kävely 30 minuuttia

Näin kävely vaikuttaa terveyteesi – vain 30 minuuttia päivässä riittää!

Ota tavaksi kävellä puoli tuntia päivässä. Hämmästyt mihin kaikkeen säännöllinen iltalenkki vaikuttaa – positiivisesti tietenkin!

Puolituntisia hurahtaa päivän aikana kaikenlaiseen tekemiseen: Instagramin selailuun, television katsomiseen, netissä surfaamiseen…  Miksipä yhtä puolituntista ei voisi käyttää myös oman hyvinvointinsa edistämiseen? Ota haaste vastaan ja aloita kävelykuuri.

Näin kävely vaikuttaa hyvinvointiisi:

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Poltat 150 kaloria

Tunsitko huonoa omatuntoa keksistä, jonka söit työpaikalla välipalaksi. Jatkossa täysin turhaa, sillä reippailun ansiosta keksin kalorit on kuitattu. Jipii!

Tunnet olosi rauhallisemmaksi

Kävely on rentouttavaa, siitäkin huolimatta, että kotikorttelisi sattuisi olemaan kaupungin vilkkain valtaväylä. Jos haluat syventää meditatiivista kokemusta, eikä sopivaa metsäpolkua ole saatavilla, lataa puhelimeesi meditointiappi, jota voit kuunnella kävellessäsi.

Jalkasi kiinteytyvät

Jep, puoli tuntia päivässä riittää mainiosti siihen, että reitesi ja pohkeesi alkavat sutjakoitua. Jos haluat lisähyötyjä, treenaa kävelyn lisäksi muun muassa askelkyykkyjä pari kertaa viikossa.

Ruoansulatus paranee

Raskaan aterian jälkeen ei kannata köllähtää sohvalle mahan viereen, vaan suunnata happihyppelylle. Puolen tunnin lenkki laittaa ruoansulatuksen täydelle teholle ja auttaa tasaamaan verensokeria.

Olet luovempi

Kun lähdet kävelylle, nappaa muistikirja mukaan. Hämmästyt, kuinka vaivatta ideat syntyvät, kun pääset tuulettamaan päätäsi raikkaassa ilmassa. Kirjoita ajatukset heti ylös, ettet unohda niitä, kun palaat kotiin arkiaskareiden pariin.

Opit multitaskaamaan

Välillä on parasta vain kävellä ja nauttia maisemista – olla ajattelematta yhtään mitään. Kiireistä päivää saattaa kuitenkin helpottaa se, että hoidat pari juoksevaa asiaa kävelylenkkisi aikana. Nyt olisi hyvää aikaa soittaa ystävälle, jonka kanssa et ole puhunut pitkään aikaan. Tai varata ajat hammaslääkäriin ja kampaajalle.

Inspiroidut liikkumaan lisää

Kun olet harrastanut iltakävelyjä muutaman viikon, huomaat, että askeleesi on muuttunut kevyemmäksi. Saattaa olla, että mielesi tekee kokeilla, miten puolituntinen taittuisi seuraavaksi juosten tai pyörän satulassa… Ja sehän ei ole ollenkaan huono idea. Hyvä sinä!

Lähde: Shape

Tilaa Fit!

Lue myös:

7 vinkkiä: Näin lisäät arkiliikuntaa

Löytyykö motivaatio treenaamiseen 8 viikossa?

Juoksun aloittaminen: Tällä kolmen kuukauden ohjelmalla onnistut

 

 

Teksti Anna Povenius
Kuvat Fotolia