hengitysharjoitukset seksi

Hengitysharjoituksilla parempaa seksiä – näin se onnistuu!

Syvään hengittäminen on mahtavaa. Hengitysharjoitukset rentouttavat ja rauhoittavat, mutta voivat myös parantaa seksielämääsi.

Stressi voi olla esteenä hyvälle seksille. Onneksi hengitysharjoitukset auttavat vähentämään stressiä. Hengitykseen keskittyminen auttaa myös olemaan läsnä hetkessä. Orgasmin saaminen on huomattavasti helpompaa, kun et huolehdi seksin aikana siitä, miltä reitesi näyttävät tai mitä töissä tapahtuu huomenna, vaan keskityt hetkeen.

Syvään hengittäminen voi myös auttaa venyttämään lantionpohjalihaksia. Ne ympäröivät vaginaa, rakkoa ja kohtua, ja supistuvat orgasmin aikana. Terveempi lantionpohja johtaakin parempaan seksiin. Kokosimme kolme hengitysharjoitusta, jotka parantavat seksielämääsi.

1. Hengitysharjoitukset ennen seksiä

Makaa selälläsi ja vie ajatukset hengitykseen. Laske kuinka monta kertaa sydän lyö sisäänhengityksen aikana ja kuinka monta kertaa, kun hengität luonnollisesti ulos.

Muutaman luonnollisen hengityksen jälkeen pidennä sisään- ja uloshengityksiä kahdella sydämenlyönnillä. Jos siis luonnollisesti hengitit sisään viiden sydämenlyönnin ajan, pidennä sisäänhengitystä nyt seitsemän lyönnin mittaiseksi. Jos uloshengitys kesti viisi sydämenlyöntiä, pidennä sekin nyt seitsemään lyöntiin.

Lisää muutaman minuutin jälkeen pieni tauko sisään- ja uloshengitysten väliin. Hengitä sisään seitsemän lyönnin ajan ja pidätä sitten hengitystä kolmen sydämenlyönnin ajan. Hengitä sitten ulos seitsemän sydämenlyönnin ajan ja pidätä taas hengitystä kolmen lyönnin ajan ennen seuraavaa sisäänhengitystä.

Toista harjoitusta muutaman minuutin ajan vähintään kerran päivässä. Jos haluat, voit tuoda käden tai sormen lantiolle, jotta tunnet, miten hengitys vaikuttaa lantionpohjan lihaksiin.

2. Hengitysharjoitykset esileikin aikana

Käperry petikaverisi kanssa lusikkaan. Toistakaa edellisen kohdan harjoitus yhdessä niin, että hengitätte samaan tahtiin.

Saattaa olla, että joudutte tekemään kompromisseja hengitysten pituuden kanssa, jos hengityksenne ovat luonnollisesti kovin erimittaiset. Jo aiemmin mainittujen hyötyjen lisäksi hengitysharjoitusten tekeminen yhdessä auttaa myös tuntemaan läheisyyttä kumppanin kanssa.

3. Hengitysharjoitukset seksin aikana

Seksin aikana on tärkeämpää pysyä tietoisena omasta hengityksestään kuin osata joku tietty hengitysharjoitus tai -tekniikka. Keskity syviin ja tasaisiin hengityksiin. Pinnallinen tai nopea hengittäminen voi jännittää kehon, jolloin orgasmin saaminen on vaikeampaa.

Lähde: Shape

Tilaa Fit!

Lue myös:

5 hyvää syytä harrastaa enemmän aamuseksiä

Testaa seksilihaksesi kunto!

Happi kulkemaan! Huonolla hengityksellä voimat loppuvat ja kylkeen pistää

Teksti Marissa Siivonen
Kuvat Fotolia