kierretty kulma-asento

Fitin joogakoulu: opi kierretty kulma-asento

Parivrtta parsvakonasana eli kierretty kulma-asento tekee hyvää selkärangalle.

Kierretty kulma-asento kehittää jalkojen ja keski­vartalon voimaa ja avaa rintakehää. Kierto tuo liikettä selkärankaan ja stimuloi sisäelimiä.

Tee kierretty kulma-asento näin:

1/ Astu alaspäin ­katsovasta ­koirasta sisäänhengityksellä oikea jalka eteen rintakehän ­alle. Varmista että polvi on suoraan nilkan yläpuolella. Paina käsiä mattoon. Voit tarvittaessa käyttää joogatiiliä tai kirjoja tukena käsien alla.

2/ Vahvista keskivartalon tuki, aktivoi vasemman jalan etureisi ja nosta sisäänhengityksellä oikea käsi kohti kattoa. Anna rintakehän avautua viemällä oikeaa lapaa kohti selkärankaa ja kehon kiertyä erityisesti navan yläpuolelta maton oikeaa reunaa kohti.

3/ Jos tasapaino tuntuu vakaalta, nosta myös katse kohti ylhäälle nostettua kättä. Pysy asennossa viisi rauhallista hengityskiertoa. Toista toiselle puolelle.

kierretty kulma-asento helpota

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Helpota

Tee asana muuten samoin, mutta laske takajalan polvi mattoon.

kierretty kulma-asento haasta

Haasta

Syvennä kiertoa tuomalla vasen kyynärpää oikean reiden päälle. Siirry asentoon yläasennosta: nouse ensin jalkojen ­päälle ja tuo kädet yhteen rintakehän eteen. Vahvista sisäänhengityksellä vatsan ja jalkojen tuki, ja kierrä ulos­hengityksellä ylävartaloa. Kyynärpää asettuu reiden päälle.

Tilaa Fit!

Lue myös:

Fitin joogakoulu: Opi perhonen

Helppoa joogaharjoitusta jokaiseen päivään – 5 helppoa asanaa

Miksi joogassa on niin paljon lapsilta matkittuja asanoita?

 

Teksti Miia Vähähyyppä
Kuvat Isma Valkama
Asiantuntijana joogaopettaja Jenni Räikkönen