Aamutreenaajaksi voi opetella.

10 x opi aamutreenaajaksi

Aamutreeni antaa virtaa ja vapauttaa illat muulle tekemiselle. Ryhdy siis aamutreenaajaksi!

Mainos alkaa
Mainos päättyy

1. Tee aamuistasi mahdollisimman helppoja

Viikkaa treenivaatteet edellisenä iltana valmiiksi tuolille, tee tuorepuuro jääkaappiin odottamaan ja lataa kahvinkeitin valmiiksi. Sängystä nouseminen käy helpommin, kun aamulla tehtävien asioiden lista on lyhyt.

2. Nouse, vaikka se ei tuntuisi mieluisalta

Kiität itseäsi myöhemmin. Kun treenaat aamulla, loppuilta vapautuu muille menoille. Muistuta itseäsi siitä, miten hyvä olo treenin jälkeen tulee.

3. Treenaa kaverin tai puolison kanssa

Kun joku odottaa sinun saapuvan treenipaikalle, sänkyyn jääminen ei ole vaihtoehto. Kokeile kaverin tai puolison kanssa esimerkiksi tätä: Tehoa puistojumppaan: moniteholiike saa poltetta aikaan.

Treenejä ei tule jätettyä väliin yhtä todennäköisesti, jos olet sopinut treenitreffit aamuksi.

4. Käy ryhmäliikuntatunnilla ennen töitä

Ryhmässä treenaaminen tsemppaa nostamaan sykkeet korkealle ja treenaamaan kovaa, vaikka pää sanoisi vastaan. Monen salin käytäntöihin kuuluu, että peruuttamattomasta tunnista tulee varauskielto tai muita seurauksia. Varattu tunti on siis hyvä tsemppari.

5. Valitse laji käytettävissä olevan ajan mukaan

Lyhyt lenkki tai omassa olohuoneessa tehtävä kuntopiiri toimivat kiireisinä aamuina. Muista: mikä tahansa treeni on tyhjää parempi.

Kokeile esimerkiksi Janni Hussin pikatreeniä.

6. Hyötyliikunta kunniaan

Jos sinulla on koira, treenaat luultavasti aamuisin edes lyhyen kävelylenkin verran. Kävele myös työmatkat ja valitse portaat hissin sijaan – vaikka työpaikka sijaitsisi kuudennessa kerroksessa. Tee talvisin lumityöt aamulla ja saat hyvän hien pintaan.

Lue lisää: 7 vinkkiä: Lisää arkiliikuntaa

7. Aseta itsellesi konkreettinen tavoite

Herääminen helpottuu, kun aikaisen herätyksen takana on selkeä syy. Ehkä haluat jaksaa touhuta paremmin lasten kanssa. Metsästäkö hyvää oloa tai rantakuntoa? Tai oletko ilmoittautunut maratonille. Tavoite motivoi vetämään lenkkarit jalkaan.

8. Liiku ennen kuin pää tajuaa mitä tapahtuu

Kun salikassi on pakattu valmiiksi, astu ulko-ovesta miettimättä sitä, tekeekö mieli treenata. Tai päätä, että juokset vain 10 minuuttia. Harvoin lenkki lopulta jää 10 minuutin mittaiseksi. Lähde liikkeelle ennen kuin aivosi heräävät vastustamaan lähtemistä.

9. Tee aamuherätyksistä rutiini

Herää aikaisin, vaikka et menisikään kuntosalille. Kroppa tottuu aikaiseen herätykseen ja lopulta heräät aikaisin kuin itsestään.

Lue myös: Eikö uni tule? 5 keinoa saada unirytmi kohdilleen

10. Älä ole liian ankara

Itsensä voi opettaa aamutreenaajaksi, mutta toisille iltatreenit vain sopivat paremmin. Älä siis ole liian ankara itsellesi, vaikka aamulenkki jäisikin välistä. Pääasia on, että olet aktiivinen jossain vaiheessa vuorokautta.

Lue myös:

Näin räätälöit oman HIIT-treenisi!

Haluatko aloittaa terveellisemmän elämän?

Kävelypalavereja ja hyötyliikuntaa – näin kiireinen yritysjohtaja treenaa

Lue Cosmopolitanista: Stressaako? Onko sinulla univaikeuksia? Syy löytyy toden­nä­köi­sesti älylait­teestasi

Teksti Marissa Siivonen
Kuvat Fotolia