Sinä päätät.

Kuka on vastuussa elämästäsi? Kuka vie sinut sinne minne haluat päästä? Oletko siellä missä haluaisit olla tai oletko edes matkalla sitä kohti? Jos et niin miksi? Miksi teet päivästä toiseen asioita joita et halua tehdä?

Perjantaina sain suuren kunnian olla puhumassa #HALLUSSA-seminaarissa, jonka TFW Helsinki järjesti ensimmäistä kertaa. Puhuin aiheesta, joka on itselle todella tärkeä ja josta voisin puhua tuntikausia putkeen eli siitä, että elämä on tässä. Tämä on aihe, josta olen kirjoittanut kymmeniä tekstejä ja joista puhun päivittäin ja tulen puhumaan niin kauan kun minussa henki pihisee.

 

Kuva: Johanna Rontu, #HALLUSSA-seminaari

Lintu joka lensi ikkunaan

Liian moni elää elämää, jota ei haluaisi elää ja tekee päivittäin asioita joita ei haluasi tehdä ja jotka vievät koko ajan kauemmas siitä mitä todella haluaisi saada. Olemme kuin lintuja, jotka ovat lentäneet vahingossa taloon sisälle auki olevasta ikkunasta ja yrittävät kauhuissaan päästä ulos talosta lentämällä päin kiinni olevia ikkunoita uudestaan ja uudestaan. Vaikka kuinka lujaa yrittäisi lentää kohti valoa niin aina törmää ikkunaan ja todella monet ihmiset elävät tälläistä elämää. Me näemme sen minkälaista elämää haluaisimme elää ja mitä haluaisimme saavuttaa, mutta emme kuitenkaan pääse sitä kohti ja törmäämme jatkuvasti ikkunaan, jonka seuraksena on tyytymättömyys omaan elämään ja itseensä.

Kysymys kuulukin nyt sinulle.. Aijotko sinä olla se lintu joka lentää päin ikkunaa niin monta kertaa, että kuolee saavuttamatta sitä mitä halusi vai aijotko sinä olla se lintu, joka löytää sen ikkunan joka on auki ja josta pääsee kohti haluamiaan asioita? Jos aijot olla jälkimmäinen lintu niin jatka lukemista ja muussa tapauksessa suosittelen, että lopetat lukemisen ja siirryt takaisin tekemään sitä mitä olit tekemässä ennen kuin eksyit tänne.

 

Kuva: Johanna Rontu, #HALLUSSA-seminaari

Oletko oman elämäsi uhri?

Meistä jokainen voi olla oman elämänsä uhri halutessaan ja voivotella omaa surkeaa elämäänsä. Meistä jokaisella on vaihtoehto jäädä sängyn pohjalle makaamaan, kun elämä heittää kapuloita rattaisiin ja itkeä sitä, että miksi juuri minulle. Miksi aina minulle tapahtuu kaikkia huonoja asioita ja miksi aina juuri minulle tulee eteen kaikki vastoinkäymiset, mutta minulla on teille mielettömiä uutisia.. Elämä on. Elämään kuuluu vastoinkäymiset, suru, epäonnistumiset ja pettymykset ne on osa tätä kaikkea ja sinä itse päätät, että jatkatko matkaa eteenpäin vai jäätkö voivottelemaan omaa surkeaa elämääsi.

Ja ei se, että menee eteenpäin ei tarkoita sitä, että ei saisi surea tai olla pettynyt, vihainen tai jotain muuta, koska tottakai kaikkea saa tuntea ja pitää tuntea. Pointti on se, että vaikka elämä olisi kuinka perseestä niin on aina vain yksi vaihtoehto mikäli haluaa elää ja se on mennä eteenpäin.

 

Kuva: Johanna Rontu, #HALLUSSA-seminaari

Silloin kun ihminen uhriutuu omaan elämäänsä ja sen surkeuteen niin se on se hetki, kun lakkaa elämästä, mutta emmehän me sitä halua? Emmehän?

On aika ottaa vastuu omasta elämästä kaikkineen päivineen. Siihen kuuluu onni ja siihen kuuluu se paska, koko paketti. Ei voi valita vain sitä kaikkea kivaa vaan pitää myös ottaa se kaikki kakka, mutta se mihin voit vaikuttaa on oma suhtauminen ja se miten hyväksyt asiat. Annatko vastoinkäymisten, epäonnistumisten tai jonkun muun lamauttaa sinut vai voimaannuttaa sinut? Otatko niistä opiksesi ja käännät ne voimavaraksi vai annatko niiden viedä voimavarasi? Nämä kaikki on sinun vastuulla eikä kenenkään muun.

Minkälaista elämää sinä haluaisit elää?

Mitä haluat saavuttaa ja mitä kohti haluat mennä? Selvitä ensin itsellesi se, että mitä haluat saavuttaa ja sitten tee asioille jotain. Ei riitä, että haluaa ja tietää mitä haluaa vaan sitten pitää myös tehdä asioiden eteen jotain. Jos et tiedä miksi teet sitä mitä nyt teet niin nyt on korkea aika ottaa siitä selvää. Jos inhoat työtäsi ja se on päivästä toiseen kakkaa niin silloin se varmaan on kakkaa, joten miksi menet sinne? Miksi et tee jotain sellaista mitä oikeasti haluaisit tehdä työksesi? Jos haluat todella haluat olla terveempi niin miksi sitten kätesi on juuri menossa kohti sipsipussia? Ei riitä, että haluaa vaan pitää myös tehdä jotain niiden haluamien asoiden eteen ja se on sitä, että ymmärtää, että vastuu omasta elämästäsi on sinulla.