Seksin harrastaminen

Seksin harrastaminen kannattaa – 6 hyvää syytä hypätä vällyjen väliin!

Hikitreeneissä ja petipuuhissa on paljon samaa. Lue kuusi yllättävää asiaa, joihin seksin harrastaminen vaikuttaa.

Seksin harrastaminen on terveellistä. Sen aikana kehoon erittyy hormoneja, jotka auttavat sinua treenaaman kovempaa. Listasimme kuusi yllättävää treeneihin heijastuvaa hyötyä, jotka saat seksiä harrastamalla.

1. Seksin harrastaminen parantaa treenisuoritustasi

Seksin harrastaminen nostaa sykettä ja tehostaa verenkiertoa lihaksissa ja nivelissä. Se taas tekee sinusta liikkuvamman, mistä on hyötyä myös kuntosalilla. Lisääntynyt liikkuvuus auttaa nostamaan painoja paremmalla ja vahvemmalla tekniikalla. Saatat saada suuremmat raudat nousemaan.

2. Seksi lievittää kipuja

Päänsärky ei ole enää syy jättää sänkypuuhia väliin. Tutkimuksissa on nimittäin huomattu, että seksi saattaa helpottaa tai jopa parantaa pääkivun. Tämän arvellaan johtuvan seksin aikana erittyvistä endorfiineista.

Orgasmin saaminen puolestaan sytyttää aivoalueen, joka vastaa kivunlievityksestä. Vaikutus voi kestää jopa 24 tuntia orgasmista. Lisääntynyt kivunsietokyky voi auttaa myös treeneissä, kun raskaammat käsipainot tai ylimääräinen kilometri juoksumatolla eivät tunnu yhtä tuskaisilta.

3. Nukut paremmin

Seksin aikana elimistöön erittyy useita eri hormoneja. Yksi niistä on oksitosiini, joka linkitetään hyvään unenlaatuun.

Paremmat yöunet tarkoittavat parempaa palautumista rankoista treeneistä. Olet siis valmiina uusiin treenihaasteisiin.

4. Seksin harrastaminen tekee sinusta fiksumman

Säännöllinen seksin harrastaminen lisää neuronien määrää aivojen hippokampuksessa. Nämä neuronit vastaavat oppimisesta ja muistista. Joidenkin tutkimusten mukaan seksi myös suojaa aivoja stressiltä.

Seksiä harrastamalla opit siis uudet liikkeet helpommin, muistat sarjapainot tai uuden saliohjelman vaivattomammin ja siedät paremmin stressiä. Ehdottomasti hyödyllistä jokaiselle treenaajalle.

5. Seksin harrastaminen parantaa vastustuskykyäsi

Kerran tai kaksi kertaa viikossa seksiä harrastavat säästyvät flunssoilta todennäköisemmin kuin harvemmin seksiä harrastavat. Säännöllisesti seksiä harrastavilla on nimittäin enemmän viruksilta ja bakteereilta suojaavaa immonoglobuliini A:ta veressään.

Terveenä pysyminen tarkoittaa treenaajan kannalta tietenkin sitä, etteivät treenit jää kipeyden takia väliin.

6. Olet itsevarmempi

Seksin aikana keho erittää onnellisuushormoniksikin kutsuttua endorfiinia. Onnellinen olo tekee sinusta myös itsevarmemman.

Itsevarmuus heijastuu tietenkin myös treenimaailmaan, kun pystyt kävelemään rinta rottingilla kovempaankin crossfittreeniin tai ottamaan uuden lajin haltuun kainostelematta.

Tilaa Fit!

Lue myös:

Säpinää seksiin? Treenaa näitä liikesarjoja

5 hyvää syytä harrastaa enemmän aamuseksiä

Testaa seksilihaksesi kunto!

Teksti Marissa Siivonen
Kuvat Fotolia