seksiasennot

Nämä seksiasennot polttavat eniten kaloreita

Jos salille tai lenkille lähteminen ei nappaa, hien saa pintaan myös makuuhuoneessa.

Seksi on hyötyliikuntaa parhaimmillaan ja sen päätteeksi endorfiinit jylläävät vähintään yhtä makeasti kuin tiukan treenin jälkeen. Keräsimme yhteen seksiasennot, joissa kaloreita palaa parhaiten.

1. Cowgirl – nainen päällä

Ratsastus kumppanin päällä on tehokasta reisijumppaa. Puolen tunnin ratsastus polttaa keskimäärin 122 kaloria, mutta jos kiristät tahtia ja vaihdat kyykkyasentoon, kaloreita palaa parhaimmillaan 220. Kovalla alustalla asentoa on helpompi varioida ja reidet pääsevät todelliseen kestävyystestiin.

Tehorääkki on varsin yksipuolinen, sillä miehesi kulutus on nollissa (tyyppi käytännössä makaa vain selällään), ellet sitten pyydä häntä vauhdittamaan sinua käsillään.

Käänteinen cowgirl, eli se jossa olet kasvot miehen jalkoja kohti, ei ole aivan yhtä tehokasta, mutta hyvää hikijumppaa sekin. Syy on ehkä siinä, että asento on hieman kiikkerämpi, eikä liike irtoa yhtä letkeästi. Mene ja tiedä.

2. Seksi seisaallaan

Jokainen esimerkiksi suihkuseksiä kokeillut tietää, että tämä seksiasento vaatii vähän akrobatiaa tai ainakin hyvää kehonhallintaa onnistuakseen. Ehkä se juuri siksi onkin niin hyvää treeniä, sillä monet lihakset joutuvat ylitöihin pitäessään tasapainoa yllä.

Seksi seisaallaan kuluttaa naisella noin 165 kaloria puolessa tunnissa ja tosissaan ahkeroiva mies polttaa joka 220 kaloria.

3. Doggy Style – takaapäin

Seksi takaapäin ei ehkä kuulosta kauhean aktiiviselta naisen asentoa ajatellen, mutta se voi olla, jos osallistut etkä vain pönötä kontillasi. Lantiontyönnöissä reidet ja vatsalihakset saavat treeniä, tosin vain noin 100 kalorin edestä puolessa tunnissa.

Takana olevalle kumppanille tämä seksiasento on sen sijaan tehotreeniä: täysillä huhkiva mies kuluttaa samassa ajassa 150 kaloria. Reidet ja sikspäkki kiittävät!

4. Jalat ylhäällä

Selinmakuu jalat ylhäällä on kohtalaisen rankkaa treeniä tämäkin. Etenkin jos nostat hieman lantiota patjasta, laitat syvät ja vinot vatsalihakset tosissaan töihin. Kulutus noin 170 kaloria puolessa tunnissa, tavallisessa lähetyssaarnaajassa vaivaiset 40 kcal. Puhumattakaan siitä, miten nautinnollista jalkojen ylös nostaminen on, sillä näin mies pääsee syvemmälle ja lähemmäs g-pistettäsi.

Orgasmi lisää kalorinkulutusta 60-100 kcal.

5. Lusikka

Tässäpä varsinainen yllättäjä, lusikka ei todellakaan ole pelkkää makoilua. Vaikka kaloreita lusikka-asennossa kuluu vain reilu sata puolessa tunnissa, hyödyt tuntuvat takuuvarmasti vatsalihaksissa. Edellyttäen tietysti, että liikutat vartaloasi sekä jännität lihaksiasi (myös lantionpohjaasi) seksin aikana. Intohimoisen lusikkasession jälkeen kylkien kuuluukin olla vähän hellänä!

Lähteet: Betches, Health, Rfsu

Tilaa Fit!

Lue myös:

Seksin harrastaminen kannattaa – 6 hyvää syytä hypätä vällyjen väliin!

Säpinää seksiin? Treenaa näitä liikesarjoja

5 hyvää syytä harrastaa enemmän aamuseksiä

Teksti Anna Povenius
Kuvat Fotolia