perhonen asana
Asana rauhoittaa, avaa lantiota sekä venyttää sisäreisiä ja lonkankoukistajia.

Fitin joogakoulu: Opi perhonen

Baddha konasana eli perhonen on pehmeä ja rauhoittava aloitus joogaharjoitukselle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tee perhonen näin:

  1. Asetu istumaan lattialle. ­Koukista jalat ja anna polvien tippua maton reunoja kohti. Tuo jalka­pohjat yhteen niin lähelle lantiota kuin mukavasti saat. Aktivoi lantionpohja ja kohota sisään­hengityksellä selkä suoraksi keskivartalon tuella. Jos suoran alaselän kannattelu on hankalaa, voit kokeilla istua ­viltin päällä.
  2. Kallistu uloshengityksellä eteentaivutukseen ja pidä rintakehä avoimena viemällä lapojen alakärkiä kohti toisiaan. Ohjaa polvia alas, mutta älä paina niitä käsillä. Pidä jalkapohjat yhdessä, jotta nilkkanivelet pysyvät suorina. Kädet voit pitää jalkaterien tai nilkkojen ympärillä.
  3. Pysy asennossa viisi rauhallista sisään- ja uloshengitystä. Anna jokaisen uloshengityksen viedä sinua syvemmälle asentoon.

perhonen asana

Helpota

Tee asennosta helpompi, rauhoittava versio jättämällä jalkojen ja lantion väliin enemmän tilaa. Kallistu eteen ja anna tällä kertaa selän pyöristyä. Kädet saavat levätä matossa.

perhonen asana

Haasta

Nosta jalkaterät ilmasta ja tasapainoile pitäen jalkateristä kiinni. Pidä vatsalihakset aktiivisina ja selkä suorana. Kannattele jalkoja lähellä vartaloa ja ohjaa painopistettä kohti maton etuosaa. Tämä versio haastaa keski- ja ylävartaloa.

Asiantuntijana joogaopettaja Jenni Räikkönen Kuvauspaikka Helsinki Day Spa, vaatteet St. Malandra, matto Grounded Factory.

Tilaa Fit!

Lue myös:

Fitin joogakoulu osa 1: opi alaspäin katsova koira

Fitin joogakoulu osa 2: opi kobra

Fitin joogakoulu osa 3: opi tuoliasento eli utkatasana

Fitin joogakoulu osa 4: opi soturi 2

Fitin joogakoulu osa 5: opi bakasana eli korppi

Teksti Miia Vähähyyppä
Kuvat Isma Valkama