Uinti on paitsi tehokasta treeniä, myös vetreyttää ja vahvistaa etenkin yläkropan lihaksia.
1. Rentoudut ja hoidat stressiä
Keskittyminen katkeaa päivän aikana milloin mihinkin: sähköpostiin, kännykän ääneen tai liikenteen meluun. Uinti tarjoaa otolliset olosuhteet rauhoittumiseen ja keskittymiskyvyn kehittämiseen. Vedessä ei ole ärsykkeitä, eikä siellä juuri kuule tai näe. Oletko huomannut, kuinka raukeilta keho ja mieli tuntuvat vedessä liikkumisen jälkeen? Uinti voi olla kuin meditaatiota.
Lue myös: Näin saat työstressin kuriin – aivosi kiittävät
2. Palaudut muista treeneistä
Vedessä on erinomaista palautella esimerkiksi voimaharjoittelussa tai juoksulenkillä kuormittuneita lihaksia. Niin sanottu aktiivinen palautuminen vähentää lihaskipuja, poistaa turvotusta ja tekee hyvää myös mielelle. Yhdistä uinti kuntosalilla käyntiin, pyöräilyyn tai muuhun liikuntaan ja lämmittele tai tee loppuverryttely altaassa.
Lue myös: Mistä tiedän, olenko palautunut treenistä?
3. Niska ja hartiat tykkäävät
Uinti vetristää ja vahvistaa kaikkia lihaksia, mutta varsinkin ylävartaloa. Varo kuitenkin uimasta pää pystyssä, ettet pahenna niskavaivoja. Laske kasvot rohkeasti veteen silloinkin, kun uit rintauintia.
Lue myös: Tee testi ja selvitä mikä on kroppasi heikoin lenkki!
4. Keho kiinteytyy
Ehkä olet ihaillut kilpauimareiden veistoksellista ulkomuotoa? Kroppa kiinteytyy ja lihaskunto kehittyy uinnissa tehokkaasti, koska vesi vastustaa liikkeitä. Uinti polttaa energiaa, vähentää turvotusta, edistää sydän- ja verenkiertoelimistön toimintaa ja parantaa hapenottokykyä.
Lue myös: Näin sinustakin tulee uimari – Unohda 5 yleistä myyttiä
5. Kaloreita kuluu
Uinti kuluttaa rutkasti kaloreita, sillä energiankulutus on vedessä suurempaa kuin kuivalla maalla. Tämä johtuu veden viileydestä. Polskiminen on tehokasta myös veden aiheuttaman vastuksen vuoksi. Tunnin uinti voi kuluttaa jopa yli 500 kaloria, mikä on huomattavasti enemmän kuin esimerkiksi sauvakävelylenkillä.
Lue myös:
Kaipaatko vaihtelua uintitreeniin? Kokeile näitä!
Nyt laitetaan kroppa kuntoon – näin teet oman treeniohjelmasi