkaiden naisten oikeus ja kenelläkään muulla ei ole oikeutta tuntea epävarmuutta itsestään ja omasta kauneudestaan. Olit sitten pyöreä, ohut, lihaksikas, pitkä, vaalea tai mitä tahansa niin meillä jokaisella on täysin sama oikeus kauneuteen. On tärkeää muistaa, että meillä kaikilla on asioita  joita meidän on vaikea itsessämme hyväksyä ja arvostaa, mutta voimme kokea kenessä tahansa todellisen kauneuden vasta sitten, kun opimme arvostamaan itseämme ja ihmisiä ympärillämme.

 

Kauneus on sydämen liikahdus. -Janne Ruokonen

Kauneus on sydämen liikahdus.

Minusta tuohon lauseeseen kiteytyy täydellisesti se mitä todellinen kauneus on. Se on sitä, että sinun sisällä tapahtuu jotain, kun kohtaat todellista kauneutta. Joka ilta, kun saan poikani nukahtamaan näen jotain todella suurta kauneutta pojassani. Se on hetki, kun tuntuu, että sydän tulee ulos rinnasta, koska näky nukkuvasta pienestä lapsesta on jotain niin kaunista. Joka ilta se jaksaa pysäyttää minut. Jokainen nukkuva lapsi on kaunis, viaton, puhdas, rakastettu ja täynnä elämää, joten meistä kukaan ei ole syntynyt rumaksi vaan saamme syntymälahjana suuren kauneuden.

Meistä jokainen on nähnyt todellista kauneutta silloin, kun sisällä on herännyt jokin tunne. Seuraavana kerran, kun kohtaat ihmisen niin kokeile katsomisen sijaan nähdä ihminen. Tämä ulkonäkökeskeinen tarvitsee todella paljon enemmän arvostusta ja hyväksyntää ihmisten lokeroimisen sijaan.

Kauneudelle ei ole määritelmää, sitä ei yksikään media, yhteiskunta tai ympäristö määritä ja se on meissä jokaisessa. Ihan jokaisessa, kun vain uskallamme nähdä sen ja antaa sen liikuttaa sydäntämme.

 

 

 

Huikea kirja kauneudesta on Janne Ruokosen kirjoittama kirja,  Kauneudesta naisen. Ensimmäinen luku on enemmänkin runoja, mutta toinen luku käsittelee kauneutta ja itselle kirjan lukeminen oli todella hieno kokemus, josta sain uusia näkökulmia, vahvistusta omille ajatuksille kauneudesta ja ennenkaikkea sain kokemuksen siitä, että olen kaunis.