Sitten kun. Sitten kun. Sitten kun. Sitten kun. 

Sitten kun saavutan haluamani asian olen onnellinen. Sitten kun olen eläkkeellä olen onnellinen. Sitten, kun olen rikas olen onnellinen. Sitten kun olen haluamassani kunnossa olen onnellinen. Sitten kun jaksan juosta haluamani matkan olen onnellinen. Tai sitten ei.

Me tavoitellaan jatkuvasti jotain parempaa ja yritetään etsiä epätoivoisesti onnea. Ajattelemme, että sitten kun jokin asia on toisin olemme onnellisia tai onnellisempia, mutta oikeasti näinhän ei ole. Kun saavutamme jonkin asian, jonka piti tehdä meidät onnelliseksi huomaammekin, että tuleekin seuraava taso jonka takana se onni onkin. Aina tulee uusi tavoite tai päämäärä, joka tekee meidän onnelliseksi ja tavoittelemme onnea laput silmillä huomaamatta, että se onni on läsnä koko ajan. Etsimme epätoivoisesti onnea parisuhteista, työstä, opinnoista, urheilusta ja ties mistä. Syytämme myös helposti muita ihmisiä omasta onnettomuudestamme.

Meille on ihmisille on tullut jokin kummallinen käsitys siitä, että onnellisuus olisi jokin palkinto. Jokin arvosana jonka saamme, kun olemme suoriutuneet elämästä esimerkillisesti. Aivan kuin koko elämämme olisi yhtä onnellisuuden opistoa, jossa saat onnellisuustodistuksen, kun olet suorittanut kaikki pakolliset opintopisteet, mutta eihän se niin mene.

Onni ei tule odottamalla

Onni ei tule odottamalla eikä onnellisuus ole jatkuva tila. Ihminen voi olla onnellinen vaikka elämä olisi ihan täyttä kuraa ja paskaa sataisi taivaalta, koska sitä se elämä on. Elämä on täynnä vastoinkäymisiä, epäonnistumisia, epätoivoa ja lohduttomuutta ja jos ajattelee, että elämä voisi olla jotain muuta ei tule koskaan löytämään onnea. Ei ole olemassa mitään sellaista kuplaa, jossa poistuisi kaikki elämän epämiellyttävät asiat, mutta elämästä voi tehdä huomattavasti paljon onnellisempaa, kun vain suostuu näkemään pienistä hetkistä onnen.  On vain nähtävä ne pienet asiat joista voi olla onnellinen ja jotka saa sinut onnelliseksi.

Onni on pieniä asioita joille on vain uskallettava avata silmät. Onni on sitä, että ymmärtää mitä on nyt jo saavuttanut. Onni on sitä, että osaa olla kiitollinen pienistä asioista päivittäin. Mie uskon, että jos kykenee elämään tässä hetkessä ja näkemään kaiken mitä on jo saavuttanut niin on saavuttanut onnen.

Jos jatkuvasti odottaa, että onni on sitten kun on saavuttanut jotain niin sitä onnea saa kyllä sitten odottaa koko loppuelämän löytämättä. Onni on pieniä hetkiä elämässä. Onni on sitä, että olet hengissä. Onni on sitä, että saat herätä aamulla omasta sängystä. Onni on sitä, että sinulla on ruokaa nenän edessä.

Onni on seurausta kiitollisuudesta

Mie itse olen vahvasti sitä mieltä, että onnellisuus ja kiitollisuus kulkee käsi kädessä. Jos kykenet olemaan kiitollinen siitä mitä sinulla on nyt jo niin kykenet myös näkemään onnen. Jos osaat olla kiitollinen siitä, että olet hengissä niin uskallat olla myös onnellinen siitä, että olet elossa. Jos osaat olla kiitollinen kaikesta siitä mitä sinulla jo on ja mitä kaikkea olet jo saavuttanut niin näet varmasti myös onnen.

Onnellinen elämä ei tarkoita sitä, että elämässä ei olisi vastoinkäymisiä tai epämiellyttäviä asioita vaan sitä, että kykenee näkemään pienissä hetkissä onnen. Onni on juuri nukkumaan saatu lapsi, puhdas vesi hanasta ja ihmiset ympärillä. Onni on sitä, että sinulla on mahdollisuus kävellä ja hengittää puhdasta ilmaa. Onni on sitä, että saat tehdä töitä, opiskella tai mitä tahansa.

Pieniä suuria asioita.