Suurkaupungissakin on hyvä juosta.

Parhaat matkakohteet lenkkeilijän lomalle

Juoksu saa puhtia, kun pakkaat lenkkarit mukaan lomalle ja tutustut uusiin maisemiin lenkillä.

Juoksun ei tarvitse tyssätä lomailuun. Päinvastoin, juokseminen saa uutta intoa uusista maisemista ja tuntemattoman polun rahinasta lenkkarin alla. Poimi parhaat lomakohteet juoksijalle.

Rodoksen vanhankaupungin hiljaiset kadut houkuttelevat aamuvirkkua juoksijaa.

1. Rodoksen vanhastakaupungista saa ihan erilaisen käsityksen, kun juoksee puoli seitsemältä pitkin sen huikaisevan kauniita kujia ja rantateitä. Kaikki näyttää, tuoksuu ja tuntuu toisenlaiselta kuin päiväsaikaan, kun aurinko on korkealla, kujat ruuhkaisia sandaaleja sovittelevista turisteista ja kaikkialla on kaupustelijoita ja vellovaa matkalijamassaa.

Venice Beacilla riittää juoksijoille rantabulevardia.

2. Venice Beach Los Angelesissa on vastakkaisuuksien ranta, johon mahtuvat sovussa kaikki: turistit, kuntoilijat, kodittomat ja koirat. Päivällä se on auriningonpalvojien mekka, yöllä bileranta. Kun askellat siellä aamulenkillä, näet paikan välivaiheessaan. Venice Beachilla yöpyvät taivasalla kulkurit, seikkailijat ja turvaverkoista tipahtaneet. Aamun ensi säteet tuovat rannalle myös heidät, jotka juoksevat parhaissa trikoissa ja laatusalongissa liukuvärjätty ponnari heiluen. He puhuvat nappikuulokkeisiin päivän ensimmäisiä bisnespuheluja. Kaikki, ihan kaikki, mahtuvat sovussa tälle rannalle.

Teneriffalla voi juosta merenrantaan aamu-uinnille.

3. Kanarian rantakohteet kutsuvat juoksemaan. Pakettimatka rantakohteeseen saa uutta mielekkyyttä, kun pääsee irti Kanarian aamuun ja lenkkipoluille. Mitä kuumempi kohde, sitä aikaisemmin on juostava, sillä on aloitettava, ennen kuin helle laskeutuu. Juoksijan korviin kantautuvat lomakohteen aamun äänet: sirkkojen siritys, aallot, roska-autot, astioiden kolina hotellin keittiöstä. Tunnetko jo tuoksut: hotellin juuri pestyjen käytävien pesuaineet, merituuli, kuiva maantie. Hotellipakettiin kuuluu tietysti aamiainen, joten kunnon lenkin jälkeen pääsee sammuttamaan nälän aamiasibuffettiin. Näin olemme elämän yksinkertaisten nautintojen äärellä.

Lontoon puistossa pääsee lenkille.

4. Lontoosta ei ehkä ensimmäisenä tule mieleen, että se olisi juoksijan kaupunki. Mutta onhan se. Sen lukuisat valtavat puistot ovat juoksijoiden paratiiseja. Valtavin alue juoksijalle valloitettavaksi on tietysti keskeinen Kensingon Gardensin ja Hyde Park, mutta myös esimerkiksi Battersea Park ja Regent’s Park ovat kivoja kohteita laittaa tossua toisen eteen. Lontoolaiset rakastavat pieniä koiriaan, joiden he antavat viipottaa vapaina puistoissa. Jos oikein onnistaa, saatat nähdä Hyde Parkissa jonkun maailmantähden harjoittelevan personal trainerinsa kanssa!

Katutaide vilahtelee juoksijan silmissä Manhattanin-lenkillä.

5. Manhattanilla taide ja juoksu yhdistyvät Marnie Kunzin vetämissä yhteislenkeillä. Kierroksen aikanaa pysähtelemme katselemaan Manhattanin katutaidetta. Queensläinen Marnie on opiskellut taidetta Irlannissa ja valmistunut myös juoksuvalmentajaksi. Hänen Streetart-yrityksensä lähti blogista, johon hän postasi taidetta juoksulenkkiensä varrelta. Hän johdattaa poppoonsa läpi Manhattanin Lower East Siden muraalien ja katutaideteosten. Samalla ryhmä kuulee tarinoita tekijöistä ja alati muuttuvasta katutaidemaailmasta. Paikan Runstreet-kierrokseen voi varata esimerkiksi Airbnb:n kautta

Tilaa Fit!

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lue myös

5 x luontoseikkailijan Malaga

Pyöräilymatka Thaimaassa

Teksti Susanna Lehmuskoski
Kuvat Susanna Lehmuskoski Fotolia