Kelkan työntö kuormittaa monipuolisesti kaikkia lihaksia. Voimaa tulee niin jalkoihin, keskivartaloon kuin käsiinkin.
Kelkan työntö on yksi tehokkaimmista toiminnallisista treeneistä salilla. Kelkan työntö on myös niitä harvoja liikkeittä, joissa taito ei ole suuressa roolissa. Niinpä tehokkuudesta ei tarvitse tinkiä, vaan on mahdollista saada erittäin kovatehoinen treeni aikaan. Tekniikka on silti hyvä opetella, ettei vääränlainen kuormitus aiheuta turhia kipuja eikä ole vaaraa loukkaantua.
Kelkan työntö kuormittaa todella monipuolisesti kaikkia alaraajojen lihaksia. Sen lisäksi keskivartalon ja ylävartalon työntölihakset tekevät staattista työtä, mikä nostaa liikkeen kokonaiskuormitusta. Eteenpäin suuntautuva liikerata kehittää myös pakaroiden lihaksia. Kun koko vartalon lihakset tekevät työtä, syke nousee nopeasti.
Haasta itsesi − kehityt paremmin
Kelkan työntäminen on raskasta ja vie pois mukavuusalueelta. Kova kamppailu saa kuitenkin kehossa aikaan muutoksen. Useissa tutkimuksissa on nimittäin todettu, että kehon monipuolinen haastaminen on yksi merkittävimmistä tekijöistä kehityksen kannalta.
Kelkan työntö -tekniikka kuntoon
1. Aloita nojaamalla eteenpäin ja etsi tukeva asento käsille. Ota kelkasta kiinni niin, että kädet ovat hartiatason alapuolella ja aavistuksen koukussa. Tehokkaassa työntöasennossa vartalo kallistuu eteenpäin 45 asteen kulmaan. Aseta etummainen jalka painopisteen alapuolelle ja vie takimmainen jalka vartalon jatkeeksi taakse.
2. Pidä selkä koko suorituksen ajan suorassa ja keskivartalo jännittyneenä. Kun lähdet liikkeelle, tuo taaimmainen jalka eteen niin, että polvi johtaa liikettä. Suorista taakse jäävä jalka aina suoraksi. Tämä tehostaa lantion työskentelyä. Polvet ja varpaat on hyvä pitää koko ajan menosuuntaan. Kun tekniikka on kunnossa, lisää sopivasti vastusta kyytiin.
3. Kun kuorma on kevyt, saat tehokkuutta treeniin työntämällä kelkkaa sähäkästi ja nopeasti. Voit kasata painoa myös reilusti ja ottaa kaiken irti voimapuolella.
Lue myös:
Painonnostoa ilman kunnon painoja? Näin lataat laitteeseen tarpeeksi kiloja!
”Jätin sokerin ja laihduin lukioaikaisiin mittoihini”
Sini Pyy: ”En usko, että minusta olisi tullut ammattiurheilijaa, jos en olisi vammautunut.”