Ei ne isot vaan ne pienet asiat.

Ihminen haluaa joidenkin asioiden elämässä muuttuvan, mutta silti käyttäytyy päivittäin samalla tavalla. Emme voi odottaa, että asiat muuttuu jos toistamme samoja asioita päivittäin. Mikäli haluamme muutosta on meidän muutettava päivittäisiä tapojamme.

Meistä jokainen haluaa saada jotain lisää elämään. Haluamme päästä jostain eroon, haluamme saavuttaa jotain tai haluamme muuttaa jotain elämässämme. En usko, että yksikään meistä saavuttaa tilannetta, että olisi niin tyytyväinen tämän hetkiseen tilanteeseen, että ei haluaisi mitään muuttaa. Koska, kun itsellä on kaikki hyvin niin haluaa muuttaa ympärillä olevia asioita ja muuttaa epäkohtia maailmassa ja taas jos itsellä ei ole asiat niinkuin haluaisi niin ensisijaisesti keskittyy niihin.

Löydämme itsemme kuitenkin usein tekemästä toistuvasti samoja asioita päivittäin vaikka meidän tulisi muuttaa asioita joita teemme päivittäin, jotta voimme muuttaa asioita elämässämme. En voi olla kesällä paremmassa juoksukunnossa, jos ajan kuitenkin päivittäin autolla töihin ja treenaan pelkästään voimaa salilla koko talven. Ymmärrätekö mitä tarkoitan?

Jos haluamme muuttaa jotain elämässämme on meidän muutettava tapojamme. Tavat ovat pieniä toistuvia asioita päivittäin. Jos haluan olla paremmassa kunnossa niin minun on pienin askelin muutettava päivittäisiä rutineeja. Syönkin lounaalla ranskalaisten sijasta salaatin ja netflixin sijasta illalla laitan silmät kiinni.

Me monesti näemme ne asiat mitä haluamme saavuttaa ja mitä haluamme muuttaa, mutta emme näe niitä päivittäisiä tapoja, joita muuttamalla pääsemme kohti tavoitteitamme. Kiinnitä siis huomiota rutineeihin ja tapoihin, koska muutoksessa suurin asia on ne pienet asiat. Pienistä puroista syntyy suuri virta.

Annetaan enemmän arvoa tavoille ja rutiineille.