20 sporttivinkkiä kesäpäivään

Vetreydy kesäisissä puuhissa!

 

1. Kannetaan vedet saunaan

Kun rantasauna lämpiää, on oivallinen aika hauistreenille: ämpärit täyteen!

2. Frisbee liitämään

Hengästyt huomaamattasi, ainakin jos et tyydy heittelemään paikallasi seisten. Jos heittokäsi on yleensä hiirikäsi, lihakset saavat aivan uudenlaista harjoitusta.

3. Hyppynaru pyörimään

Yksin tai ”pitkää hyppistä” hyppiessä pulssi sykähtää yllättävän korkeaksi. Miten sitä lapsena jaksoikin pomppia vaikka tunnin väsymättä?

4. Hypitäänkö ruutua?

Tarvitset vain liidun, jolla piirtää ruutukuvio asvalttiin. Hyppiessä tulee tasapainoiltua ja ponnahdeltua kuin jumppatunnilla ikään!

5. Puistojumppa kunniaan

Helppoa, halpaa ja lähellä – olisipa tällaista liikuntaa enemmän! Puistossa ei tarvitse olla mestaribicaaja, riittää että tykkää hikiliikunnasta.

6. Mölkkyturnaus käyntiin

Koko perheen leppoisa heittopeli muistuttaa karjalaisten vanhaa peliä kyykkää. Silmän ja käden yhteispeli kehittyy varmasti kesän mittaan.

7. Matot puhtaaksi

Miksi makaisit paikallasi rannalla, kun voit pestä matot ja ruskettua samalla tasaisesti? Mäntysuovan tuoksuissa keskivartaloon ja olkapäihin tarttuu voimaa.

8. Kylän komein halkopino

Halonhakkuu kuulostaa pahemmalta kuin onkaan. Selkälihakset saavat hyvää harjoitusta, ja halkopinoa ihaillessasi näet lopputuloksen konkreettisesti.

9. Petankkimestari selville

Pelin aikana tulee käveltyä ja kyykisteltyä, kun tiirailee, kenen kuula se onkaan lähimpänä puupalleroa.

10. Krokettimailat esiin

Ei kun portit nurmikkoon ja englantilaisia herrasmiehiä jäljittelemään. Askelia ei ehkä kerry yhtä paljon kuin golfkierroksella, mutta ainahan voi pelata monta ottelua.

11. Kasvimaa kuntoon

Kukkapenkin tai puutarhan hoito on sananmukaisesti vihreää liikuntaa, jossa mieli lepää. Ota selätysvoitto rehottavista rikkaruohoista ja saatat saada pienen hien aikaiseksi.

12. Polkupyörällä rannalle

Cityfillari tai mummon polkupyörä, samapa tuo. Pääasia on, että ketjut on öljytty ja kumit täynnä ilmaa.

13. Vieläkö muistat twist-narun?

Twist-narua kevyempää liikuntavälinettä tuskin löytyy. Haasta mukaan leikkimielisimmät kaverisi! Hyppely herättelee reisilihakset ja kasvattaa pomppua.

14. Rullaluistimilla kesäkaduille

Mitäs jos sinne jäätelökioskille lähtisi tällä kertaa vanhoilla kunnon rullaluistimilla? Muista suojukset, etenkin jos edellisestä luistelukerrasta on aikaa.

15. Hulahula heilumaan

Simppeli vanne pyörii, jos lantiosta löytyy tarpeeksi letkeyttä. Hyvää harjoitusta lantionlihaksille ja alaselälle – ja varma laji, jossa miehet jäävät kakkoseksi!

16. Tikat viuhumaan

Tikkataulun saa huoltamolta muutamalla eurolla, ja turnaus on valmis alkamaan. Pärjäätkö tuurilla vai tarkkuudella?

17. Pulahdus rantavesiin

Jos et ole vielä heittänyt talviturkkiasi, tee se nyt. Ui, jumppaa tai nauti rennosta polskuttelusta – energiaa kuluu kuin huomaamatta.

18. Souda ja huopaa

Mikäs sen suomalaisempi kesäkulkupeli kuin soutuvene. Tee vaihtelun vuoksi spurtteja tai kokeile yhteissoutua kumppanisi kanssa. Hartiat kiittävät treenistä!

19. Kajakki vesille

Kajakilla meloessaan veden aistii ihan eri tavalla kuin isossa veneessä. Melominen on tehokasta harjoitusta selän ja käsivarsien lihaksille.

20. Rentoutumishetki riippukeinussa

Rentouta lihaksesi, tyhjennä mielesi ja matkusta mielikuvissasi lempikohteeseesi – tai ota vaikka päiväunet.