erosta toipuminen

6 lajia, jotka auttavat toipumaan erosta

Särkyikö sydän? Endorfiinit saavat sinua pikavauhtia takaisin tolpillesi.

Erosta toipuminen vaatii pitsaa ja surkeasti päättyviä romanttisia elokuvia (joita katsoessa saat itkeä naamasi turvoksiin), mutta kun tämä vaihe on ohitettu, on aika ottaa oma elämä takaisin haltuun. Liikunnan endorfiinit parantavat oloasi ja kohentavat itsetuntoasi.

1. Jooga auttaa löytämään sisäisen yhteyden

Kun sisimpäsi on sekaisin, joogaaminen palauttaa henkisen tasapainosi. Jooga auttaa kehoa päästämään irti ylimääräisestä kuonasta ja painolastista, jota kannat taakkana sisimmässäsi. Joogaharjoitusten avulla keskityt itseesi ja palautat mieleesi, että oma hyvinvointisi on sinulle kaikkein arvokkainta eikä pilalle mennyt parisuhde ole kuin yksi luku elämäsi saagassa. Jooga opettaa myös läsnäoloa, jota juuri nyt tarvitset. Turha miettiä menneitä ja mitä jos, nykyhetki on se mihin kannattaa nyt keskittyä.

2. Tankotanssi tekee hyvää itsetunnolle

Ota tanko haltuun ja näytä maailmalle, että olet seksikäs, itsevarma ja ennen kaikkea itsenäinen nainen! Sen sijaan, että käyttäisit aikasi exäsi someprofiilien kyttäämiseen, tankotanssi ei anna sinulle sijaa ajatella muuta, kuin sitä mihin kätesi ja jalkasi laitat. Tankotanssi ei nimittäin ole ihan helppoa hommaa. Mikään ei buustaa ruhjoutunutta itsetuntoasi paremmin kuin seksikkäät pyörähdykset voimabiisiesi tahtiin.

3. HIIT saa ajatuksesi muualle

Kun keskityt hengissä pysymiseen, et ehdi vatvoa suhdekiemuroita. Rankka HIIT-treeni saa ajatukset tehokkaasti pois ikävistä ajatuksista ja treenin jälkeinen endorfiiniryöppy on mannaa särkyneelle sydämmelle. Kun riemuitset vedettyäsi kovimman treenisisi ikinä, et todellakaan enää muistele exäsi edesottamuksia.

4. Ota etäisyyttä juoksemalla

Siinä missä HIIT tai tankotanssi pieksevät pahan olon pois, juokseminen on käsitellä omia ajatuksia omassa rauhassa. Ju0kseminen kirjaimellisesti etäännyttää sinut eron kipeistä ajatuksista ja lenkillä sinulla on mahdollisuus käydä läpi asioita itsesi kanssa. Juostessa ajatukset selkiytyvät kuin itsestään.

5. Hakkaa paha olo pois

Aika kliseistä, mutta toimii. Kuvittele eksäsi naama nyrkkeilysäkkiin ja anna mennä. Nyrkkeily haastaa sekä fyysisesti että psyykkisesti ja keskittyessäsi säkkiin et oikeastaan ehdi ajattelemaan paljon mitään muuta kuin seuraava iskuasi ja sen perille saattamista. Tehokasta terapiaa todellakin! Puhumattakaan siitä, kuinka voimakkaaksi tunnet itsesi tunnin jälkeen.

6. Voimaannu spinning-tunneilla

Mikää ei ole kauheampaa, kuin istua viikkotolkulla yksin kotona nyyhkyttämässä. Spinning-tunti on parasta terapiaa eron jälkeen, sillä pääset laittamaan ajatuksesi hetkeksi pauselle ja kääntämään kroppasi tehot täysille. Lisäksi et ole yksin, tunnilla fillareita sotkee tyyppi jos toinenkin. Yhteinen hikitreeni on supervoimaannuttava kokemus.

Lähde: Shape

Tilaa Fit!

Lue myös:

Mitä treenaamiselle käy, kun ihminen rakastuu?

Katoaako stressi ­liikkumalla? Asiantuntija vastaa

Teksti Anna Povenius
Kuvat Fotolia