maastaveto

Maastaveto on kuningasliike – näin teet sen oikeaoppisesti

Maastaveto on tehokas treeniliike pakaroille ja alaselän lihaksille. Aloita harjoittelu voimatangolla ja lisää vastusta tekniikan kehittyessä.

1. Asetu kyykkyyn tangon taakse ja vedä tanko lähellesi niin, että sääret koskettavat sitä. Lähtöasennossa jalat ovat hartian leveydellä ja ote tangosta peukaloiden verran leveämmällä. Erityisen tärkeää on pitää ­selkä koko ajan suorana ja vatsalihakset tiukkana.

2. Pidä katse suoraan eteenpäin, jolloin rintaranka on helpompi pitää ryhdikkäässä asennossa. Liikkeessä olennaista on lantion liike­rata, joka kulkee takaa eteen ja alhaalta ylös. Kädet vain kannattelevat tankoa. Pidä tanko koko liikkeen ajan lähellä vartaloa niin, että tunnet rasituksen säärissä ja etureisissä. Ojenna lantio eteen ja pidä tankoa hetken aikaa paikallaan ennen kuin lasket takapuolen takaisin alas lähtöasentoon. ­Hallittu liike kyykkyyn ja sieltä takaisin ylös.

3. Hyvän tekniikka on kaikki kaikessa, joten vastus on hyvä pitää aluksi maltillisena. Painoa on liikaa, jos selkä pyöristyy liikkeen aikana.

Tilaa Fit!

Lue myös:

Opi oikea leuanvetotekniikka

Ota haltuun penkkipunnerruksen tekniikka

Kyykky – tekniikka kuntoon

Teksti Lauri Kalima
Kuvat Else Lautala