treenihoroskooppi

Horoskooppimerkkisi paljastaa millainen treenaaja olet

Himospurttaaja vai laiska lenkkeilijä? Tähtimerkkisi kertoo, mikä on sinun lajisi.

OINAS 21.3.–20.4.

Olet kaikkein kilpailuhenkisin tähtitaivaan merkeistä. Jos kilpakaveria ei muuten löydy, otat mittaa sitten itsestäsi. Rohkeutesi ja yltiöpäisyytesi ansiosta löydät itsesi vaikka kalliokiipeilemästä – ilman turvaköysiä.

Koska olet impulsiivinen ihminen, et viihdy pitkään hidastempoisen urheilulajin parissa, eikä päämäärätön treenaaminen ole juttusi. Mutta jos treenikauden päätteeksi luvassa on kisat, olet valmis rutiinipainotteiseenkin harjoitteluun verenmaku suussa.

Fit suosittelee: Kokeile maastopyöräilyä!

HÄRKÄ 21.4.-20.5.

Koska olet rauhallinen ja maanläheinen, sinua tyydyttää myös kuukaudesta kuukauteen toistuva treenaaminen vaikkapa punttisalilla. Pienet yllätykset toki sallitaan, mutta kilpailuviettisi ei ole määräävin tekijä urheilussa.

Nautit toistoista, etkä turhia valita pienistä kiputiloista. Pelkästään se, että saat sykkeesi nousemaan, on sinulle itsessään palkinto. Kaikki maanläheiset lajit ovat sinulle mieluisia, mutta esimerkiksi liitovarjoilun jätät pintaliitelijöiden harrastukseksi.

Fit suosittelee: Kokeile patikointia!

KAKSOSET 21.5.–21.6.

Sinua tuskin tapaa meditatiivisissa retriiteissä, vaikka älykkö oletkin. Koska pitkästyt helposti, etkä viihdy omissa oloissasi, ovat kaikki pari- ja joukkuelajit sinulle mitä sopivimpia. Sulkapallon nelinpeli tai salibandyottelu miellyttävät sinua enemmän kuin vaikkapa kahvakuulan nostelu.

Koska olet luonteeltasi levoton, olisi syvähengitysharjoittelusta sinulle hyötyä verenpaineen laskemiseksi. Myös kaikki käsillä tehtävä harjoittelu punnerruksista alkaen saisi sinut edes hetkeksi keskittymään omaan ruumiiseesi.

Fit suosittelee: Kokeile joogaa ja pilatesta!

RAPU 22.6.–22.7.

Viihdyt mieluummin keittiössä kokkaamassa tai sohvannurkassa lukemassa kuin juoksemassa hikihatussa luontopoluilla. Todennäköisesti urheilutunnit olivat koulussa sinulle piinaa varsinkin, jos piti kilpailla ajan kanssa.

Vesi on sinulle kuitenkin se ominaisin muoto, joten innostut erilaisista vesilajeista, jopa sukeltamisesta. Uimahallissa voi kilometrin matkaa uidessa myös suorittaa mielentyhjennyksen päivän stressitekijöistä.

Fit suosittelee: Kokeile kuntonyrkkeilyä!

LEIJONA 23.7.–22.8.

Elämä on sinulle melkoista sirkusta, joten tietysti myös mieluisin liikuntamuotokin jollakin tapaa esittävää. Erimuotoiset tanssitunnit tulevat varmasti sinulle tutuiksi, jos vain mahdollisuuksia löytyy.

Liikunnan tuoman elämänilon lisäksi halua myös näyttää hyvältä, joten aktiivinen ahkerointi kuntosalilla palkitaan. Yksinäinen jumppahetki olohuoneen lattialla sen sijaan on sinulle myrkkyä. Missä on yleisö, missä parrasvalot?

Fit suosittelee: Kokeile zumbaa!

NEITSYT 23.8.–22.9.

Haluat olla kaikessa täydellinen, joten valitset sellaisen urheilulajinkin, missä on aina oltava parantamisen ja korjaamisen varaa. Jäikö sinulle traumoja lapsuuden balettitunneista?

Jos harrastat ryhmäliikuntaa, saatat usein ottaa harteillesi valmentajan roolin ja korjailla myös harjoittelukavereittesi virheitä. Sinulle olisi ensisijaisen tärkeää oppia rentotumaan oikein ja harjoitella sellaisia lajeja, jotka vievät huomiosi pois tästä hetkestä.

Fit suosittelee: Kokeile kamppailulajeja!

VAAKA 23.9.–23.10.

Kaunosieluisempaa ihmistä kuin sinä saa hakea. Sinua ei saa kirveelläkään seuraamaan nyrkkeilyottelua, saati että itse harrastaisit jotakin itsepuolustuslajia.

Liikunnan pitää olla harmonista ja kaunista ja tuoda sinulle henkistä mielihyvää. Olet todennäköisesti perillä joogan eri muodoista ja jumppamatto on sinulla ahkerassa käytössä.

Voisit laajentaa liikunnan iloja myös tanssin puolelle. Jos ajatus paritanssista ahdistaa, parkettia voi kaunistaa soolonumeroillakin.

Fit suosittelee: Kokeile barrea!

SKORPIONI 24.10.–22.11.

Suhtaudut kaikkiin elämän osa-alueisiin intohimoisesti, niin myös urheiluun ja treenaamiseen. Olet itsesi suhteen tinkimätön, etkä pelkää veren makua suussasi. Taistelulajit ovat sinulle mieluisia, mutta vastapainona nautit ja rentoudut vesiurheilun parissa. Sukeltaminen, melonta ja vesijuoksu sujuvat sinulta ja tarjoavat samalla mahdollisuuden tyhjentää mieltä arjen stressistä.

Koska olet peloton ja haluat vetää itsesi äärirajoille, sinut voi löytää kapuamasta pitkin hankalaa kallioseinämää. Todennäköisesti vain unohdit ottaa ketään kaveria mukaan huimapäiseen urheilusuoritukseesi, koska et ole mikään joukkuelajien ystävä.

Fit suosittelee: Kokeile miekkailua!

JOUSIMIES 23.11.–22.12.

Sinut tunnetaan ihmisenä, joka liikkuu koko ajan, mutta ei näytä sen kummemmin treenaavan. Monet upeat atleetikot ovat syntyneet jousimiehen merkeissä. Luonteesi mukaisesti myös vartalon pitää olla sopusuhtainen.

Eri lajien oppiminen on ollut sinulle lapsuudesta asti helppoa ja liikuntaan tarvittava leikkimielisyys säilyy sinulla vielä aikuisenakin.

Sovellut lajiin kuin lajiin, yksin tai ryhmässä. Voisit panostaa myös henkisiä valmiuksia kasvattaviin liikuntamuotoihin kuten kendoon.

Fit suosittelee: Kokeile fustraa!

KAURIS 23.12.–19.1.

Kurinalaisuus on yksi motoistasi. Suhtaudut liikuntaankin tarkasti kellonaikoja ja sääntöjä noudattaen. Olet sitkeä yksilösuorittaja, mutta tykkäät harrastaa lajiasi ihmisten ilmoilla, et välttämättä kontaktissa heidän kanssaan.

Kuntosalilla et koskaan laista päivän harjoitusohjelmasta. Jokailtainen lenkkisi kulkee usein tutun kaavan mukaan. Saattaa olla, että jonakin päivänä kaipaat muutosta rutiineihisi ja silloin yllätät lähipiirisi ilmoittautumalla vaikkapa laskuvarjohyppykursseille.

Fit suosittelee: Kokeile potkunyrkkeilyä!

VESIMIES 20.1.–19.2.

Rakastat vauhtia ja riskialttiita tilanteita. Rakastat myös ystäviäsi, jotka saat helposti yllytettyä erilaisiin haasteisiin myös kilpaurheilulajeissa. Yksin et urheilemaan lähde. Sinut löytää erilaisilta pelikentiltä verryttelemässä tunnollisesti ennen ja jälkeen otteluiden.

Liikunta on osa luontoasi, joten treeneihin lähtö ei ole sinulle hengittämistä kummempaa. Koska sinussa on paljon virtaa, se voi joskus aiheuttaa myös vaaratilanteita. Järki pitäisi pysyä mukana esimerkiksi moottoriurheilulajeissa.

Fit suosittelee: Kokeile tarkkuusammuntaa!

KALAT 20.2.-20.3.

Tuskinpa sinun on vaikea arvata, missä elementissä mieluiten liikut. Vesiurheiluun liittyvät rauhallisemmat lajit ovat sinulle henkireikä. Sinun meditaatiotuokiosi alkaa heti siitä hetkestä, kun saat varpaasi kasteltua veteen. Jos kotipaikaltasi löytyy uimahalli, sinulla on todennäköisesti sinne kausikortti.

Nautit myös joukkuelajeista, mutta aggressiivisemmat ottelut jätät mieluummin väliin. Herkkäsieluisuutesi saa sinut hakeutumaan joogatunneille, sillä mielen ja kehon tasapaino on sinulle erittäin tärkeää.

Fit suosittelee: Kokeile vesipyöräilyä!

Lue myös:

Valitsetko yksin treenaamisen vai kimppatreenin?

6 klassista treenimokaa – vältä nämä, niin säästyt sairauslomilta

ELLEstä löydät päivähoroskoopin jokaiselle tähtimerkille

Teksti Anne Pennanen
Kuvat Fotolia