ylävartalon kierto

Ylävartalon kierto on oikea teholiike – näin teet sen oikein!

Landmine-kierto kehittää keskivartalon, olkapäiden ja käsien lihaksia. Oikein tehtynä liike on selälle ystävällisempi vaihtoehto kuin istuen tehdyt vatsalihaskierrot.

1. Kiinnitä tangon toinen pää telineeseen ja aseta painot. Asetu kyykkyyn ja ota reipas ote tangosta molemmilla käsillä. Kädet ovat rinnan korkeudella niin, että peukalot ovat alapuolella ja rystyset osoittavat ylöspäin. Tangon pää on mahdollisimman lähellä rintakehää. Kädet ovat peräkkäin tangossa. Kädet voi myös pitää yhdessä, jolloin sormet ovat toistensa lomassa. Nosta itsesi jalkalihaksilla kyykystä seisoma-asentoon ja jatka liikettä työntämällä kädet suoraksi.

2. Lähde viemään tankoa sivulle ja pyri pitämään ylempi käsi aina suorana. Pidä lantio koko liikkeen ajan edessä. Palaa takaisin keskelle ja vie liike toiselle puolelle. Tee kierto yhtenäisenä liikkeenä kuitenkin niin, että ala-asentoon mentäessä tahti hieman rauhoittuu ja kontrolli pysyy hyvänä. Ala-asennossa voit joustaa hieman polvista lisätäksesi kontrollia.

3. Opettele tekniikka hyvin ennen kuin lisäät painoja.

Kuvauspaikka Töölö Base/Elixia Sats

Tilaa Fit!

Lue myös:

Kysymys, joka mietityttää kuntosalilla: Miten tasata käsien voimaeroa?

3 x kuningasliike levytankotreeniin

 

Teksti Lauri Kalima
Kuvat Else Lautala