En tykkää liikkua!

Kuulen usein lauseen, että en tykkää liikkua tai, että inhoan liikuntaa.  Fakta on kuitenkin se, että varmasti elämästäsi löytyy myös asioita joista tykkäät ja jotta voit tehdä niitä asioita sinun on myös tykättävä liikkua. Oikeastaan se on ihan sama tykkäätkö liikkua vai et, koska meistä jokaisen on liikuttava.

 

Me usein olemme hieman hukassa sen asian kanssa, että miksi me liikumme ja saatamme liikkua täysin vääristä syistä. Kun liikumme vääristä syistä se ei tietenkään ole mielekästä ja saattaa tuntua kivien pureskelulta. Jos liikumme ulkoisista syistä tai pakon edessä ymmärtämättä, että miksi liikkuminen on minulle itselle tärkeää niin siitä ei koskaan tule mukavaa ja tulet aina inhoamaan liikuntaa.

Jos nyt lähdet miettimään sitä, että mikä on sinulle tärkeää? Mikä, kuka tai ketkä ovat sinulle kaikista arvokkaimmat asiat elämässä? Jos tiedät mikä on sinulle tärkeää ja ketkä ovat tärkeimmät ihmiset elämässäsi niin tiedät miksi pitäisit itsestäsi huolta.

Jos nyt mietin itseäni ja omaa elämääni niin minulle kaikista tärkein asia koko elämässä on Pikku-Peippo ja hän on myös suurin syyni siihen, että raahaudun treenaamaan silloinkin, kun väsyttää ja teen terveellistä ruokaa silloinkin, kun mieli tekisi syödä pelkkää pizzaa aamusta iltaan.

Miksi?

Siksi, koska en edes halua kuvitella sellaista tilannetta, että en jaksaisi vetää poikaani pulkassa, kun olemme viettämässä talvista päivää yhdessä. Siksi, koska en ikinä haluaisi kuvitella sellaista tilannetta, että poikani joutuisi hoitamaan minua, jos sairastuisin johonkin sairauteen, jonka olisin aiheuttanut omilla elintavoillani ja hän ei saisi elää omaa elämäänsä.  Siksi, koska en ikinä koskaan haluaisi nähdä tilannetta, että poikani kysyy voidaanko mennä leikkimään ja minä sanoisin, että en jaksa. Siksi, koska en ikinä haluaisi tilannetta, että en voisi lähteä pyöräilemään poikani kanssa, jota hän rakastaa koko sydämmestään, koska olisin niin huonossa kunnossa. En ikinä haluaisi aiheuttaa hänelle huolta minusta, kun hän kasvaa isommaksi vain siksi, että olisin itse laiminlyönyt omaa terveyttäni.

Ei kukaan vanhempi haluaisi sitä omalle lapselleen, mutta silti me päivästä toiseen laiminlyömme itseämme ja omaa terveyttämme, koska en nyt vaan tykkää liikkua. Minä tykkään liikkua nykyään muutenkin, mutta se mikä on suurin kantavin voima lähteä liikkumaan on oma poikani ja minulle tärkeät asiat elämässä. Ihan yhtä paljon, kun rakastan poikaani niin rakastan kulkea luonnossa, vaeltaa ja valloittaa tuntureita ja jos en olisi hyvässä kunnossa niin en voisi toteuttaa tuota minulle tärkeää asiaa.

Jos sinulle kaikista tärkein asia elämässä on metsästys, sienestys, ratsastus, koirat, melonta tai mikä tahansa niin se, että voit niitä toteuttaa vaati sen, että olet terve ja toimintakykyinen, joten seuraavan kerran, kun sanot itsellesi, että et liiku, kun et tykkää liikkua niin muistuta itsellesi, että mistä tykkäät ja mikä on sinulle tärkeää niin löydät kyllä taatusti motivaation liikkumiseen.

 

Huonokuntoisena liikunta on yli paskaa.

Totuushan on myös se, että jos on huonossa kunnossa niin kyllähän se liikunta on aika hanurista ja jos on kerran elämässään kokeillut huonokuntoisena treenata niin ei siitä varmastikkaan ekalla kerralla tykännyt, mutta vaikka sitä on vaikea uskoa niin totuus on kuitenkin se, että mitä enemmän kunto nousee niin sen mukavammaksi liikkuminenkin muuttuu. Tässä tärkeää on kuitenkin se, että silloinkin, kun se ei ole mielekestä niin muistuttaa itselleen, että miksi sitä liikkuu ja mitä varten.

Nyt jos mietit, että pitäisi liikkua ja pitää itsestään huolta,mutta et tykkää liikkua niin sen sijaan, että selittelet itsellesi maailman huonointa tekosyytä, niin mitäs jos selittäisitkin itsellesi ne syyt miksi lähdet liikkumaan ja vaalimaan omaa terveyttäsi sekä toimintakykyäsi. Jos perhe on sinulle kaikki kaikessa niin varmasti silloin myös haluat elää mahdollisimman pitkään heidän kanssaan mahdollisimman terveenä. Oli syysi mikä tahansa niin mieti niitä ja anna sen olla kantava voimasi treenaamiseen vaikka et tykkäisikään siitä.

Minä inhosin lapsena oliiveja, mutta nykyään voisin muuttaa vaikka Italiaan oliivipuun alle asumaan, koska ne on suurinta herkkuani. Vaikka en tykännyt, söin ja opin rakastamaan niitä.