4 harhaluuloa reisien treenaamisesta

Eikö reisitreeni tuota tulosta? Ethän haksahda näihin myytteihin.

1. Ulkoreisiä treenataan reidenloitonnuslaitteella

Väärin. Reittä loitontavat lihakset sijaitsevat lantion sivulla, pakaran alueella. ”Ulkoreidet” muodostuvat ulommaisesta reisilihaksesta, jonka tehtävä on ojentaa polvea. Reiden ulkosyrjällä on myös sidekudoskalvo, johon pakaran alueen lihakset kiinnittyvät. Kalvon jännittyminen loitonnuslaitetta tehtäessä saattaa aiheuttaa huijaavan tunteen, että reiden ulkosyrjällä tapahtuisi lihastyötä.

 

2. Reidet eivät juuri kasva voimatreenistä

Väärin. Reisilihakset kasvavat, kun treenataan kovaa – paino sanalla kova. Jos mielii saada hoikat reidet, joissa on vain aavistus sporttisia muotoja, kannattaa jättää väliin äärimmäisen kovat kyykkäykset, jalkaprässit ja askelkyykkykävelyt.

 

3. Kyykätessä treenaan kaikkia reiden lihaksia

Väärin. Kyykky aktivoi kaikki reiden lihakset, mutta se ei harjoita esimerkiksi takareisiä kovin tehokkaasti. Lisää muotoa takareisiin haluavan, pitää treenata takareisien lisäksi lonkan ojentajia (maastavetovariaatiot) ja polven koukistajia (polvenkoukistusliikkeet).

 

4. Kävelen, pyöräilen ja hölkkään. En tarvitse jalkatreeniä!

Väärin. Pelkkä aerobinen treeni ei juurikaan vahvista reisiä, sillä kaikki lihassolut eivät aktivoidu. Aerobiseen treeniin ja jumppiin vihikiintyneiden reidet ovat usein hälyttävän heikossa kunnossa. Vaikka lihaskuntojumpan liikkeet näyttäisivät samalta kuin salilla, eivät kymmenien toistojen kevyet liikkeet tee rautaa reisiin.