Kobrassa kädet tukevat kevyesti lattiaan ja ylävartalo nousee keskivartalon lihaksilla.

Fitin joogakoulu osa 2: opi kobra

Joogakoulun toisessa osassa perehdytään Bhujangasanaan eli kobraan. Hallittu taaksetaivutus avaa rintakehää ja vahvistaa selän lihaksia.

Joogakoulun ensimmäisessä osassa otimme haltuun alaspäin katsovan koiran. Nyt vuorossa on kobra.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tee näin:

1 Aloita vatsamakuulta. Suorista jalat taakse ja tuo kädet hartioiden alle. Nosta ylävartaloa selän lihaksilla, ota kevyesti tukea käsillä lattiasta. Suorista käsiä sen verran kuin hyvältä tuntuu. Avaa rintakehää ja vedä lapoja kohti toisiaan.

2 Pidennä jalat ja paina jalkapöydät alustaan. Käännä kuvitteellista häntää alle ja yritä pitää pakarat rentoina, niin selkä ei rasitu. Niska pysyy suorana ja katse on suoraan eteen.

3 Rentouta hartiat ja tee tilaa hartioiden ja korvien väliin.

4 Pysy asanassa 8–10 hitaan sisään- ja uloshengityksen ajan. Tarkkaile alaselkää ja nouse vain niin ylös, kun tuntuu hyvältä.

Helpota

Avaa kobrassa rintakehää vain selän voimalla, ilman että käsillä on lainkaan painoa. Pidä katse alhaalla ja vie lapoja alas ja yhteen. Näin liike vahvistaa selkää ja valmistaa asanan syventämisessä.

Vahvista selkää nostamalla keskivartaloa ilman käsien apua. Baby kobraksi kutsuttu asana valmistaa kobraan.

Haasta

Nouse ylöspäin katsovaan koiraan. Paina käsiä maahan paino peukalolla ja etusormilla, jännitä etureisiä ja nosta reidet irti maasta. Kierrä sisäreisiä toisiaan kohti. Pidä niska pitkänä, avaa rintakehää ja vie lapoja toisiaan kohti.

Ylöspäin katsovassa koirassa reidet jännittyvät ja nousevat irti maasta.

Asiantuntijana joogaopettaja Jenni Räikkönen. Kuvauspaikka Roots Helsinki. Housut St. Malandra, matto Grounded Factory, toppi mallin oma.

Tilaa Fit!

Lue myös:

Fitin joogakoulu osa 1: opi alaspäin katsova koira

Miksi joogassa on niin paljon lapsilta matkittuja asanoita?

Mikä ihmeen metsäjooga? Innostu asanoista Suomen luonnossa

Teksti Miia Vähähyyppä
Kuvat Isma Valkama