Kira Tiivola

Terveysvalmentaja Kira Tiivola: ”Ennen tein asioita, joista luulin tulevani onnelliseksi”

Vasta burnout antoi terveysvalmenja Kira Tiivoselle rohkeuden seurata unelmia.

Keskitymme helposti ulkoisiin asioihin ja siihen mitä ympäristö meistä haluaa, vaikka palkitsevampaa olisi tarkastella omaa itseään ja miettiä, mikä juuri minulle on parasta. Riittämättömyyden tunteet voivat olla valtavia, jos elämää mitataan vain ulkoisilla mittareilla, eikä ymmärretä, että omassa elämässä saattaakin jo olla ne ainekset, jotka tekevät siitä hyvän.

Opiskelin itse ensin kauppatieteiden maisteriksi ja tein niin sanotusti järkeviä töitä markkinoinnin alalla. Vaikka valmistuin samaan aikaan personal traineriksi, pidin siihen liittyvää ammattia haihatteluna. Tein asioita, joista luulin tulevani onnelliseksi ja ihmettelin, miksi väsyin. Vasta burnout antoi rohkeutta seurata intuitiota. Ryhtyessäni hyvinvointialan yrittäjäksi tuloni putosivat, mutta palkitsevampaa on saada tehdä arvojeni mukaista työtä.

Jokaisen pitäisi suoda itselleen hyvää. Oman täyden potentiaalin löytäminen ja hyödyntäminen on mahdotonta, jos elämä on suorittamista. Epäonnistumisia ei kannata pelätä, sillä ne auttavat arvostamaan hyviä hetkiä. Mokiin kannattaa yrittää suhtautua kiitollisuudella. Omaan kapasiteettiin vaikuttavasta ylikuormituksesta voi päästä eroon, jos hiljentää vauhtia ja hoitaa elämän perus­asiat kuntoon. Onni on yllättävän arkisissa asioissa.

Kira Tiivola on 35-vuotias terveys­valmentaja. Instagram @kipatiivola

Tilaa Fit!

Lue myös:

Oona Kivelä:Burnout opetti sanomaan ei”

Treeniä armollisesti – miten löytyy rentouden ja itsekurin tasapaino?

Teksti Anna Povenius
Kuvat Hanna Linnakko