Jumittaa ja laiskottaa? Näitä avaavia joogaliikkeitä voi tehdä lepopäivänäkin

Janni Hussin opastuksella palauttavat perusvenyttelyt voi vaihtaa helppoihin ja avaaviin joogaliikkeisiin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

KISSA JA LEHMÄ

Asetu konttausasentoon, työnnä kämmeniä lattiaan ja pyöristä selkää niin ylös kuin pystyt. ➤ Pidä asento pari sekuntia ja tee sen jälkeen vastaliike, eli notkista selkää niin paljon kuin pystyt. Nostakasvoja ja peppua ylös. Pidä taas pari sekuntia. ➤ Tee kymmenen toistoa kumpaakin.

Liike notkistaa ja avaa selkää sekä rintarankaa.

ALASPÄIN KATSOVA KOIRA

Asetu kontallesi ja nosta sen jälkeen itsesi kämmenien ja jalkojen varaan. Työnnä käsiä voimakkaasti kohti lattiaa ja lantiota ylöspäin. Suorista selkää, pidä hartialinja vakaana. ➤ Hengitä rauhallisesti syvään sisään ja ulos yhteensä neljä kertaa. Palaa kontallesi. ➤ Toista kahdeksan kertaa.

Liike avaa takareisiä ja hartioita sekä kehittää yläja keskivartalon voimaa.

TUULIMYLLY

Asetu leveään haara-asentoon. Käännä ylävartaloa sivulle, suorista toinen käsi suoraan ylös ja vie vastakkainen käsi kohti lattiaa. ➤ Pidä katse koko ajan ylemmässä kädessä ja työnnä lantiota reilusti taakse. Tunnet venytyksen takareisissä. ➤ Toista kahdeksan kertaa molemmille puolille.

Liike avaa rintarankaa ja selkää. Venyttää myös takareisiä.

RANGANKIERTO

Asetu lattialle selinmakuulle. Levitä kädet sivuille, jätä toinen jalka suoraksi ja vie toinen koukussa suoran jalan yli. Pidä viisi sekuntia. Tee sama toiselle puolelle. ➤ Toista yhteensäkahdeksan kertaa molemmille puolille.

Liike avaa selkää, rintaa ja etuolkapäitä.

TUOLI

Seiso suorassa ja ojenna kädet pään päälle. ➤ Istu alas työntäen peppua taakse kuin istuisit tuoliin. Pidä kädet edelleen mahdollisimman ylhäällä. Jännitä vatsaa ja säilytä asento kolmen syvän hengityksen ajan. ➤ Palaa rauhallisesti ylös. ➤ Toista kahdeksan kertaa.

Liike lisää hartioiden liikkuvuutta ja kehittää keskivartalon hallintaa.

Lue myös:

Venytykset laiskalle

Joka paikan supertreeni

Teksti Teksti: Janni Hussi
Kuvat Mika Pollari