kesätreeni

9 innostavaa ideaa kesätreeniin – kokeile näitä kesälomalla!

Kesällä ei suinkaan makoilla, vaan käännetään lomapäivä hauskaksi treeniksi. Nappaa tästä parhaat vinkit kesätreeniin.

1/ Hiekalla juokseminen

Tiesitkö, että hiekalla juokseminen kuluttaa jopa 2,7 kertaa enemmän kaloreita kuin tavallinen juoksulenkki? Lisäksi se on nivelystävällisempää kuin asfaltilla juokseminen. Mitä pehmeämpää hiekkaa, sen rankempaa menoa. Lenkin lopuksi kannattaa tietysti pulahtaa uimaan.

2/Paljain varpain

Hiekkaa varpaiden välissä ja aurinko kutittelee selkää. Mielen lisäksi myös kroppa tykkää tästä kombinaatiosta, sillä jalkapohjasi vahvistuvat ilman kenkiä rantahiekalla kävellessä. Avojaloin käveleminen parantaa tasapainoa ja tekee askelluksesta joustavamman, mikä näkyy kehityksenä lenkkipoluilla vielä pitkälle syksyyn. Vastusta kiusausta sulkea silmät, jotta et astu lasinsiruihin tai muihin teräviin yllätyksiin.

3/ Pyöreät pakarat loikkatreenillä

Loikkatreeni ei ole koskaan pala kakkua, mutta oletko kokeillut pomppuja ja hyppyjä rantahiekalla? Ponnistaminen pehmeältä hiekalta vaatii lihaksilta paljon enemmän kuin kovalta alustalta hyppääminen. Luisteluhypyt, burpeet, vauhditon pituushyppy tai haaraperushypyt ovat myös mahtava tapa haastaa rantakavereita leikkimieliseen kisaan. Kuka jaksaa eniten?

4/ Jumppaa ­hiekalla

Maailmalta löytyy kuntokeskuksia, jotka ovat erikoistuneet rannalla tai rantavedessä järjestettäviin jumppatunteihin. Suomesta pelkkiin rantatreeneihin erikoistunutta salia ei vielä löydy, mutta lähimpänä lienee viime kesänä Hieta­nimen rannalle noussut The Park Hietsu. Myös osa kuntokeskuksista on aiempina kesinä järjestänyt jäsenilleen erilaisia tapahtumia, joissa jumpataan rannalla.

5/ Lisää haastetta

Mikä tahansa kehon­painolla tehtävä liike toimii myös rannalla. Liikkeet muuttuvat yleensä vielä haastavammiksi, kun alustana on pehmeä hiekka. Kokeile esimerkiksi kuntopiiriä, jossa on mukana lemppari kehonpainoliikkeesi. Puolen tunnin AMRAP (=as many rounds as possible) tuo takuuvarmasti hien otsalle. Mukaan voi ottaa myös rannalta tai kotoa löytyviä välineitä. Vain oma luovuus on rajana.

Myös omassa mökkirannassa voi päästä meditatiiviseen tilaan, kun lähettää muun perheen jätskikiskalle.

6/ Joogaa rannalla

Jooga on kirjaimellisesti rantautunut Suomeen. Ohjattuja joogatunteja järjestetään kauniilla meren­rannoillamme aina Kemistä Hankoon asti. Myös järvien rannoille pääsee joogaamaan. Suomen suvessa järjestetään myös useita joogaretriittejä rantatunnelmissa, jos yhden joogatunnin sijaan kaipaat pidempää syventymistä lajiin. Jos omalta paikkakunnalta ei löydy rantajoogaa, onneksi on YouTube. Nappaa puhelin biitsikassiin ja suuntaa rannalle. Kokeile esimerkiksi suositun Yoga with Adriene -kanavan Balancing Ocean Flow -treeniä. Testattu toimivaksi!

7/ Järjestä oma ­triathlon

Nappaa pyörä alle ja polkaise rannalle. Tee juoksulenkki hiekalla tai lähistön maastoissa. Lopeta treeni virkistävällä uinnilla. Tadaa, olet juuri suorittanut oman triathlonisi! Omassa triathlonissa parasta on se, että kunkin matkan pituuden voi päättää itse. Jos triathlonkärpänen puraisee, haasta itsesi osallistumalla yhteen Suomen suvessa järjestettävistä triathloneista.

Rantaleijonia horisontissa! Kehon­painotreeniin ei tarvita ylimääräisiä välineitä.

8/ Kokeile asennelajia

Street workout on näyttävä laji, jossa tehdään erilaisia temppuja ja liikkeitä kehonpainolla. Maailma on kuntosalisi ja kaikki käy kuntoiluvälineestä. Hyödynnä rannan kiipeilytelineet ja leuanvetotangot ja ime ideoita lajin huipuilta. Lajilla on useita plussia: voit treenata missä vain, se sopii kaiken tasoisille ja aina voi kehittyä tai oppia uusia temppuja. Hae inspistä Instagramista tai YouTubesta hakusanalla street workout.

9/ Ota iso­vanhemmista mallia

Mökillä voi treenata ilman, että edes treenaa. Halkojahakatessa hiki nousee otsalle väkisinkin ja kalastaessa vonkaleiden nostelun lomassa saattaa vaipua meditatiiviseen tilaan puolivahingossa. Kokeile myös hiit-treeniä soutuveneellä, takaamme että koko kropassa tuntuu seuraavana päivänä!

Tilaa Fit!

Lue myös:

Suuri kesähoroskooppi: näin saat kesästä kaiken irti!

Parhaat matkakohteet lenkkeilijän lomalle

Parhaat vinkit rentouttavaan ja palauttavaan lomaan

 

Teksti Marissa Siivonen
Kuvat Fotolia ja valmistajat