Soturi 2 vahvistaa erityisesti reisiä.

Fitin joogakoulu osa 4: opi soturi 2

Joogakoulun neljäs osa on omistettu soturi 2 -asanalle, joka tunnetaan sanskritiksi nimellä Virabhadrasana 2. Liike vahvistaa jalkoja ja avaa lonkkaa, lantiota ja rintakehää.

Joogakoulun ensimmäisessä osassa opimme alaspäin katsovan koiran, toisessa kobran ja kolmannessa tuoliasennon eli utkatasanan. Nyt on vuorossa soturi 2.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tee soturi 2 näin:

  1. Seiso suorassa jalat vierekkäin, maton etuosassa. Astu oikealla jalalla iso askel taakse ja linjaa oikea jalkaterä maton lyhyen sivun suuntaiseksi tai hieman sisäkiertoon. Paina erityisesti jalan ulkosyrjää mattoon. Vasen polvi painuu 90 asteen kulmaan, samaan linjaan varpaiden kanssa.
  2. Levitä kädet sisäänhengityksellä suoriksi siten, että vasen osoittaa eteen ja oikea taakse. Käännä rintakehä maton sivua kohti. Pidä hartiat ja niska rentona, rinta avoimena. Lantio aukeaa, mutta vain sen verran, että etummainen polvi pysyy linjassa varpaiden kanssa.
  3. Paina jalkapohjia lattiaan ja kuvittele, että kiskot jaloilla mattoa sen päistä eri suuntiin.
  4. Vie katse etummaisen käden sormien yli eteenpäin. Pysy asanassa 8–10 hengityksenkiertoa ja toista toiselle puolelle.

Helpota

Lyhennä jalkojen välimatkaa ja linjaa leveyssuunnassa jalkojen väliin hieman lisätilaa – näin tasapaino säilyy helpommin. Anna lantion kääntyä luonnollisesti hieman eteen. Polven koukun voi jättää loivemmaksi. Paina kämmenet rintakehän kohdalla toisiaan vasten. Lavat kääntyvät toisiaan kohti ja rinta aukeaa.

Asanaa voi helpottaa lyhentämällä jalkojen välimatkaa ja painamall kädet vasten toisiaan.

Haasta

Käänny aurinkosoturiin: Nosta soturi 2:ssa ollessasi etummainen käsi ylös ja kurota kohti kattoa. Takimmainen käsi laskeutuu takareiden päälle. Kuvittele, että etummainen kylki pitenee ja venyy. Ylävartalo kaartuu taaksetaivutukseen.

Pidä varsinkin takajalan pakara ja reisi aktiivisina. Kun olet päässyt taaksetaivutukseen, varmista, että etujalan polven koukku säilyy.

Aurinkosoturi avaa kylkeä.

Asiantuntijana joogaopettaja Jenni Räikkönen. Kuvauspaikka Roots Helsinki, housut Björn Borg, toppi St. Malandra, matto Grounded Factory.

Tilaa Fit!

Lue myös:

Joogakoulu osa 1: opi alaspäin katsova koira

Joogakoulu osa 2: opi kobra

Joogakoulu osa 3: opi tuoliasento

Teksti Miia Vähähyyppä
Kuvat Isma Valkama