3 hyvää syytä viedä kahvakuula kävelylle

Haluatko kuluttaa 3 kertaa enemmän energiaa treenin aikana ja 200 ekstrakaloria jälkipolttona? Vie puntit kävelylle!

Jos muuttokeikkoja ei lasketa, miten usein kannat jotain raskasta? ”Päivittäin käsilaukkua” ei riitä nyt alkuunkaan. Onneksi voimme mennä salille kantamaan rautaa! Se on mitä parhainta toiminnallista treeniä, joka voimistaa koko kroppaa ja aivan erityisesti vatsaa.

Eli mistä on kyse? Kun normaalisti liikutat painoja ylös-alas noin 30 sekuntia paikallaan seisten, nyt liikutat sekä painoa että kroppaa.

Lue myös: Vie painot lenkille – 6 tehokasta liikettä

1. Huima kalorinkulutus

Raskaat kantoliikkeet hurauttavat sykkeen tappiin. Kun teet niitä pari putkeen, kulutat parhaimmillaan kolme kertaa enemmän kuin paikallaan treenatessasi.

Ekstrakaloreita kuluu myös treenin jälkeen, koska olet laittanut sekä vartaloa tukevat että painoa kannattavat lihakset töihin. Se tuntuu poltteena ja saa aikaan hyvän jälkipolton, joka jatkuu vielä yölläkin. Voit kuluttaa jopa 200 ekstrakilokaloria treenin jälkeen!

2. Sixpack kaupan päälle

Teetkö vatsat aina jumppamatolla maaten? Sinänsä hyvä että niitä teet, mutta tehokkaampikin voisit olla. Ei ole monia tilanteita, joissa tarvitset keskivartalon voimaa makuullasi (kröhöm), mutta pystyasennossa kaipaat koko ajan vatsan ja alaselän lihasten tukea.

Kun kannat painoja, hermostosi aktivoi keskivartalosi automaattisesti. Muuten painot eivät pysyisi ylhäällä eikä selkärangan tuki riittäisi liikkeestä selviytymiseen. Samalla ryhtisi oikenee ja vatsan pömpötys laskee. Eli kun touhuat painojen kanssa, keskikroppasi timmiytyy kaupan päälle.

3. Voimaa koko kehoon

Liikkuen tehtävien liikkeiden hieno puoli on lihasten yhteispeli. Kun teet esimerkiksi askelkyykkyä ristikannolla (katso sivu 32), jalat vahvistuvat, keskikroppa paiskii hommia ja myös yläselkä, rinta ja ojentajat ovat mukana. Melko tehokasta!

Viimeisenä bonuksena: vahvistat puristusvoimaasi, josta on hyötyä kaikessa salitreenissä.

Lue myös:

6 tehokasta liikettä kahvakuulalla

Parhaat joogaliikkeet, joilla saat teräshauikset!

Vapaat painot vai laitteet?