Parempi liikkuvuus, päivitetty treeniohjelma tai uusi harrastus voi löytyä kirjaa lukemalla.

Uutta potkua kesätreeneihin näiden kirjojen avulla

Jos treenisi junnaavat paikoillaan, inspiroidu uudelleen näiden kirjauutuuksien kanssa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Joosua Visuri ja Joonas Haapasaari: 100 parasta vatsalihasliikettä (Fitra)

Suositun Youtube-kanavan Ristiotteen Joosua Visuri ja Joonas Haapasaari esittelevät uutuuskirjassaan vinkit teräksisen keskivartalon saavuttamiseksi. Kirja myös ohjeistaa miten niistä rakennetaan toimiva treenipaketti kotiin tai salille.

Anna Saivosalmi: Treenaa kotona 10, 20 tai 30 minuuttia (Tammi)

Kiire ei ole enää syy olla treenaamatta! Anna Saivosalmen kirja vinkkaa, miten voit liikkua päivän aikana pienissä, vaikkapa 5–10 minuutin pätkissä tehokkaasti. Kotona treenatessa säästyy myös rahaa ja aikaa.

Heikki Hamunen ja Hannu Airila: Polkujuoksukirja (Metsäkustannus)

Polkujuoksukirja houkuttelee vetämään lenkkarit jalkaan ja suuntaamaan metsäiseen maisemaan! Kirjassa esitellään Suomen parhaat polkujuoksureitit ja -tapahtumat, sekä käsitellään muun muassa juoksijan varusteita, ravitsemusta ja psyykkistä kuntoa.

Joel Hakala: Eroon jumeista (Fitra)

Eroon jumeista on ytimekäs kehonhuolto-opas, jossa käydään läpi muun muassa venyttelytekniikoita, kehonhuoltamiseen tarkoitettuja välineitä sekä alkulämmittelyä ja loppuverryttelyä. Kirjan lopussa on liikepankki, jossa esitellään venytysliikkeet koko kropalle.

Monna Pursiainen ja Tuukka Pursiainen: Ylös, ulos treenaamaan! (Tammi)

Jos aurinkoisena kesäpäivänä kuntosalille lähteminen tuntuu vaikealta, treenaa raikkaassa ulkoilmassa tämän liikuntakirjauutuuden kanssa. Monnan ja Tuukan kirjassa vinkataan monipuolisesti ulkona tehtäviä treenejä: tartu kahvakuulaan ja tee hikitreeni rantahiekalla, tai treenaa keskivartalo vahvaksi laiturilla.

Mikael Witick: Kamppailijan kuntokirja (Fitra)

Kamppailulajien harrastajille ja valmentajille suunnattu kirja käsittelee kattavasti fysiikkaharjoittelua kamppailulajin harrastajan näkökulmasta. Kirja neuvoo muun muassa harjoittelun ohjelmoinnissa ja sisältää liikepankit kehonhuoltoliikkeille, kuntosalille ja vatsalihasten vahvistamiseksi.

Hikeä, intoa ja hyvää oloa lukemalla. Toimitus valitsi kuusi suosikkiaan uutuustreenikirjoista.

Lue myös:

Inspiroidu kesän ruokakirjoista

Viisi kirjaa, jotka auttavat voimaan paremmin

Teksti Marissa Siivonen
Kuvat Fotolia